Tarihi dokusu ile gelenleri kendine hayran bırakan Hatay, Türkiye’nin en güneyinde yer alır. Birçok medeniyete sahip şehir, kültür dokusunun yanı sıra doğal güzellikleri ve göz alıcı plajlarıyla da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Yaz tatili için en iyi seçimlerden biri olan Hatay’da ünlü ilçeleri ziyaret edebilir, en iyi Hatay plajlarında denize girebilirsiniz. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü şehirde, unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Hatay’ın en iyi plajları listesine göz atarak deniz, kum ve güneş tatilinin tadını çıkarabilirsiniz.

Samandağı Sahili

Hatay il merkezine 60 km uzaklıkta bulunan Samandağ Sahili, uzunluğu ile adını dünyaya duyurmuştur. Türkiye’nin en uzun sahili olan Samandağ 14 km uzunluğa sahiptir. İnce kumlardan oluşan sahil, göz alıcı manzarası ile gelenleri etkilemeyi başarır. Denize girmek ve güneşlenmek için Hatay’ın en uygun noktaları arasında yer alan Samandağ Sahili’nde dinlenmenin tadını çıkarabilir, yumuşak plajda güneşlenebilirsiniz. Samandağ Sahili Caretta Caretta ve Chelonia Mydas diğer adıyla yeşil deniz kaplumbağası türlerinin de yumurtlama noktalarından biridir. Doğal dokusunu koruyan sahil, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvan türlerine de ev sahipliği yapar. Meltem ve lodos rüzgârlarının etkili olduğu Samandağı Sahili’nde sörf yapabilir, rüzgâr ve deniz sporlarına keyifle katılabilirsiniz.

Çevlik Plajı

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile Hatay’ın en iyi plajları arasında yer alan Çevlik Plajı, uzunluğu ile dünyaca üne sahiptir. Hatay’a 64 km mesafede bulunan sahil, ince kumlu plajı ile denize girmek için uygun noktalardan biridir. Bölgede esen rüzgârların etkisi ile deniz belirli dönemlerde dalgalıdır. Sıcak yaz günlerinde mükemmel vakit geçirebileceğiniz plajın çevresinde kafe, restoran ve birçok otel bulunmaktadır. Hem deniz hem de dağ havasını keyifle deneyimleyebileceğiniz Çevlik Plajı, gün batımı manzarası ile misafirlerini ağırlar.

Tarihi yapılara merak duyanların ziyaret ettiği Vespasian ve Titus Tüneli, Çevlik Plajı’na yakın mesafede yer alır. Antik Roma Dönemi’nde kalan önemli mühendislik harikalarından biri olan tünel, insan eli ile yapılmış ilk uzun tünel olma özelliğine sahiptir. Çevlik Plajı’nı ziyaret ettiğinizde sahilin yakınlarında yer alan Hıdır Köyü’nde Musa Ağacı’nı görebilir, etkileyici ağaç ile hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz.

Arsuz Hatay Plajı

Temizliği ile adından söz ettiren Arsuz Hatay Plajı, berrak ve masmavi denizi ile gelenleri karşılar. İnce kumlu plajda aileniz ve sevdikleriniz ile keyifli vakit geçirebilir, gösterişli manzara karşısında harika anlara şahit olabilirsiniz.Hatay 60 km ve Arsuz ilçe merkezine 11.5 km mesafede bulunan plaj, dalgasız denizi ile sakinlikten hoşlananlar için idealdir. Yavaş şekilde derinleşen denizde çocuklarınız ile birlikte güvenle yüzebilir, sıcak havada serinlemenin tadını çıkarabilirsiniz.

Gözcüler Plajı

Dalgalarla oynamak ve berrak denizin tadını çıkarmak için Gözcüler Plajı’nı ziyaret edebilirsiniz. Hatay’a 59 km mesafede bulunan plaj, Arsuz Hatay Plajı’na ise sadece 3 km uzaklıkta yer alır. Tüm gün plajda keyifli vakit geçirdikten sonra gün batımı manzarasını izleyebilir, doğanın güzelliklerine daha yakından şahit olabilirsiniz. Uzun yürüyüş yapma alanlarının bulunduğu Gözcüler Plajı’nda her anı verimli şekilde geçirebilirsiniz.

Payas Halk Plajı

Ailenizle, sevdiklerinizle ve tek başınıza güzel vakit geçirmek için tercih edebileceğiniz Payas Plajı, dalgakıranlı denizi sayesinde sakinlik arayanların uğrak noktalarından biridir. Her zaman sıcak ve dalgasız olan deniz, huzur veren dinginliği ile ruhunuzu dinlendirir. Plajın yakınlarında lezzetli balık çeşitlerini yiyebileceğiniz mekânlara uğrayabilir, deniz keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Tarihi eserlere de yakın mesafede bulunan plaja geldiğinizde Payas Kalesi, II. Selim Cami, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Cin Kulesi’ni de görebilir, tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz.

Burnaz Plajı

Hatay’ın en meşhur plajları arasında yer alan Burnaz Plajı, Erzin ilçesine yaklaşık 20 km mesafede bulunur. Sığ denizi ile öne çıkan plaj, çocukların vakit geçirmesi için uygun noktalardan biridir. Ilık ve temiz suyu ile beklentileri karşılayan denizde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ile mutlaka görülmesi gereken Hatay’da unutulmaz bir tatil yapabilir, şehrin en iyi plajlarını ziyaret ederek denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Beklentileri karşılayan sahillere yakın otellerde konaklayabilir, tatilinizi her açıdan doya doya geçirebilirsiniz. Holimax.com’da Hatay otellerine göz atabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak uygun fiyatlarla tatil yapabilirsiniz. Avantajlı fiyat seçenekleri ile Holimax.com’da yer alan Hatay otelleri arasından size, ailenize ve sevdiklerinize hitap edenleri belirleyebilir, Türkiye’nin en güneyinde unutulmaz bir tatil yaşama şansı yakalayabilirsiniz.

Yorum Yazın