Günlük ve aylık gelen turist sayısında rekorların kırıldığı Antalya, 2023 hedeflerine de adım adım ilerliyor. Mavi bayraklı plajlarının, tarihi yapılarının ve harika kumsallarının yanı sıra doğa harikası yerleriyle de ön plana çıkıyor. Açıkçası Antalya, o kadar çok doğal güzelliğe ve tarihi yerleri içerisinde bulunduruyor ki her sene gitseniz de, her seferinde farklı yerleri gezebilmeniz mümkün. Yani geze geze bitiremeyeceğiniz bir zenginliğe sahip diyebiliriz. Bu doğal güzelliklerin içerisinde Kral Havuzu ’da yer almaktadır. Çam ağaçları arasında, kireçtaşı birikintilerinin şekiller oluşturduğu çukurda yer alan doğa harikası bu havuz, Yukarı Uçansu Şelalesi’nin içerisinde yer almaktadır.

Kral Havuzu Nerede?

Antalya’nın Serik ilçesinde yer alan Kral Havuzu, doğal güzelliği ile her geleni büyülüyor. İlçedeki Gebizli Mahallesi Kozan konumunda bulunan, ormanın içinden patika yoldan yürüyerek ulaşılabilen Uçansu Şelalesi’nin zirvesinde konumlanan Kral havuzu, hem yerli hem de yabancı turistleri gözdesi haline gelmiştir.

ucan selalesi nasil

Kral Havuzuna Nasıl Gidilir?

Özel araçla Kral Havuzuna gitmek için öncelik olarak Serik yolu üzerinden Gebiz’e Akçapınar Köyü’ne gelmelisiniz. Sonrasında Abdurrahmanlar- Gebiz sapağına sapmanız gerekir. Buradan ilk yapmanız gereken şey ise Kozan Köyü’ne gitmektir. Kozan Köyü’nden çıktıktan sonra ortalama 7-8 kilometre toprak yolda yolculuk sizi bekliyor olacak. Normal araçlar bu yoldan ulaşım sağlayabilir ancak dikkatli ve yavaş bir şekilde gitmenizi öneririz. Kozan köyünden sonraki toprak yolda yol ikiye ayrıldığında sağa sapmanız gerekir. İkiye ayrılan yolda Kral kelimesi yazılı tabelayı göreceksiniz. Tabeladan sonrasını yürüyerek devam etmeniz gerekiyor.

kral havuzu nerede

Kral Havuzu Hakkında Bilgiler

Antalya Serik’e bağlı doğal oluşumlu bir havuz niteliğindeki Kral Havuzu, Antalya merkezinden yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bölgenin hem konum itibarı ile uzak olması hem de tanıtım faaliyetlerinin çok fazla yapılmaması pek çok insanın havuzdan bihaber olmasına neden oluyor. Ancak yine de Kral havuzu her yaz dolup taşıyor.

Uçansu Şelalesi’nin hemen yanında bulunması nedeni ile zaman zaman kalabalık günler yaşayan havuz özellikle ilkbaharda mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında konumlanıyor. Kireç taşlarının suyun etkisi ile doğal bir şekilde oyulması sonrasında oluşan Kral havuzu içine dolan su ile hayat bulmuştur. Bu havuz küçük olsa da görsel açıdan oldukça etkileyicidir. Üstelik Uçansu Şelalesi’ne akan suyun burada birikiyor olması suyun temizliğini anlamaya yeterli oluyor.

Sevdiğiniz insanlarla beraber keyifli dakikalar geçirmek ve anı defterinize yazabileceğiniz harika hikâyeler için bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Kral havuzuna doğru giderken orman yolunda yürüyüş yapmak ve yakınlarındaki kültürel zenginlikleri de ziyaret edebilirsiniz.

kral havuzu hakkinda

Uçansu Şelalesi

Uçansu Şelaleleri, Yukarı Uçansu ve Aşağı Uçansu Şelalesi olarak ikiye ayrılmaktadır. İkisi de farklı konumda farklı yüksekliğe sahiptir. Üst şelalelerin yukarı döküldüğü bölümünde ise namı değer yukarıda anlattığımız o harika Kral havuzu bulunuyor. Uçansu Şelaleleri denizden 400 metre yükseklikte bulunur. Bal ve Havutlu Derelerinin birleşmesiyle oluşan Uçansu şelaleleri, Gebiz beldesinde bulunmaktadır.

Birinci doğal sit alanı olan Uçansu bölgesinde herhangi bir işletme olmadığı için yiyecek satın alabileceğiniz bir yer bulamayacaksınız. Onun için buraya gelirken hazırlıklı gelmenizde fayda var. Uçansu Şelalesi hafta sonu günübirlik kaçamak yapmak isteyenler tercih edebileceği harika bir yerdi. El değmemiş çam ağaçlarının arasında kamp yapabileceğiniz bir yer.

ucan selalesi nasil gidilir

Uçansu Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Uçansu Şelalesi Antalya Gündoğmuş’a bağlı olan Kayabükü Köyü, bir diğer adıyla Çündüre sınırlarında yer almaktadır. Şelaleye yakın diğer köy ise Eskibağ Köyü’dür. Gündoğmuş ile arasındaki mesafe yaklaşık 24 kilometredir. Yollar hem virajlı hem de rampalıdır. Bu sebeple özel araçla gidecek olanların özellikle dikkat etmesi gerekir. Yani yol kilometre bakımından kısa mesafe olsa da kıvrımlı yolları sebebiyle yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor. Çündüre şelalesi olarak da ismini duyabileceğiniz bu benzersiz yere kendi özel aracınızla gelebilmeniz mümkündür.