Gaziantep’te yapılacaklar listesi denilince akla birçok şey gelmektedir. Gaziantep sadece mutfağı ile bilinmemekle birlikte aynı zamanda binlerce yıl öncesine dayanan tarihi ile de Türkiye’nin kültür şehirlerinden birisidir. Bu yüzden Gaziantep’e gidecek olursanız kesinlikle görmeniz gereken ve yapmanız gereken oldukça şey vardır. 

Zengin bir kültüre sahip olan Gaziantep, tarihi ile birlikte yemekleriyle de rağbet gören şehirlerdendir. Resmi ve dini tatillerde, hafta sonlarında hatta günübirlik gezilerde tercih edilen favori şehirlerden olan Gaziantep Güneydoğu’nun lezzet cenneti olarak da bilinmektedir.

Hem tarihi hem de modern şehir havası ile yerel kültürü yaşatan şehirde konaklama süresine göre birçok yapılacak şey ve gidilecek yer ve tadılması gereken lezzetler vardır. 

antep-kahvalti

Ciğerli Kahvaltılar ile Güne Başlayın 

Kahvaltının mutlulukla olan ilgisini Gaziantep’in kahvaltı sofralarına oturduğunuz zaman anlayabilirsiniz. Günün her diliminde büyük yeri olan ciğer lezzeti ile damaklarda tat bırakıyor. Lezzetli ve sıcak şişte ciğeri lavaşla mideye indirmek sabah kahvaltılarında özel bir ritüeldir. 

Gaziantep’te alışılmışın dışında bir kahvaltı deneyimi yaşamak istiyorsanız ciğerli kahvaltılar sizin için ideal olacaktır. 2015 yılından itibaren UNESCO gastronomi şehirleri arasında yer alan Gaziantep mutfağı ile bilinen bir şehirdir. Ciğer ve et yiyecek çeşitlerine sahip olan yemek kültürü ile damaklara farklı bir lezzet bırakıyor. 

Sadece kahvaltı da değil günün her öğününde yenilen ciğer alternatifleri ile birbirinden farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Denemeden dönmeyin, sabah sabah ağır gelir derseniz de bizce denemeye değer! Holimax ile rezervasyon yaparak tüm bu lezzetleri yerinde tadabilir, size sunulan şehir içi otel fırsatlarını deneyimleyerek tatilinize konfor katabilirsiniz. 

zeugma

Zeugma Mozaik Müzesi’nin İhtişamına Eşlik Edin 

Gaziantep’te yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, sanat tarihçileri ve arkeologlarla birlikte tarih, kültür meraklılarının göz bebeğidir. Tarihi zenginliğe sahip Zeugma Mozaik Müzesi gerek bina büyüklüğü gerekse mozaiklerin büyüklüğü açısından dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biridir.

2011 yılında ziyarete açılan ve dünyanın dört bir yanından ilgi gören mozaik eserler müzesi, ülkemizi ve Gaziantep’i gururlandıran bir değere sahiptir. Müzede meşhur Çingene Kız Mozaiği ille birlikte yüzlerce farklı eser bulunmaktadır. 

Zeugma Antik Kentinden getirilen mozaiklerin bulunduğu müze alanında en büyüklerden birisidir ve ilktir. Halıyı andıran renkli desenlere sahip mozaikleri incelediğinizde bu eserlerin Roma Dönemi’nde yaşayan zengin bir halkın yaşadığı yerlerden çıkarıldığını öğrendiğinizde biraz şaşırabilirsiniz. Çünkü çoğu eser uzun yıllardan beri çok iyi korunmuş ve olağanüstü bir sanata sahiptir.

Müzede bulunan Çingene Kız Mozaiği hem müzede hem de dünyada bir başyapıt olarak sergilenmektedir. Siz de bu ihtişamı yerinde görmek istiyorsanız Holimax’ten tercihlerinize göre bir otelde hızlıca yer ayırtın ve Gaziantep’in tarihi miraslarını gezmenin tadını çıkarın.

bakircilar-carsisiBakırcılar Çarşısı’nın Sesini Dinleyin

Geçmiş dönemlerin ruhunu bugüne taşıyan havasıyla hem renkli hem de kültürel değere sahip olan Bakırcılar Çarşısı sadece alışveriş için değil, aynı zamanda bakırcılık ve sedefçilik gibi sanatların da merkezidir. 

Genellikle Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen ve birçok el sanatının üretimi yapıldığı çarşı yapılarından oluşan Bakırcılar Çarşısı, ahşap motifli dükkânları, taşla döşenen sokakları ile geçmiş dönemlerin ruhunu yansıtmaktadır. Gaziantep Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan dükkânların yapım tarihleri kesin olarak bilinmemekle birlikte 19. yüzyıl’da yapıldığı tahmin edilmektedir. 

Genellikle tek katlı dükkânlardan oluşan çarşı, hanlar bölgesinde yer alır. Kemerli girişlerle sokağa açılan dükkânlar sert kalkerli taşlardan yapılmıştır. İsterseniz el emeği bakır ve yemeni gibi şehre özgü ürünler alabilir ve Almacı Pazarından da salça ve baharat gibi gıda alışverişi yapabilirsiniz.

Çarşıları gezmeyi seviyorsanız Habbabcılar Çarşısı, Külekçiler Çarşısı ve Saraciyeciler gibi yan yana dizilen dükkânlardan oluşan çarşıları da gezerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tüm bunları deneyimlemek için kalacağınız oteli Holimax üzerinden seçebilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.