Liman kenti olan Marmaris, Muğla’ya bağlı küçük bir kasabadır. Marmaris gece hayatı ile popüler olup gece ve gündüz insanları eğlendirme konusunda epey iddialı. Marmaris 3-4 günde gezilebilen bir yerdir. Güzel plajları sayesinde meşhur olan Marmaris’te yüzerek, su sporları yaparak ve güneşlenerek tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Ancak ben sadece gezi turu yapmak istiyorum diyorsanız, merak etmeyin o zamanda Marmaris’in mavi suyundan geri kalmayarak denize girebilirsiniz.

Yazları sıcak, kışları ılıman geçen iklim şartlarına sahip olduğu için özellikle Marmaris gezi turunuzu temmuz ve ağustos ayında sıcaklık ve yoğunluktan dolayı yapmamayı tercih etmelisiniz. Denizden ve karadan rahatça ulaşılabilen Marmaris’in ormanlarla sarmalanmış koyları temiz sahilleri, cam gibi berrak suları ve tarihi eserleri ile sizleri bekliyor. Marmaris konaklama konusunda genel bilgiler ve otel tavsiyeleri için Holimax.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

marmaris gezilecek 1

Marmaris’te gezilecek yerler listesini sizler için sıralayalım.

  1. Marmaris Plajları
  2. Marmaris Kalesi ve Müzesi
  3. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi
  4. Hafsa Sultan Kervansarayı
  5. İçmeler
  6. Hisarönü
  7. Turunç ve Selimiye

marmaris sembolik yerler

Marmaris’te Sembolik Yerler

eski carsi

Eski Çarşı: İstanbul’un Kapalı Çarşısının mimari tasarımından etkilenerek inşa edilen Eski Çarşı’ya yolunuz elbet düşecektir. Tarihi Eski Çarşı’da birkaç saat eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Otantik ve yöresel ürünler satan dükkânların stand yerlerinden tadımlar yaparak, emek ile dokunmuş muazzam halıları inceleyerek alışveriş yapabilirsiniz.

urkay muzesi

Hacı Ahmet Urkay Müzesi: İsmini sahibi ve kurucusu Ahmet Urkay’dan almıştır. M.Ö 3000 tarihinden kalan çeşitli eserler sergilenmektedir. Arkeoloji ve etnografya bölümü olarak da ikiye ayrılmaktadır. Özel olarak etnografya bölümü oldukça zengin eserler bulundurmaktadır.  Osmanlı dönemine ait kılıç, tüfek, saat, terazi gibi çeşitli eşyalar da sergilenmektedir. M.Ö 3000 Yılından beri Roma, Bizans, Helenistik dönemlerine ait bronz, cam ve taş eserler sergileniyor.

marmaris kalesi

Marmaris Kalesi ve Müzesi: M.Ö. 1044 yılına İyonlar tarafından inşa edilen ve sonrasında Büyük İskender tarafından yenilendiği söylenmektedir. İçerisinde 2 adet arkeoloji galerisi, bir adet de etnografya galerisi bulunur. Arkeoloji bölümünde Roma, Bizans ve Helenistik döneminden kalma parçalar ile Knidos Hisarönü ve Burgaz Bölgelerinde yapılan kazılarda bulunan eşyalar sergilenmektedir.

marmaris ulusal parki

Marmaris Ulusal Parkı, Günnücek

Akdeniz ve Ege arasındaki geçişte yer alan 1996 yılında milli park ilan edilen ve halk arasında günnük ağacı adıyla anıldığı için Günnücek denilen Marmaris’in en güzel alanlarından biridir.  Marmaris’e 2 kilometrelik bir mesafede yer alan parkın günlük ziyaret edilme kişi sayısı 3 bin kişidir. Hem deniz hem de ormanlık alanı içerisinde barındıran parkın korunması biyoçeşitlilik açısından oldukça önemlidir. Kendine özel sığla ağacının yağından parfüm ve ilaç sanayisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu parkın içinde 50 farklı türde kuş, sincaplar, yaban domuzu ve yaban eşeği gibi çeşitli hayvan türleri yaşamını sürdürmektedir. Amos Kent kalıntıları, el değmemiş koylar, Antik Physkos Kenti, zengin bitki örtüsüne sahip Cennet Adası, piknik ve kamp alanları ile Günnücek, yürüyüş yapıp arınmak için etkili bir ortam sunar.

 

Marmaris’in En Güzel Şelalesi, Turgut Şelalesi

Yaz sıcağında bir cennet hayal edenler göre ideal bir yer. Adını içinde bulunduğu Turgut Köyünden almıştır. Turgut Köyü’nün içinde, 4 metre yükseklikten akan şelale, yazın bile serin kalmaktadır. Bu bölgede sadece bir tane şelale değil pek çok farklı şelale yer almaktadır. Buz gibi suyu ve yemyeşil doğası ile gezginlerin ve turistlerin uğrak yeri olan Turgut Şelalesi her mevsim ziyaret etmeniz için uygundur.

marmaris fosforlu

Marmaris Fosforlu Mağara

Marmaris’in Cennet Adası üzerinde yer alan Fosforlu Mağara en çok ziyaret edilen noktalardan biridir.  Denizin renginin mağaraya yansımasıyla oluşan fosfor renginden dolayı fosforlu mağara denilen bu yer, kara bağlantısı olmasına rağmen karadan ulaşım bulunmamaktadır. Marmaris’in çeşitli bölgelerinden kalkan tekne turları ile gidilebilir veya tekne kiralayabilirsiniz.