Tarihi ve kültürel açıdan önemli bir liman kenti olan Mersin, deniz turizmi açısından harika plajları ile dikkat çeker. 148 kilometre uzunluğunda doğal kumsallara ev sahipliği yapan Mersin plajları tatilcilere pek çok seçenek sunar. 

Mersin’de denize girilecek yerler arasında bakir kalmış göz alıcı koylar ve plajlar yer alır. Mersin’de denize girilecek plajlar mavi bayraklı, doğa ile iç içe oluşu ve berrak deniziyle göz doldurur. 

Kızkalesi Halk Plajı

Kızkalesi Halk Plajı, Mersin’in en kalabalık plajları arasında yer alır. Mersin’in sembollerinden biri olan Kızkalesi karşısında konumlanır. İl merkezine 60 km uzaklıkta bulunur.

kızkalesi halk plajı

İncecik kumları ve geniş alana yayılan kumsalı ile berrak, masmavi ve sığ bir denize sahiptir. Yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin akınına uğrayan plaja girişler ücretsizdir. Plaj içerisinde şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, duş, tuvalet bölümleri, soyunma kabinleri, kafe ve restoran bulunur. 

Ayaş Plajı

Ayaş Plajı, Mersin’e bağlı Erdemli ilçesinin Ayaş mevkiinde yer alır. İl merkezine 80 km uzaklıkta yer alır. 

En geniş kumsala sahip plajlardan biri olan Ayaş’ta yaz aylarında plaj voleybolu ve birçok etkinlik düzenlenir. Plajın denizi sıcak, berrak ve sığdır. Girişi ücretsiz olan plaj içerisinde şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, duş, tuvalet alanları, soyunma kabinleri, cankurtaran hizmeti restoranlar ve kafeteryalar yer alır. 

Susanoğlu Plajı 

Susanoğlu Plajı, Mersin’in Silifke ilçesinde yer alır. Mersin merkeze 70 km uzaklıkta konumlanır.
Mavi bayrak statüsüne sahip plaj Mersin’in en çok tercih edilen plajları arasında bulunur. Yaz aylarında binlerce yerli, yabancı turistik uğrak noktalarından biridir. Kumlu bir alana sahip plajın denizi sıcak, berrak ve sığdır. Cankurtaranın yer aldığı plaj içerisinde duş, tuvalet, soyunma kabini gibi olanaklar, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti, restoran işletmeleri yer alır. 

Yapraklı Koy Plajı

yapraklı koyu

Mersin’in en güzel koylarından biri olan Yapraklı Koy Plajı, Mersin’e bağlı Silifke ilçesinin Atakent mevkiinde yer alır. Silifke’ye 20 km, Erdemli’ye 70 km uzaklıkta bulunur. 

Tatilcilerin en çok tercih ettiği plajlar arasında bulunan Yapraklı Koy Plajı, Akdeniz’in en soğuk suyuna sahiptir. İncecik kumlarla dolu plajın denizi masmavi, berrak, serin ve tertemizdir. 

Doğal bir havuz görünümünde olan plaj yaz ayların yerli, yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilir. Koy içerisinde duş, tuvalet bölümleri, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, zengin içerikli menüye sahip büfe ve restoran işletmeleri yer alır. 

İncekum Plajı

İncekum Plajı, Mersin’e bağlı Silifke ve Anamur ilçeleri arasında yer alır. Silifke’ye 18 km uzaklıkta bulunur. Sapsarı kumlarıyla dikkat çeken plaj geniş bir sahil alanına sahiptir. Yeşille mavi tonlarının bir arada bulunduğu plaj yemyeşil çam ormanlarıyla çevrilidir. İncecik kum taneleriyle dolu plajın denizi sığ, dalgasız ve berraktır. Caretta caretta’ların yumurtalarını bıraktığı plajın bir kısmı koruma alanı olarak geçer. Plajın çevresi kamp ve trekking yapmak için idealdir. Girişleri ücretli olan plaj içerisinde piknik alanları, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe işletmeleri yer alır. 

Akçakıl Koyu

mersin plajları

Akçakıl Koyu, Mersin’in Taşucu ilçesine bağlı Boğsak köyünde yer alır. Mersin merkeze 100 km uzaklıkta bulunur. 

Yeşille mavinin iç içe olduğu koy yaz aylarında kafa dinlemek için ideal bir konumdadır. Küçük çakıl taşlarla dolu eşsiz deniz manzarasına sahip koyun denizi masmavi, berrak ve dalgasızdır. Kamp yapmaya uygun olan Akçakıl Koyu, kamp tutkunlarının uğrak noktaları arasında bulunur. Girişi ücretsiz olan koy içerisinde çadır kiralama alanı yer alır. 

Yaz tatili planlarınız için Holimax’te yer alan denize sıfır otelleri tercih edebilirsiniz. Her bütçeye hitap eden otel ve lokasyon seçimlerinizi kolaylıkla yapabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın