Bodrum, yerli-yabancı birçok turist tarafından en çok tercih edilen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Bugünkü durağımız, Bodrum’un en popüler tatil beldelerinden biri olan Yalıkavak.

Bodrum, Ege’nin renkli, eğlenceli lokasyonlarından bir tanesi. Yalıkavak’ta Bodrum’un en renkli durakları arasında yer alıyor. Yalıkavak’ta yapılacak aktiviteler neler, gezilecek yerler var mı, nerede kalınır, gibi soruların yanıtını bu yazımızda vereceğiz.

Hazır olun, Yalıkavak’a doğru yola çıkıyoruz!

yalikavak marina

Yalıkavak Marina

Yalıkavak marinaya, Türkiye’nin en şık, en lüks marinası desek abartmış sayılmayız. Birbirinden lüks markaların bulunduğu mağazalara, eşsiz dünya lezzetlerinin bulunduğu restoranlara, şık butiklere ve harika yatlara ev sahipliği yapıyor.

Marinayı gezerken ailecek son derede keyif alacağınıza eminiz. Gün batımı ve muazzam deniz manzarası eşliğinde keyifle akşam yemeğinizi yiyebilir, çevresindeki mağazaları keşfe çıkabilirsiniz. Yalıkavak’a gelmişken mutlaka bu sıra dışı ambiyansta vakit geçirmenizi öneririz.

yalikavak halk plaji

Yalıkavak Halk Plajı

Yalıkavak halk plajı, belediye tarafından hizmet veren plajlar arasında yer alıyor. Bu plaj, Bodrum’un kuzey tarafından yer aldığı için çoğunlukla rüzgarlıdır. Bu sayede yelken ve rüzgar sörfü için uygun koşulları sağlamakta.

Kum ve çakıl karışımı olan bu plajda, deniz oldukça temizdir. Yaz aylarında güneş Bodrum’u kavurur ama denizi sıcak değildir. Suyun sıcaklığı ılıktır ve su kademe kademe derinleşir. Bu sayede halk plajı, çocuklar için de güvenilirler. Çocuklu ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği, ücretsiz bir plajdır, içerde belediyeye ait şezlong ve şemsiyeler de bulunur.

yel degirmenleri

Yel Değirmenleri

Yalıkavak’ta görülmeye değer, popüler yerler arasında Yel değirmenleri de bulunuyor. Yalıkavak, çok rüzgârlı bir yer olduğundan yel değirmenleri oldukça ünlüdür. Bu değirmenlerin bir tanesi dağın tepesinde, diğeri ise sahilde bulunuyor. 1859 yılında yapılmış ve 2005 yılındaysa restore edilerek Yalıkavak’ın simgesi haline gelmiştir. Burada harika fotoğraflar çekebilir, manzaraya karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

yalikavak aktivite

Yalıkavak’ta Yapılacak Aktiviteler

Yalıkavak’ta yapılacak birçok aktivite bulunuyor. Sabahları yüzünüzü denizde yıkayın ve kendinizi güne hazırlayın. Daha sonra marinadaki restoranlardan birinde lezzetli bir kahvaltıyla kendinizi ödüllendirin.

Günübirlik tekne, bisiklet, safari turları da Yalıkavak tatilinizi eğlenceli kılabilecek gün içinde yapabileceğiniz aktiviteler arasında.

Yalıkavak’ta otele tıkılıp kalmak yerine çevredeki güzellikleri keşfe çıkabilir, yepyeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Ayrıca Yalıkavak’ın çevresine düzenlenen kültürel etkinliklere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Mis kokulu mandalina ağaçlarının bulunduğu bahçelere de denk gelirseniz mutlaka gezmeden geçmeyin!

 

Yalıkavak’ta Nerede Kalınır?

Türkiye’de yaz turizmini canlandıran en önemli tatil beldelerinden olan Bodrum, her şey dahil ultra lüks otel seçenekleri, her bütçeye uygun, ihtiyaçlarınızı en üst seviyede karşılayabileceğiniz alternatifleriyle misafirlerine birçok konaklama imkanı sunuyor.

golden age

  • Golden Age Bodrum Yalıkavak Hotel:

Yalıkavak’ın gözde otelleri arasında bulunan Golden Age, sizlere hayallerinizin de ötesinde bir tatil deneyimi sunuyor. Her şey dahil konsepti ve ultra lüks hizmetiyle bu otelde kendinizi yenilenmiş hissedecek, yazın tadını doyasıya çıkarabileceksiniz.

Bodrum’un büyüleyici manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyip, dostlarınızla keyifli akşamlar geçirebilirsiniz. Restoranında birbirinden lezzetli yepyeni tatlarla tanışabilir, tatiliniz boyunca damak zevkinizi şaşırtacak alternatifler keşfedebilirsiniz.

spektr

  • Spektr Boutique Hotel & Spa:

Konsept bir otel olan Spektr; özgün tasarımı ve birbirinden şık odalarıyla, sizlere evinizin konforunu en üst düzeyde yaşatacak. Hem çocuklarınızın hem de sizlerin eğlenebileceği açık yüzme havuzu, birçok çeşidin bulunduğu içeceklerle dolu bir bar, birbirinden lezzetli gurme lezzetleri tadabileceğiniz restoranıyla Spektr, Yalıkavak’ta siz değerli misafirlerini ağırlamayı bekliyor!

  • Yalıpark Beach Hotel
  • Sandora Boutique Hotel

Bodrum otelleri seçenekleri arasında yer alıyor.