Muğla ilinin en güzel tatil merkezleri arasında bulunan Köyceğiz, Türkiye’nin 16. Cittaslow şehri olarak yer alır.  Sakin atmosferi, denizi, plajları, koyları, el değmemiş bakir doğası, tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli, yabancı turistlerin gözde tatil yeridir.  Akdeniz ve Ege’nin buluştuğu noktada yer alan Köyceğiz, görenleri kendine hayran bırakır. 

Ege kıyılarında yer alan diğer turizm merkezlerine göre daha sakin bir yerdir. Yemyeşil ağaçlarla çevrili Köyceğiz’de denize girilecek plajlar tatilcilere huzur dolu bir ortam sunar. Köyceğiz’de nerede denize girilir sorusunun cevabını sizler için önerdiğimiz Köyceğiz plajlarında bulabilirsiniz. 

delta plaji

Delta Plajı 

Delta Plajı, Köyceğiz merkeze oldukça yakın bir konumda yer alır. Tertemiz sahili ve masmavi deniziyle dikkat çeken plaj tatilcilerin uğrak noktasıdır. 

Plaj çevresinde birçok işletme ve yürüyüş yolu yer alır. Girişleri ücretsiz olan plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunur. Köyceğiz Gölü’ne kıyısı bulunan plaj çevresinde kamp ve piknik alanları bulunur. Köyceğiz’in muhteşem manzarasına yakından şahit olabileceğiniz sakin bir atmosfere sahip Delta Plajı’nda gün boyu keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

ekincik plaji

Ekincik Plajı 

Ekincik Plajı, Köyceğiz’in Ekincik beldesinde yer alır. Köyceğiz merkeze 35 km uzaklıkta bulunur. 

Köyceğiz Gölü’nün güney kıyısında konumlanan yemyeşil ormanlarla çevrili Ekincik Plajı, ince tanecikli kumları, berrak, masmavi ve sığ denizi ile göz doldurur. Yeşil ve mavinin bir arada olduğu plaj, tekne turlarının uğrak yerleri arasında bulunur. Ziyaretçilere muhteşem bir tatil keyfi sunan plaj çevresinde restoran ve otel işletmeleri yer alır. Girişleri ücretsiz olan plaj içerisinde karavan ve kamp alanları bulunur. 

kargicak koyu talha koyu

Kargıcak Koyu (Talha Koyu)

Kargıcak Koyu (Talha Koyu), Köyceğiz’in Ekincik beldesinde yer alır. Köyceğiz merkeze 36 km uzaklıkta konumlanır. 

Sakin ve huzur dolu bir atmosfere sahip koy masmavi, berrak, dalgasız denizi ve pırıl pırıl kumsalıyla dikkat çeker. Bakir kalmış bu koy aynı zamanda tekne turlarının uğrak noktaları arasında bulunur. Ziyaretçilerin beğenisini toplayan Kargıcak Koyu, yemyeşil ağaçlarla çevrili doğa ile iç içe bir konumda yer alır. Koyun çevresinde tuvalet, soyunma kabini olanakları mevcuttur. Girişleri ücretsiz olan koy çevresinde kamp ve piknik alanları bulunur. 

iztuzu plaji

İztuzu Plajı 

İztuzu Plajı, Muğla’nın Dalyan beldesinde yer alır.  Köyceğiz merkeze 40 km uzaklıkta konumlanır. 

Dünya çapında ünlü olan İztuzu Plajı’nın bir kısmı Caretta caretta denilen deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapar. Türkiye’de en iyi plajlar arasında bulunan plaj, altın sarısı renginde kumsalı ve masmavi berrak denizi ile göz doldurur. El değmemiş doğasıyla tatilcileri büyüleyen İztuzu Plajı, 4 buçuk kilometre uzunluğunda eşsiz bir manzaraya sahiptir. Girişleri ücretli olan plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti yer alır. 

koycegiz koyu

Köyceğiz Gölü Hakkında Bilgiler

Köyceğiz merkezde bulunan Köyceğiz Gölü, Türkiye’nin denizle bağlantısı olan tek ayaklı gölü olarak yer alır. Sularını 10 kilometrelik Dalyan Kanalı vasıtasıyla Akdeniz’e ulaştıran Köyceğiz Gölü, muhteşem bir görüntüye sahiptir. 

Görüntüsüyle denizi andıran göl yemyeşil ağaçlar ve dağlar ile çevrilidir. Türkiye’nin 16. büyük gölü olarak yer alan Köyceğiz Gölü’nün üzerinde irili ufaklı birkaç ada bulunur. Göl kıyısında yer alan plajlar ve yürüyüş alanları sakin bir atmosfere sahiptir. Ülkemizin doğal güzellikleri arasında yer alan ve tatilcilerin beğenisini toplayan Köyceğiz Gölü, tekne turlarının uğrak noktası olarak yer alır. 

Muğla’nın sakin bir atmosfere sahip tatil merkezi Köyceğiz’de huzurlu bir tatil geçirmek için çevresinde yer alan otelleri değerlendirebilirsiniz. Holimax’te yer alan Muğla otellerini inceleyebilir, bütçenize ve zevkinize uygun otel ve lokasyon seçimini kolaylıkla yapabilirsiniz.  Erken rezervasyon seçenekleri ve avantajlı kampanyalarla yaz tatilinizi uyguna getirebilirsiniz.  

Yorum Yazın