Gaziantep’te Diğer Gezilecek Yerler

Gaziantep’te gezip görülmesi gereken çok sayıda yer vardır. Özellikle tatilinizin verimli bir şekilde sonlanması için mutlaka gezi listesine bunlarında eklenmesi doğru olacaktır. Araban kalesi, hacı nasir cami, Atatürk anıt müzesi, Karkamış antik kenti, Boyacı Camii, Pişirici Mescidi, Kasetli Tilmen Höyük, Tarihi Gümrük Han Gaziantep’e gelenlerin zengin bir gezi gerçekleştirebilmesi için mutlaka ziyaret etmesi gereken diğer yerler arasında bulunur.

Binlerce yıl öncesine dayanan tarihi ve sahip olduğu doğal güzelliklerle Gaziantep görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Antep’e yola düşenlerin gezi planını daha zengin bir hale getirmesi için mutlaka aşağıdaki yerleri ziyaret etmesi gerekir. İşte Gaziantep gezisini daha renkli bir hale getirmek için mutlaka uğramanız gereken o adresler:

Rumkale

Gaziantep’in simgelerinden biri olarak ön plana çıkan Rumkale, enfes bir güzelliğe sahiptir. Özellikle akıllarda yer edecek birkaç anı bırakmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Tarihi Hristiyanlığın ilk zamanlarına kadar dayanan Rumkale, temel olarak bir ada görünümündedir. Buraya ziyaretler uzun süreceği için gezi planını buna göre oluşturmakta fayda var.

Sabahtan akşama kadar sürecek bir ziyaret olacağından dolayı bunu hesaba katarak geziye başlamak daha mantıklı olacaktır. Buraya ulaşımın en güzel yöntemi ise tekne turnalarına katılmaktır. Bu sayede antep’in en güzel noktalarını ziyaret edebilir ve Rumkale’nin ihtişamına daha yakından tanık olabilirsiniz.

Zincirli Bedesten

Tarihi neredeyse 17. Yüzyıla dayanan bu çarşı, yapıldığı ilk dönemlerden beri halen yoğun olarak ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor. Çarşının içinde 70’den fazla dükkan bulunurken, Antep hatırası olarak buradan eşya satın alabilir ve tatile kısa bir alışveriş molası verebilirsiniz. Öte yandan bu çarşıda birbirinden kıymetli el emeği eşyaları da bulabilmeniz söz konusu olacaktır.

Gaziantep Kalesi

Tarihi milattan önce 3600’lü yıllara kadar dayanan bu kale, uzun zamandan beri aktif olarak kullanılmaya devam edilmiştir. Bugünkü görüntüsü ise 16.yy’da Osmanlılar tarafından ortaya çıkarıldı. Kalenin içerisinde de Antep tarihine tanıklık etmeniz için birbirinden kıymetli tarihi eserler yer alıyor. Burada tarihe ilgi duyanlar için çok sayıda gezilecek nokta bulunur. Gaziantep gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunan Gaziantep Kalesi, gezi planını daha zengin bir hale getirmek isteyenlere önerilmektedir.

Zeugma Mozaik Müzesi

Şehrin en çok ziyaretçi çeken müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, antik kentten çıkan eser ve kalıntıların sergilendiği yerlerden biridir. Müze yapısal durumundan dolayı Dünyanın en önemli müzeleri arasında kendisine yer bulmuştur. 30 bin m2’lik alana yayılmış olan bu müze özellikle mozaikleriyle ünlü durumdadır. Gaziantep’in en önemli simgelerini bu müzede görebilmek mümkündür.

Müzede özellikle her yerden rahat bir şekilde görülebilen Mars heykeli en çok beğenilen ve ilgi çeken eserler arasında gösteriliyor. Gaziantep müzeleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Zeugma Mozaik Müzesi, buraya ziyarete gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Gaziantep’İn en eski mahalleleri arasında gösterilen Bey Mahallesinde yer alan bu müze 2013 yılında yeniden açılmıştır. 250 metrekarelik bir açık alanı bulunan müze ayrıca 315 metrekarelik kapalı bir alana sahiptir. Geçmişten günümüze kadar oyuncakların sergilendiği bir müzedir. 1700 ile 1990 yılları arasında el veya fabrika yapımı olan oyuncaklar burada sergileniyor. Dokuz farklı temaya sahip olan bu müzede oyuncak tarihinin en ünlü oyuncaklarını görebilmek mümkündür. Yediden yetmiş yediye herkesin ziyaret ettiği bu müze Antep’in en ünlü müzeleri arasında sayılıyor.

