Kuzey Kıbrıs’ın plajlarıyla ünlü tatil yeri Girne, masmavi denizi, yumuşacık, ince tanecikli kumları ve göz alıcı plajlarıyla öne çıkar. Girne’de denize girilecek plajlar yılın her mevsimi yüzme için elverişlidir. Bu plajlar Girne’nin doğu ve batı olmak üzere iki farklı lokasyonunda yer alır. Bu yazımızda sizler için Akdeniz’in berrak sularında bol güneşin tadını çıkarabileceğiniz Girne tatili için plajlar önerileri verdik.

Acapulco Plajı

acapulco plaji 1

Acapulco Plajı, Girne’nin doğusunda yer alır. İlçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunur. 

Su sporları ve rüzgar sörfü için ideal bir yer olan plajın denizi sığ ve berraktır. İnce tanecikli kumlara sahip plaj Girne bölgesinin en gözde plajları arasında yer alır. Plaj içerisinde duş, tuvalet bölümleri, şezlong, soyunma kabini gibi olanaklar bulunur. Girişleri ücretli olan plaj içerisinde restoran ve bar işletmeleri yer alır.  

Alagadi Plajı

Alagadi Plajı, Girne bölgesinin doğu tarafında konumlanır. İlçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunur. 

Bölge halkı tarafından en çok tercih edilen plajlar arasında yer alır. Uzun yürüyüşlere elverişli olan sahiliyle göz doldurur. Plajın bir bölümünde yılın belirli dönemleri deniz kaplumbağaları gelip yumurtalarını bırakır. Diğer bir bölümü ise deniz keyfi yapmak isteyen tatilcilere  ayrılmış durumdadır.  Milli park statüsüne sahip plajın denizi sığ ve tertemizdir. Girişleri ücretsiz olan plaj içerisinde restoran ve kafeler yer alır. 

Denizkızı Plajı 

Denizkızı Hotel’e bağlı Denizkızı Plajı, Girne’nin batısında yer alır. Girne merkeze 12 km uzaklıkta bulunur. Sakinliği, altın sarısı kumsalı ve tertemiz deniziyle dikkat çeken plaj bölgenin en popüler plajları arasında yer alır. Çeşitli su sporları aktivitelerinin yer aldığı plajın denizi sığ ve berraktır. Girişi ücretsiz olan plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti yer alır. 

Kervansaray Halk Plajı

Kervansaray Halk Plajı, Girne’nin batısında konumlanan Karaoğlanoğlu mevkiinde yer alır. Girne bölgesinin en iyi plajları arasında bulunur. 

girne kervansaray halk plaji

Doğa ile iç içe incecik kumlu bir alana sahip plajın denizi masmavi, berrak ve sığdır. Eşsiz gün batımı manzarası ile göz dolduran plaj içerisinde engelli kişiler için park yeri, özel duş ve tuvalet bölümleri yer alır. Girişleri ücretli olan plaj içerisinde şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri, cankurtaran hizmeti gibi olanaklar mevcuttur. Aynı zamanda plaj içerisinde çeşitli içecek ve lezzetlerin sunulduğu bir adet restoran bulunur.  

Diana Plajı 

Diana Plajı, Girne’nin doğusunda bulunan Ozanköy sınırları içerisinde Çataköy mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunur. 

Yemyeşil ağaçlarla çevrili plaj kalabalıktan uzak sakin bir bölgede yer alır. Yapay kumlarla doldurulan plajın denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Girişleri ücretli olan plaj içerisinde tuvalet, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunur. Yerli, yabancı turistlerin tercih ettiği plajın üst kısmında restoran ve kafeteryalar yer alır. 

Camelot Beach

camelot plajı

Camelot Beach, Girne’nin doğusunda Alsancak mevkiinde yer alır. Girne merkeze 8 km uzaklıkta bulunur. Geniş kumsal alana sahip plajın denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Çeşitli su sporları ve tüplü dalış aktivitelerinin yapıldığı plajda akşamları canlı müzik ve DJ performansları yer alır. Sunduğu hizmetlerle dikkat çeken plajda istediğiniz her şeye ulaşabileceğiniz restoran ve bar bulunur. Girişleri ücretli olan Camelot Beach, Girne’nin en çok tercih edilen plajları arasında yer alır. 

Kıbrıs tatilinde Girne’nin en güzel plajlarında sıcak kumların ve masmavi denizin keyfini çıkarabileceğiniz Girne otellerini inceleyebilirsiniz. Holimax’in sunduğu erken rezervasyon imkanları ve cazip seçeneklerden yararlanarak Kıbrıs tatilinizi uyguna getirebilirsiniz. 

Yorum Yazın