Huzur Dolu Datça’da Gezilecek Yerler

Tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan Ege’nin sakin beldesi Datça, eşsiz doğası, masmavi denizi, göz alıcı koyları, mavi bayraklı plajları, bol oksijenli havası, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Doğa ile başbaşa huzurlu bir tatil geçirmek isteyen yerli, yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. 

eski datca 1

Eski Datça 

Eski Datça, Datça bölgesinin en eski yerleşim yerleri arasında bulunur. İlçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunur. Tarihi MÖ 11. yüzyıla kadar uzanan Eski Datça, günümüze kadar varlığını sürdürmektedir. 

Birbirinden renkli daracık taş sokakları ve taş evleriyle tarihi bir atmosfere sahip bölge göz alıcı mimarisiyle Datça’nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunur. Can Yücel’in evinin bulunduğu bu tarihi bölgede şairin adının verildiği bir sokak yer alır. 

datca sevgi yoly

Sevgi Yolu

Sevgi Yolu, Datça merkezde Kumluk ile Hastane Altı plajları arasında yer alır. Yerel halk tarafından hazırlanan el emeği hediyelik eşyaların satıldığı, uzun yürüyüşlerin yapıldığı bu sakin yol Datça ilçesinin cazibe merkezidir. Deniz manzarası eşliğinde yürüyüş ve spor aktivitelerinin yapıldığı Sevgi Yolu yaz aylarında keyifli bir akşam geçirebileceğiniz yerler arasındadır.

datca kent parki

Kent Park 

Kent Park, Datça merkezde yer alır. Muhteşem deniz manzarasına sahip park okaliptüs ağaçları ve maki ile süslenmiş en büyük yeşil alanlardan biridir. Gün batımını seyretmek ve soluklanıp dinlenmek için ideal bir yer olan Kent Park 2003 yılında halka açılır. Park içerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş basketbol, voleybol alanları, çay bahçesi ve kafe yer alır. 

knidos 1

Knidos Antik Kenti 

Knidos Antik Kenti, Datça ilçesinde bulunan Yazı köyünde yer alır. Datça ilçesinin en ünlü tarihi yeri olan Knidos Antik Kent, Datça merkeze 35 km uzaklıkta bulunur. Datça Yarımadası’nın en uç kısmında bulunan antik kent MÖ 4. yüzyılda inşa edilmiştir. 1858 yılında arkeoloji kazı çalışmaları sırasında keşfedilen bu antik kent içerisinde çıkarılan birçok tarihi eser Londra’ya götürülmüştür. İnşa edildiği dönemde kültür ve sanat alanında zengin olan antik kent Knidos’ta görülmeye değer pek çok tarihi yapı bulunur.

ovabuku plaji

Ovabükü Koyu ve Plajı

Datça gezilecek yerler arasında bulunan Ovabükü Koyu ve plajı Datça ilçe sınırları içerisinde yer alır. Datça merkeze 19 km uzaklıkta, Hayıtbükü Koyu’na 1 km uzaklıkta bulunur. 

Kum, çakıl karışımı oldukça uzun bir sahil şeridine ve tertemiz berrak denize sahip Ovabükü Koyu’nda doğa yürüyüş alanları, kamp alanları ve birçok restoran, kafe yer alır. Doğa ile iç içe olan bu sakin bölge Datça’da gün batımının keyifli bir şekilde izlendiği yerlerden biridir. 

datca ilica golu

Ilıca Gölü 

Ilıca Gölü, Muğla iline bağlı Datça merkezde yer alır. Denizin hemen yanı başında bulunan Ilıca Gölü, Roma Dönemi’nden beri şifalı göl olarak bilinir. Deniz ile karanın birleştiği yerde yer alan dağın yamacından dökülen su kaynağı ile beslenir. Bizans Havuzu olarak adlandırılan göl mantar ve sedef hastalıklarına iyi geldiği söylenir. Şifalı olduğu söylenilen gölün suyu ve çamuru yaz aylarında yerli, yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görür. 

Datça’da Nerede Kalınır?

Muğla ilinin en güzel ilçelerinden biri olan Datça yaz turizmi açısından önemli bir yere sahip tatil yeridir. Keyifli atmosfere sahip otel seçeneklerinin yer aldığı Datça’da konaklama yapabileceğiniz bölgeler arasında Datça merkez, Palamutbükü, Reşadiye ve Mesudiye köyleri yer alır. 

Datça’nın eşsiz güzelliklerine yakından şahit olabileceğiniz tatil planınızı Holimax rehberliğinde gerçekleştirebilirsiniz. Datça otelleri arasından aradığınız özelliklere ve hizmete sahip otel seçiminizi kolaylıkla yapabilir, avantajlı kampanyalarla yaz tatilinizi uyguna getirebilirsiniz. 

Yorum Yazın