Denizi, doğası ve doğal güzellikleri Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olan Kıbrıs, aynı zamanda özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından çok sık tercih edilen bir tatil beldesidir. Ülkemizden vize istemeyen yavru vatan Kıbrıs’ta gezilip görülecek çok sayıda tarihi mekan ve eşsiz plaj ve koylar yer almaktadır. Aynı zamanda bir otel cenneti de olan Kıbrıs’ta yapılacak pek çok aktivite mevcuttur. Yaz tatilinizi Kıbrıs’ta geçirmek istiyorsanız deniz-güneş-kum üçlemesinin keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. 

Holimax olarak sizin için derlediğimiz Kıbrıs plajları ve koyları içinden, istediğinizi seçerek sıcacık güneşin ve masmavi suların tadını çıkarabilirsiniz.

Kıbrıs Koyları Hangileridir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde birbirinden farklı özellikte pek çok koy bulunmaktadır. Kıbrıs plajlarının öne çıkan özelliklerinden birisi de Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapıyor olmasıdır. İşte altın sarısı rengi ve göz alıcı güzellikleriyle Kıbrıs plajları ve koyları…

Altınkum Koyu ve Sahili 

Kıbrıs’ın en gizemli noktalarından biri olan Karpaz Yarımadası, sularının altında keşfedilmeyi bekleyen pek çok tarihi kalıntıyı gizlemektedir. Altınkum koyu, adını altın sarısı renkteki kumlarından almaktadır. Yunan mitolojisinde güzellik ve aşk tanrıçası olarak bilinen Afrodit’in burada doğduğuna inanılmaktadır. Bu güzel plajın bir diğer özelliği de nesli tükenmeye yüz tutan Caretta Caretta kaplumbağalarının da uğrak yeri olmasıdır. 

Yavuz Çıkarma Koyu ve Plajı 

Kıbrıs Barış Harekatı’nda TSK askerlerinin adaya ilk ayak bastıkları nokta olan Yavuz Çıkarma Plajı, “Barış Plajı” ve Escape plajı adıyla da bilinmektedir. Alsancak ve Girne üzerinde yer alan plaj, incecik kumları ve pırıl pırıl sularıyla meşhurdur. Plajda güneşlenme ve yüzme dışında Scuba Diving başta olmak üzere pek çok su sporunu da gerçekleştirebilirsiniz.  

Glapsides Koyu ve Plajı

Kıbrıs sınırları içinde yer alan Glapsides koyu ve plajı, yaz tatiliniz için tertemiz sularıyla öne çıkan bir rota olabilir. Magosa’ya 6 kilometre uzaklıkta duru ve berrak sularıyla ünlü bir koy olan Glapsides koyu ve plajında yüzerken epey derinlerde bile denizin altını rahatça görebilirsiniz. Kıbrıs plajları arasında dalış merkezleri ile de öne çıkan Glapsides plajı, yüzme keyfini doyasıya yaşayacağınız bir bölge olarak listeye alınabilir.    

Yeşilırmak Koyu ve Plajı 

Kıbrıs’ta Dillirga bölgesindeki Yeşilırmak köyünde yer alan Yeşilırmak Koyu ve Plajı, Kıbrıs’ın en görkemli asmasının bulunduğu lokasyon olarak önem kazanmıştır. Burada yer alan uzun iskele hem denize girmeyi kolaylaştırmakta hem de sahile görsel bir zenginlik katmaktadır. Yeşilırmak Koyu ve Plajı sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil düşleyenler için Kıbrıs’ın iyi plajları arasında yer alır ve ideal bir varış yeri olarak değerlendirilebilir.

Camelot Plajı

Girne yakınlarında Alsancak’ta bulunan Camelot Plajı antik kent Lambousa’nın da kalbinde yer alıyor. Şekil olarak at nalını andıran bu kadim koy, Roma döneminde bir balıkçı koyuymuş. Dingin ve ölü sularıyla güvenli ve keyifli bir yüzme deneyimi sunan Camelot Plajı, şnorkelle dalmak için de ideal bir bölge. Bungee-trampoline ve çok çeşitli motorlu su sporlarının da yapılabildiği plaj, geniş aralıklarla dizilmiş şezlonglarıyla da rahatça güneşlenme imkanı sunuyor.

 Alagadi Koyu ve Plajı 

Alagadi plajı da Caretta Carettaların yumurtlama noktası olan bir plajdır. Girne’ye 15 kilometre uzaklıkta olan bu sessiz, sakin ve dingin plaj, yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajlar arasında yer alıyor. Başta su sporları olmak üzere pek çok aktivitenin de yapılabildiği Alagadi Koyu ve Plajı, Kıbrıs tatilinde listeye alınabilecek en iyi plajlardan birisidir. 

Holimax sitesinde yer alan Kıbrıs Otellerini inceleyerek bu güzel adadaki plaj ve koylarda masmavi denizin keyfini sürebilirsiniz.