Akdeniz Bölgesi’nin Kıyı Kasabaları 

Yaz aylarının vazgeçilmez tatil rotası Akdeniz Bölgesi’nde eşsiz bir doğaya, masmavi denize, upuzun sahillere, göz alıcı plajlara, pırıl pırıl kumsallara, antik kentlere, eğlence merkezlerine sahip birbirinden güzel kıyı kasabaları yer alır. 

Tertemiz havası ve mavi, yeşil tonlarıyla göz dolduran Akdeniz kıyı kasabaları kafa dinlemek için ideal yerler arasında bulunur. Keşfedilecek pek çok doğal ve tarihi güzelliklere sahip Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kasabalarını sizler için derledik. 

tekirova gorsel 1

Tekirova

Mavi ve yeşilin buluştuğu Tekirova Antalya’nın Kemer ilçesine bağlıdır. Antalya’ya 50 km, Kemer’e 17 km uzaklıkta bulunur. 

Eşsiz doğası, masmavi denizi ve tarihi güzellikleriyle Akdeniz’in en çok tercih edilen kıyı kasabaları arasında yer alır. Huzur veren bir yer olan Tekirova’nın pırıl pırıl masmavi sularında ve göz alıcı Kleopatra Koyu, Phaselis Koyu’nda denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Antik kentlerinde tarihi gezi yapabilir, teleferik ile yolculuk yaparak Olimpos Dağı’nın eşsiz manzarasına şahit olabilirsiniz. 

finike limani

Finike 

Portakal cenneti Finike, Antalya’ya bağlı bir liman kentidir. Antalya merkeze 114 km uzaklıkta bulunur. 

Mis kokulu portakal ağaçlarıyla çevrili bu sakin kıyı kasabası antik kentleri, doğal güzellikleri ve berrak, huzur dolu koylarıyla dikkat çeker. Doğa ile iç içe tatil olanakları sunan Finike’de Arykanda, Limyra Antik kentleri ve dalış sporlarının yapıldığı Suluin Mağarası görülmeye değerdir. 

Anamur gorsel

Anamur

Mersin iline bağlı Anamur, egzotik görüntülü muz ağaçları, antik kenti, geniş kumsalları ve tertemiz deniziyle yer alan bir tatil kasabasıdır. Mersin’e 210 km uzaklıkta bulunur. 

Anamur, Toros Dağları manzarası ve masmavi deniziyle ziyaretçilerine huzur dolu bir ortam sunar. Gezip görülebilecek yerler arasında Mamure Kalesi, Köşekbükü Mağarası, Anamur Müzesi, Anemurium Antik Kenti ve Abanoz Yaylası bulunur. 

tisan adasi

Tisan Adası

Tisan Adası, Mersin iline bağlı Silifke ilçesinin Yeşilova beldesinde yer alır. İlçe merkezine 31 km uzaklıkta bulunur. 

Doğal güzelliklere ve huzur dolu bir atmosfere sahip Tisan Adası, tatilcilerin en çok merak ettiği kıyı kasabalarından biridir. Aphrodisias Antik Kenti olarak bilinen Tisan, eşsiz doğası, tertemiz turkuaz renkli denizi, gözalıcı plajları, koyları, antik kalıntıları ve muhteşem manzarasıyla göz doldurur. Aphrodisias Antik Kenti,  Bizans Kilisesi, Tisan Koyu görülmeye değer niteliktedir. 

hatay samandag

Samandağ

Hatay iline bağlı Samandağ, 14 kilometrelik kıyı şeridiyle Akdeniz Bölgesi’nin en güzel kıyı yerlerinden biridir. Hatay merkeze 23 km uzaklıkta bulunur. 

Sakin bir yer olan sayfiye bölgesi Samandağ dünyanın en uzun plajları arasında bulunan Çevlik Plajı’na sahiptir. Dünyanın ilk tüneli olan Titus tüneli burada yer alır. Doğal kum plajları ve antik kent kalıntıları ile dikkat çeken Samandağ’da gezilecek yerler arasında Hatay St. Simon Manastırı, Titus Tüneli, Çevlik Ören Yeri, Batıayaz Yaylası öne çıkar. 

adana karatas gorsel

Karataş 

Adana iline bağlı liman kenti Karataş, il merkezine 48 km uzaklıkta bulunur. İnce kumlu plajları, muhteşem kıyı şeridi, tarihi ve kültürel zenginliği ile dikkat çeker. 

Gezilecek yerler arasında nesli tükenmekte olan bitki türleri, farklı kuş türleri ve flamingoların bulunduğu Akyatan Lagünü, Kilikya Medeniyeti’nin izlerini taşıyan Magarsus Antik Kenti, uzun sahil şeridine sahip Karataş Plajı ve Osmanlı Hanları yer alır. 

Kalkan gorsel

Kalkan 

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan, Türkiye’nin en çok tercih edilen kıyı kasabaları arasında yer alır. Antalya’ya 200 km, Kaş’a 27 km uzaklıkta bulunur. 

Yerli, yabancı turistlerin uğrak noktası olan Kalkan tertemiz turkuaz renkli denizi, sakin atmosferi, tarihi, doğal güzellikleri, göz alıcı plajları, koyları ve Patara Antik Kenti ile görenleri kendine hayran bırakır. Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı ve kum tepeleri ile ünlü olan Patara Plajı, mavinin her tonuna sahip deniziyle dikkat çeken dünyaca ünlü Kaputaş Plajı Kalkan beldesinin meşhur yerleri arasında bulunur.   

Akdeniz’in eşsiz güzellikteki kıyı kasabalarında konaklama yapabileceğiniz otellere Holimax üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Yorum Yazın