Turizmin merkezi Kıbrıs’ta tatil planı yapanların en çok tercih ettiği şehir olan Girne, kalabalık nüfusuyla tüm doğal güzelliklere ve birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok farklı medeniyetten izler taşıyan küçük bir liman şehri olan Girne’de gezilecek pek çok tarihi yer, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.   

Girne’de görülmesi gereken bu tarihi yerleri sizler için seçtik.

Girne Limanı

Orta Çağdan beri Girne’nin her çağında şehir merkezi olarak kabul edilen Girne Limanı, şehrin sembolik yapılarından biridir. At nalını andıran limanda bir de Venedik Kalesi yer alır. 

Gezilecek yerlerin birçoğu burada bulunmaktadır. Akdeniz’in mavi sularına bakan bu cazibe merkezi limanın içerisinde restoranlar, cafeler, barlar ve tesisler yer almaktadır. 

Girne Kalesi 

Muhteşem manzarası ile ön plana çıkan Girne Kalesi, Bizanslılar tarafından Arap akınlarına karşı inşa edilir. Günümüzde müze olarak ziyarete açıktır ve limana çok yakın bir konumda bulunur.

Kale içerisinde Bizans, Venedik, İngiliz ve Osmanlı dönemine ait pek çok eser yer alır. Venedik Kulesi, Luzinyan Kulesi, St. George Kilisesi kale sınırları içerisinde ziyaret edebileceğiniz yapılar arasında yer almaktadır.

Bellapais Manastırı

Bellapais Manastırı Gotik mimarinin günümüze ulaşan en önemli tarihi yapılarındandır. Fransız Kralı III. Hugh döneminde Kudüs’ten göç etmiş rahiplerin elleri ile inşa edilir.

Güneyi dağlara bakan, kuzeyi sahil şeridine hakim bir manzaraya sahip olan manastırda her yıl geleneksel klasik müzik festivali ve konserler düzenlenmektedir. 

Mavi Köşk

Mavi Köşk, Girne’nin merkezinden 29 km uzaklıkta Çamlıbel köyü mevkiinde yer alır. Bölgenin en gizemli, en çok merak edilen yapıları arasında yer alır.

Silah tüccarı İtalyan asıllı Rum Pablo Pavilides, 1956 yılında bu köşkü mimar arkadaşına inşa ettirir. Kıbrıs Harekatı’nda evde yer alan tünellerden kaçar.

Dışarıdan bakıldığında görünmeyecek şekilde kusursuz dizayn edilmiştir. Köşkü yaptıran Pavlides, mimar arkadaşını başkalarına detay vermesini engellemek amacıyla öldürttüğü söylenilmektedir. 

Aziz Hilarion Kalesi

Girne’de yüksekliği, tarihi ve güzel manzarasıyla görülmesi gereken en özel yerlerden biridir. Ada halkını Arap akınlarına karşı korumak amacıyla inşa edilir. Kalenin temelleri ilk olarak bir manastır olarak inşa edilir ve Lüzinyan yapılan eklemeler ile bir kaleye dönüştürülür.

Denizden 700 metre yükseklikte oldukça sarp olan iki tepe üzerinde yer alır. Bu ihtişamlı yapı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel göründüğü manzaraya sahiptir. 

Batık Gemi Müzesi

Girne Limanı’na yakın mevkide Girne Kalesi’nin içinde yer alan Batık Gemi Müzesi ziyaret edilmesi gereken tarihi yapılar arasında yer alır. Müzenin içerisinde M.Ö. 300 yıllarından kalan bir batık gemi sergilenmektedir. 

Müzenin girişinde yer alan bilgilere göre Helenistik Dönemde sefere çıktığı ve açık denizde bir fırtınaya tutulup Girne açıklarında battığı ve batıkta 9000 adet badem bulunduğu ifade edilir. Ayrıca batıkta bulunan diğer eşyalar da müzede ziyaretçilere sergilenmektedir. 

Girne’de Konaklama

Deniziyle, doğa ve tarihi güzellikleri ile yılın her mevsimi tercih edilen, pek çok eğlenme ve dinlenme aktivite olanağının bulunduğu liman kenti Girne’de Holimax ayrıcalığı ile eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Girne otelleri içerisinde bütçenize ve zevkinize uygun pek çok farklı konseptte yer alan otelleri tercih ederek tatilinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Dilerseniz şehir merkezine yakın konumda yer alan ultra her şey dahil sistemli lüks otelleri tercih edebilirsiniz. 

Girne tatiliniz için Holimax sitesinde bulunan erken rezervasyon imkanlarından yararlanarak birbirinden konforlu otellerde konaklama fırsatını yakalayabilirsiniz.