MÖ 1200’li yıllara kadar uzanan tarihinin kalıntılarını hala içinde barındıran eşsiz belde Marmaris, Muğla’ya bağlı bir ilçedir. Tarihi, doğal güzellikleri ve sahilleriyle yaz tatillerinin vazgeçilmez rotalarından biri haline gelen Marmaris, Akdeniz ikliminin esintilerini taşıyan temiz havasıyla da ziyaretçilerini mest eder. Eğer siz de bu sene yaz tatili rotanıza Marmaris’i eklemeyi düşünüyorsanız sizin için seçtiğimiz Marmaris koylarına bir göz atabilir ve tatil planınızı şimdiden oluşturabilirsiniz.

turunc koyu

Turunç Koyu

Marmaris’i bilen herkesin kalbinde taht kuran koylardan biri olan Turunç Koyu, yaz tatilinde unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz muhteşem bir plaja sahip. Cam gibi berrak denizi ve beyaz kum taneleriyle ıssız bir adada tatil yapıyormuş gibi hissedeceğiniz Turunç Koyu, deniz canlılarıyla da popüler olan bir durak. Berrak sularında yüzerken binbir çeşit deniz canlısını seyredebileceğiniz bu koyda gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra güneşin batışına eşlik edebilirsiniz.

Akşamları yürüyüş yapabileceğiniz bu koy aynı zamanda orman ve denizin birleştiği eşsiz bir konuma sahip. Meyve ve turunç ağaçlarının yol boyunca size eşlik edeceği Marmaris’ten yaklaşık yarım saat uzaklıkta olan Turunç Koyu’nu ziyaret etmek için dilerseniz yakınlarda bulunan Marmaris otellerinde konaklayabilir dilerseniz de tekneyle koya yanaşabilirsiniz.

baklabuku koyu

Baklabükü Koyu

Marmaris’in merkezine oldukça yakın bir mesafede olan bir diğer koy ise Baklabükü Koyu. Marmaris ziyaretinizde atlamamanız gereken bir koy olan Baklabükü, özellikle son yıllarda hem yerli hem de yabancı turistlerin favori plajlarından biri olma özelliği taşıyor. Tekne veya arazi arabasıyla ulaşım sağlayabileceğiniz bu koy mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz denizi, deniz canlıları ve sunduğu kamp imkanıyla ziyaretçilerinden tam not alıyor.

Tatilinize eğlence katmak için trekking, piknik, dalış, tekne turu ve çadır kampı gibi seçenekleri bulabileceğiniz Baklabükü Koyu’nda denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarırken Akdeniz rüzgarlarını soluyabilirsiniz.

ciftlik koyu 1 1

Çiftlik Koyu

Yeşil ormanlarla mavi denizlerin buluşma noktası olan Marmaris’te ziyaret etmenizi önereceğimiz bir diğer koy ise Çiftlik Koyu. Önceleri yalnızca bölge sakinleri tarafından bilinen bu koy, turistler tarafından keşfedildiğinden beri oldukça fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Marmaris’in doğal güzelliklerini taşıyan Çiftlik kasabasında bulunan bu koy, tekne turları yapan turistlerin en sık ziyaret ettiği rotalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Masmavi denizi, el değmemiş plajı ve muhteşem manzarasıyla akıllara kazınan Çiftlik Koyu’nda tüm gün yüzüp güneşlendikten sonra yakınlarında bulunan restaurantlarda güzel bir akşam yemeği yiyebilir ve Marmaris tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

Gebekse Koyu 1

Gebekse Koyu

Yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlanan bir koy Gebekse Koyu, tekne tatili yapanların en favori koylarından biri olarak biliniyor. Bakir denizi, sakin atmosferi ve ağaçlarla süslü plajıyla gördüğünüz birçok koydan farklı bir havaya sahip olan bu koy, adını yakınlarında bulunan Gebe Kilisesi’nden almış. Oldukça eski bir tarihe sahip olan bu koy, bir dağın eteğine yaslanan denizi ve çam ağaçlarıyla sakin bir gün geçirmenize olanak sağlayabilir.

Eğer siz de şehrin kalabalığından uzakta, el değmemiş bir deniz ve plajda gününüzü geçirmek isterseniz rotanıza mutlaka Gebekse Koyu’nu eklemenizi tavsiye ederiz.

Sedir adasi 1

Sedir Adası

Antik kalıntıları ve muhteşem sahiliyle hem tarihi hem de doğal güzelliklerin buluşmasına şahitlik edeceğiniz Sedir Adası, Muğla’nın Ula ilçesine bağlıdır. Yörenin en bilinen koylarından biri olan Sedir Adası altın sarısı kumu ve mavi-yeşil deniziyle keşfetmeniz gereken Marmaris duraklarından biri olmayı başarmıştır.

Şehir merkezine yaklaşık olarak 16 km uzaklıkta olan Sedir Adası’na tek ulaşım yolu deniz yoludur. Marmaris’ten kalkan teknelerle kısa sürede Sedir Adası’na ulaşabilir ve sahiliyle ünlü bu adanın keyfini gün boyu çıkarabilirsiniz. Holimax’le Marmaris otellerinde konaklayabilir ve tatilinizin için farklı otel seçeneklerini hemen inceleyebilirsiniz.

 

Yorum Yazın