Ege turları içerisinde her yıl yüzlerce kişi Gökçeada’ya gidiyor. Gökçeada yakınında bulunan Bozcaada’dan ayıran özelliği ise daha büyük ve gezilebilecek yerleri çok daha fazla olmasıdır. Günübirlik bir kaçamak yapmak isteyenler için hem yorucu olmayan bir gezi yapmak hem de huzurlu vakit geçirebilmeniz için ideal bir adadır. Gökçeada cittaslow ünvanı yani sakin yerler arasında yer alan huzurlu zamanın içinde yüzdüğünüz bir yer diyebiliriz.

Gökçeada eski adıyla İmroz’a güneşin en güzel battığı yer diyebiliriz. Bu güzel adanın içerisinde anıt mezarlarından volkanik dağlara kadar Gökçeada’ya gitmeyi kaçınılmaz kılacak çok fazla güzellikleri vardır. Bu adanın her ne kadar büyük olduğundan bahsetmiş olsak bile yine de bir günde gezebileceğiniz ve muhteşem sulara girebileceğiniz yerler vardır. Bu yazımızda sizlere bir günde neler yapabileceğimizden bahsedeceğiz.

 

Gökçeada Koyları

Ege denizi kıyısında yer alan Gökçeada için öncelikle bahsetmek istediğim ve mutlaka yapmanız gereken ilk şeylerden biri sırasıyla Gökçeada koylarını gezmektir. Bu koyların başında Yıldız koyu gelir. İsmi gibi denizi de sanki üzerinde yıldız düşmüş gibidir. En azından beni tabirim bu şekilde. Çünkü yıldız koyda bir kayanın üstüne oturup uzun uzun denize baktığınızda güneşin parıltısı yıldız şeklinde masmavi suyun üzerinde parıldadığını görürsünüz. Bu sessiz sakin huzurlu yerde fark etmeden tüm gününüzü geçirebilirsiniz o yüzden diğer koylardan da biraz bahsedelim.

aydincik plaji

Aydıncık Plajı: Adanın en uzun ve en büyük plajı olan Aydıncık Plajı, adanın en sık tercih edilen plajıdır. Aydıncık Plajında yemek servisleri bulunup voleybol, futbol ve sörf gibi sporlar yapılabilmektedir. Aktif bir gün geçmek isteyenlerin plaj tercihi Aydıncık Plajından yana olabilir.

gizli liman

Gizli Liman:  Uğurlu köyünde yer alan balıkçı limanından sağa dönünce karşınıza muhteşem bir manzara çıkar. İşte orası Gizli Liman. Gerçekten ismi gibi gizli bir yerde bulunuyor ve çam ağaçlarının önünde uzanan kumsalın dibinde cennet gibi bir koy.

 

Laz Koyu: Bu koy yıldız koyundan çıktıktan sonra 10 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Buranın özelliği ise Gökçeada ne kadar rüzgârlı olsa da Laz Koyunu etkilemiyor. Laz koyu her zaman çarşaf, her zaman süt liman.

gokceada gezilecek yerler

Gökçeada’da Gezilecek Yerler

Homeros’un İlyada Destanında yer alan Gökçeada, denizlerin tanrısı Poseidon’un Adası olarak bilinmektedir. Ada sakinleri tarafından söylenenlere göre de adanın eski adı olan İmroz’un kelime anlamı ‘ Yüce Ana Tanrıça’  kelimesinden türetildiği söylenmektedir.

Gökçeada’da yapılması gerekenlerden bahsedecek olursak öncelikle Gökçeada’da zeytinyağının ve şarabın en doğal ve en güzel halini bulmanız mümkün. Bu yüzden adada yer alan bağ evlerine ve merkezinde bulunan Ada Rüzgârı Yöresel Ürünler adlı doğal gıda marketine uğramanızı tavsiye ederiz.

gokceada tuz golu

Gökçeada Tuz Gölü: Adada çamuru sağlığa faydalı olan ve peeling etkisi yaratan bir Tuz Gölü Bulunmaktadır. Buraya uğrayıp kendinize maske yapıp cildinizi tazeleyebilirsiniz.

 

Gökçeada Dibek Kahvesi: Gökçeada Dibek Kahvesi ile meşhurdur. Ada’yı gezerken mutlaka Dibek Kahvesi içmelisiniz.

Gökçeada Sualtı Milli Parkı: Türkiye’nin ilk sualtı milli parkı Gökçeada’da yer alıyor. Eğer su altına meraklıysanız bu milli parkta dalış yaparak çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz.

 

Dereköy Tarihi Rum Çamaşırhanesi: Gökçeada merkezine 14 kilometre mesafede bulunan Rum çamaşırhanesi, taş ve molozla yapılan çamaşırhane dikdörtgen planıyla fazlasıyla geniş bir alana sahip. Eski dönemlerden günümüze kadar ayakta kalabilen ve Rumlar için sosyal alan açısından önemli bir yer tutan yapıdır.

 

Gökçeada Rum Köyleri: Adanın en popüler köyleri ve çok tatlı kokakları olan Zeytinliköy, Tepeköy ve Bademli Köyüne uğramayı atlamayın.

Aynı zamanda Gökçeada Kaya Mezarı ve Marmaros Şelalesine uğramanızı, doğal ve tarihi bu güzel yerleri görmenizi tavsiye ederiz. Gökçeada sakin ve çok mutlu olabileceğiniz bir tatil yeri olsa da günü birlik güzel bir rota planlayarak bu mutluluğa kavuşabilirsiniz.