Yaz aylarını arkada bıraktığımız ve sonbahara adım adım yaklaştığımız Eylül ayında henüz tatile gitmemiş olanlar ve son bir kere daha denize gireyim diye düşünenler nereye gidecekleri konusunda kararsızlık yaşıyorlar. Son zamanlarda değişen iklim koşulları herkesin kafasını karıştırmış durumda.  Bu değişen iklim koşullarında ara mevsimler ortadan kalktığı için Eylül ayında birdenbire soğuyan hava şartlarıyla karşılaşmamızı mümkün kılıyor.  Ancak Türkiye’nin güney sahil tarafında çok şükür ki insanlar, Kasım ayına kadar denize girebilmektedir.

Kıymetli bir coğrafyaya sahip olduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle çok sayıda yerli ve yabancı turistler yaz aylarında özellikle güney kısımlarına akın ediyorlar. Genellikle turistler haziran ayından ağustos ayına kadar ülkemizi ziyarette bulunurlar. Bu nedenle sakinlik, dinginlik isteyen insanlar, Eylül ayını tercih ederler. Çünkü en güzel tatil Eylül’de yapılır. Gittiğiniz yerde ne çok kalabalık olur ne de gürültü.

Eylül’de yollara düşmek, ruhen dinlenmek için her zaman en iyi seçenek olmuştur. Hala sıcak tutan ve bronzluk veren güneş, huzur veren dalga sesleri ve kalabalığın olmadığı minik kasabalar da tatil yapmak kavurucu yaz güneşinde tatil yapmaktan daha iyidir bizce. Bu yüzden Eylül’de denize girebileceğiniz yerleri sizler için araştırdık.

eylul

Eylül’de Kaş

Akdeniz, çoğumuzun tatil yeri olarak belirlediği bir yer olarak bilinir. Tatil zamanı dendiği zaman akıllara Temmuz – Ağustos ayları gelir. Güneye gider, havlunuzu koyacak yer bulamadığınız, gürültüden ve kalabalıktan bunaldığınız bir tatil mi?  Yoksa o havlu koyamadığınız yerlere dilediğiniz saatte gidip istediğiniz yerde oturmak mı? Türkiye’nin dalış alanında en önemli bölgesi olarak bilinen Kaş, Eylül ayında bambaşkadır. Kaş bu mevsimde hafif rüzgârı ve dalga sesiyle, ılık  ve ısıtan güneşiyle bir başka güzel oluyor. Gündüz denize girebiliyorken akşam, üzerinize bir hırka alıp sahile inebilirsiniz.

Ufak bir sahil kasabası olan Kaş, yaz dönemlerinde çok fazla yoğun oluyor. Gerçek kaş tatilcileri özellikle sonbahar ve ilkbahar döneminde Kaş’ta tatil yapmayı tercih eder. Kaş’ta yapılabilecek dalış ve tekne turu gibi aktiviteler Eylül ayında da devam etmektedir. Akdeniz sıcağının kızgın ateşi geçmiş, rüzgâr üşütmüyor ve deniz suyu hala sıcak. Daha ne olsun ki? Kaş her mevsim olduğu gibi Eylülde de şahane.

eylul kibris

Eylül’de Kıbrıs

Kıbrıs’ta Eylül ayı ile beraber havada soğumalar başlar. Sonbahar başlangıcı bizi birazcık kışa hazırlamada güneye geldiğinizde hala yazdan kalma günlerle karşılaşabilirsiniz. Eylül ayında güneşli, sıcak, keyifli bir tatil geçirmek isterseniz rotanıza Kıbrıs’ı mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

Akdeniz’in en büyük adası olan Kıbrıs’ın mevsimi Eylül ayıdır. Bu ayda, Kıbrıs’ta sıcakların normale döndüğü, kalabalığın çekildiği ve deniz suyunun ferahlık verdiği bir dönem. Eğlence sektörünün oldukça geliştiği Kıbrıs’ta hemen hemen her otelin bir casinosu bulunmaktadır. Eylül ve Ekim ayında evlenen çiftler de balayı için Kıbrıs’ı tercih etmeleri idealdir. Eylül ayında oteller, ünlü sanatçıların konserleriyle Kıbrıs gecelerini renklendirmeyi atlamıyor. Kıbrıs’ta her mevsim eğlenebilirsiniz özellikle Eylül’de.

eylul datca

Eylül’de Datça

Türkiye güzel deniz bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Ancak Datça’yı diğer şehirlerden ayrı bir yere koymak gerekiyor. Size tavsiyem Datça’ya gittiğinizde, gidebildiğiniz kadar çok koylara gidin çünkü ne kadar eksik bırakırsanız o kadar pişmanlık duyacaksınız. Datça’nın sakinleriyle ne zaman konuşsanız size dedikleri tek şey; Eylül’de güzel oluyor buralar bir dahakine Eylül’de gelin demek olacaktır.

Datça turkuaz deniziyle ve hala hiç soğumamış, sıcak olan deniziyle sizleri Eylül’de büyüler. Sabah kalkarsınız, denize inersiniz, havlunuzu bir şezlonga atarsınız ve gün boyu koca sahilde 5- 10 kişi sayısıyla rahatlıkla dinlenebilirsiniz. Şehir telaşından uzak, hiçbir aciliyetinizin olmadığı Datça’da dilediğiniz gibi sakince tatil yapabilirsiniz. Her zaman da denildiği gibi acelen varsa ne işin var Datça’da.