Batı Karadeniz Bölgesi’nin güzide şehirlerinden birisi olsa da, Marmara ikliminin hafif esintilerini de taşıyan Düzce, tertemiz havası sebebiyle hem yaz hem de kış aylarında gezilecek yerlerdendir. Ayrıca şehir, kolay ulaşılabilir konumuyla da ziyaretçilerine avantaj sağlar. Doğal güzellikleriyle popüler olan bu şehirde görmeniz gereken pek çok tarihi nokta da bulunur. Seyahat programınıza Düzce’yi eklerseniz sıraladığımız bu yerleri mutlaka görmelisiniz.

Ceneviz Kalesi

Merkeze ortalama 40 km uzaklıktaki Akçakoca’da bulunan kalenin inşası Cenevizliler tarafından yapılmıştır. İki farklı koyun tam ortasındaki falezlerde bulunan kale, eşsiz bir deniz manzarasını da sizlere sunar. Kaleyi ziyaret ettiğinizde aşağıdaki yerlere de uğramalısınız.

  • Ceneviz Kalesi’nin içindeki avluyu ziyaret ederek tarihi su sarnıcını görebilir, sıra dışı mimariyi inceleyebilirsiniz.
  • Kaleyi çevreleyen koylardaki mavi bayraklı plajların ikisi de görülmeye değerdir. Yalıyarlar Plajı’nın bulunduğu sahil şeridinin çevresi de çam ağaçlarıyla kaplıdır.
  • Kalenin yer aldığı kıyı şeridinde sıra sıra mağaralar bulunur. Bu mağaralara da Fok Kayalıkları adı verilir. Mağaralar özel bir doğal oluşumu gözler önüne serer.

Tüm özellikleri sebebiyle kaleyi ziyaret ettiğinizde mutlaka plajda da vakit geçirmeli ve berrak denizin tadını çıkarmalısınız. Ayrıca deniz manzarasını size sunan bu yerde mesire alanları da bulunur. Bu alanlarda piknik yapabilir, bisiklet kiralayarak gezebilirsiniz.

Konuralp Müzesi

Müze, Akçakoca yolunun üzerindeki Konuralp Beldesi’nde yer alır. Tarihi MÖ. 3. yüzyıla kadar dayanan beldede Prusias Ad Hypium Antik Kenti bulunur. Kentin içinde Roma Dönemi’ne ve Helenistik Çağ’a ait eserleri görmeniz mümkün olur. Konuralp Müzesi de antik kentte keşfedilen buluntuların sergilenmesi için kurulmuştur. Düzce’ye seyahat ettiğinizde müzeyi mutlaka görülecek yerler listenize eklemelisiniz. İçerisinde arkeolojik keşiflerin yanı sıra bölgenin kültürünü yakından tanımanıza yardımcı olacak etnografik eserler de mevcuttur.

Konuralp Türbesi

Müzeye yakın konumdaki Konuralp Türbesi, 1323’te büyük mücadelelerle Düzce çevresini Bizans işgalinden kurtaran Gazi Konuralp için inşa edilmiştir. Ayrıca türbede Bağdatlı Şey Hacı Hafız ve Konuralp Gazi’nin yakınlarından Ali Hamza’nın mezarları da bulunur.

Mermer Köprü

Konuralp Beldesi’nde olan Mermer Köprü, Roma Dönemi’nin mimari özelliklerini en iyi şekilde yansıtır. 20 metre uzunluğa ve 5 metre ene sahip olan köprünün 10 metre uzunluğundaki üç kemeri iyi şekilde korunmuş durumdadır. Köprüdeki mermer bloklar, harç kullanılmadan bir araya getirilmiş olmasıyla dikkatleri çeker. İnşa tarihinin MS. 100 yıllar olduğu tahmin edilir.

Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı

Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı, Düzce’den hemen hemen 50 km mesafede yer alan Yığılca sınırları içerisindedir. Kanyonun içindeki 10 km’lik alan doğa yürüyüşleri için uygundur. Yol boyunca minik şelaleler, göller ve endemik bitkiler eşsiz manzaralar sunar. Bu manzaralar sebebiyle kanyon, foto safari tutkunları için keyiflidir. Kanyonun yer aldığı tabiat parkının içinde piknik yapılabilen alanlar ve bisiklet yolları da bulunur. Ayrıca gölleri ile olta balıkçılığını sevenlere de hitap eden lokasyonlardan birisidir. Kanyonu çevreleyen ormanlık alanda meşe, kayın, köknar ve karaçam ağaçları görülür.

Sarıkaya Mağarası

Anadolu’nun en büyük mağaralarından birisi olan Sarıkaya, Yığılca ilçesindedir. 1. derece sit alanı olarak korunan bu lokasyonda ilgi çekici damlataş şekillerini görebilirsiniz. Ayrıca düden konumunda olan mağara, yakınındaki yüzeylerin sularını bir araya getirerek Melen Çayı’na iletir. Tam ortasında Aksu Çayı’ndan ulaşan sularla oluşan küçük bir şelale vardır.

Bu eşsiz güzellikleri keşfetmek ve benzersiz bir tatil deneyimi yaşamak için vakit kaybetmeden Düzce’yi ziyaret edebilir, ziyaretinizde konforla konaklamak için Holimax.com’dan hemen şimdi rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Yazın