Marmaris merkez özellikle gece hayatı ile turistlerin uğrak noktası olsa da çevresinde ki güzellikleri gezmek için bir hafta yetmeyecektir. Marmaris’in tarihini merak ediyor musunuz? Bu kadar olağanüstü doğa manzaralarına sahip şehir kim kurdu. İlk ziyaretiniz Marmaris Kalesine olsun, bu tırmanış size olağanüstü bir manzara sunacaktır. M.Ö 6. Yüzyılda Physkous tarafından kurulan şehir dünya şehirleri arasında en sık ziyaret edilenler arasındadır.

Şehir merkezinde bulunan Hafza Sultan Kervansaray’da gezilmesini önereceğimiz mimari yapılardandır.

Marmaris genellikle Türkiye’nin yelken başkenti olarak adlandırılır. Ve haklı olarak, çünkü şehir uygun bir körfeze sahip ve çevresinde bir sürü marina var. En büyüğü ve en önemlisi tarihi merkeze yakındır. Yerli mütevazı yelkenli teknelerden, Marmaris’in tam merkezinde demirleyen lüks milyoner gemilere kadar yüzlerce gemi, yat vb… İskeleden indiğinizde hemen şehirde bir yürüyüşe çıkabilir, bir restorana ya da hemen orada bulunan bir alışveriş merkezine gidebilirsiniz.

Marina, Marmaris koyunun kuzeyinde, çam kaplı bir dağın eteklerinde yer almaktadır. Burası şehirdeki en romantik yerlerden biridir. Akşam şehirde yürürken deniz gürültüsünün ve sallanan direklerin gıcırtılarına eşlik etmekten daha keyifli ne olabilir? Sizde gün batımını marinadan deneyimleyebilirsiniz. .

Marmaris’i ve çevresini keşfetmek ve dinlenmek için sadece 1 haftanız mı var? O halde aşağıdaki listeye göz atın ve size cazip gelen gezileri planlamanıza alın.

Marmaris’e Nasıl Gidebilirim?

Marmaris’e deniz, kara yâda hava yolu ile gidebilirsiniz? İster yat, ister özel arabanız yâda uçak yolculuğu ile ulaşım kolaydır. Ancak Marmaris sadece merkezden oluşmuyor. Size önereceğimiz yerleri ziyaret etmek için size tavsiyemiz turlar yâda araba kiralamanızdır.

Dünyaca Ünlü Agua Su ve Atlantis Parklar İle başlayalım;

Marmaris’in en yüksek tepelerinden birine kurulmuş olan Agua Dream Park’a gelen ziyaretçiler körfezin nefes kesen manzarası eşliğinde yüzüyorlar. Çocuklar için çok özel oyun alanları tasarlanmış tesiste kaydıraktan kayarak suya düşerek yüzmek güçlü bir adrenalin salgılanmasına yol açıyor.

Atlantis Park ise deniz kenarında yer alıyor olup, parkın içinde onlarca oyun mevcut. Bunlardan birkaçı; Supergork, Rafting Swim, Kamikaze, Serbest Düşüş ve daha fazlası.

Akyaka

Marmaris ana merkezi koca bir şehir özellikle tatil sezonunda oldukça kalabalık olabiliyor. İşte özellikle kafanızı dinlemek istediğinizde Akyaka en uygun kaçış noktalarından biridir.

Sakartepe Dağı’nın eteklerinde yer alan bu şirin küçük köy, tesise yarım saat uzaklıktadır. Büyük otel ve barlar bulamazsınız. Beyaz evler, dar sokaklar ve kasaba çam ormanları ile çevrili olduğundan her yerde çam iğnesi aroması kokusu duyacaksınız. Akyaka, geleneksel yaşam biçimini korumaya çalışan Slow City uluslararası hareketinin bir üyesidir. Bu nedenle, her zaman sessizdir. Fast-food restoranlar, hediyelik eşya dükkânları, diskolar, hipermarketler ve hatta bankalar yok.. Gerçekten dinlenmek istiyorsanız, sizin için en doğru seçenek olabilir.

Dalyan Kaplumbağa Plajı

Hemen bir kumsala ihtiyacınız varsa; Dalyan Kaplumbağa Plajı size yardımcı olacaktır. Şifalı çamur banyosu, tertemiz kumsalı ve turkuaz rengi berrak denizi ile sizi karşılamaya hazırdır. Caretta kaplumbağaları ve kükürt kaynağı bu plaj Marmaris’te şifa noktalarından biridir.

Knidos

Akdeniz ve Ege denizlerinin sınırında stratejik bir konuma sahip olan Knidos antik şehri devasa tarihi tapınak parçalarına sahip bir bölgedir. Bir zamanların en zengin kentinin görkemli kalıntıları arasında yavaşça yürürken, yaşamın gerçek değeri hakkındaki düşüncelere boyun eğmek imkânsızdır.

Sahil şeridi ve onlarca koyu ile Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Marmaris’te tatil yapmak yenilenmenin anahtarıdır. İster gece hayatı sever olun, ister arkeoloji, ister romantik ister çılgın eğlenceli biri iddia ediyoruz ki; herkes istediğini bu şehirde rahatlıkla bulabilir. Tatil seçenekleri çok fazla değerlendirmenizi ve yenilenmenizi öneririz.

Yorum Yazın