Dülük Antik Kenti

Ülkenin en eski kenti olarak bilinen Dülük kenti, camileri, kesme taştan evleri gibi pek çok ayrıntıyla kendisine önemli bir yer buluyor. Şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan bu kent, tarihten önemli izler taşıyor. Toplu taşıma üzerinden ulaşılabilecek bu şehir ayrıca pek çok piknik alanına sahiptir. Burada tarih ve doğa ile içiçe kısa bir mola verebilir ve ailenizle oldukça hoş birkaç saati peşinizde bırakabilirsiniz.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Gaziantep Kalesine yaklaşık olarak 200 metre uzaklıkta yer alan Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Ali İhsan Göğüş tarafından annesi adına açılmıştır. 1904 yılında yapımı tamamlanan bu müze, 2004 yılında müze haline getirilerek ziyarete sunulmuştur. Gaziantep’in ünlü lezzetlerini sunmak açısından açılan bu müze, Antep’in mutfak kültürünü daha yakından tanımak isteyenler için ideal bir yapıya sahiptir.

Ülkenin ilk mutfak müzesi olarak ön plana çıkan bu müzede, mutfak kültürünü yansıtan her şey bulunuyor. Pazartesi hariç haftanın her günü açık olan bu müzeye 7 yaşın altındakiler ve 64 yaşın üstündekiler ücretsiz olarak giriş yapabiliyor.

Elmacı Pazarı

Yerel lezzetleri deneyimlemek ve Antep kültürünü tanımak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu adres, en çok ziyaretçi çeken yerler arasında ön plana çıkıyor. Kendine has dokusu ve birbirinden leziz tatlara sahip olan bu Pazar mutlak görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Burada fıstık, baharat, ceviz gibi gıdalar bulabilir ve sebze meyvenin her türlüsünü burada bulabilirsiniz.

Özellikle taze kuruyemişe ulaşmanın en iyi hallerinden biri olarak gösterilir. Merkezi bir yerde bulunduğundan dolayı buraya ulaşımda son derece kolay olacaktır. Gaziantep’te mutlaka görülecek yerler arasında bulunan Elmacı pazarı, gezi planını biraz daha özel ve zengin bir hale getirmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında bulunuyor.

Gaziantep Botanik Bahçesi

2009 yılında açılan bu Botanik Bahçesi, yerli turistlerin en çok uğradığı noktalardan biri olarak kabul ediliyor. Dinlendirici ve sakin havası ile hoş bir zaman aralığı geçirmeyi vaat eden bu adres, tatile biraz mola vermeye neden olacak. Botanik bahçede bitkilerin türü, familyası, vatanı gibi çeşitli bilgileri detaylı bir şekilde görebilmek mümkün bir konu haline gelecektir.

Sabah 9’da açılan Botanik bahçe, akşama kadar ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Girişin ücretli olduğunu belirtmek gerekir. Öğrenciler ve normal girişler farklı ücretlerdedir. Özellikle yaz aylarında ihtişamlı bir görüntü sunduğundan dolayı, bu mevsimde ziyaret edilmesi tavsiye ediliyor. Gazi mahallesinde bulunan bu botanik bahçesine ulaşım kolay bir şekilde sağlanıyor.

Gaziantep Konaklama

Gaziantep konaklama açısından da zengin sayıda seçenek sunuyor. Özellikle Gaziantep’in kendine has yapısını yansıtan çok sayıda konaklama yeri bulunur. Bunlar arasından herhangi bir seçim yaparak tatili çok daha özel bir hale getirebilirsiniz. Asude konak, Anadolu evleri, Alibey Konağı gibi bölgenin dokusunu en iyi şekilde yansıtan konaklama yerlerini tercih etmeyi düşünebilirsiniz.

Anadolu evleri 150 yıllık Ermeni Rahip okuluyken, restore yapılırken oldukça hoş bir otele dönüştürülmüştür. Ayrıca fiyat ve performans açısından beğenilen noktalardan biridir. Asude konağı ve Alibey Konağı ise yine bölgenin otantik butik otelleri arasında yer alıyor. Gerek bulunduğu yer, gerekse mimari yapıları nedeniyle Gaziantep’i oldukça iyi bir şekilde deneyimleyebileceğiniz adresler arasında bulunurlar.

Yorum Yazın