Plajları, iklimi, hareketli gece hayatı ile birlikte Kıbrıs ülkemizde çok tercih edilen bir tatil rotası olmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti yakın bir nokta olması sebebi ile hafta sonu kaçamakları, kısa süreli tatiller ya da uzun yaz tatillerinde tercih edilen bir destinasyondur. 

Bu ada ülkesi Kuzey Kıbrıs gezilecek yerler açısından da son derece zengindir. Ülkemizin güney kısmında bulunan tatil beldeleri gibi bu ülke de Akdeniz iklimine sahiptir. Yıl boyu sıcaklık belirli bir aralıkta seyrettiği için bu ada ülkesi size her mevsim kucak açıyor. 

Kış mevsiminde ılıman iklim koşulları görülen Kıbrıs, tatil beldeleri ve festivalleri ile tercih ediliyor. Kıbrıs uçak bileti alarak sizler de rotanızı bu noktaya çevirebilir, pek çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan bu ülkede hem kültürel hem de turistik amaçlarla bulunabilirsiniz. 

Kıbrıs ülkemize göre daha ılıman bir iklime sahiptir. Yaz ayları dışında Nisan, Mayıs, Ekim ve Kasım aylarında rotanızı bu güzel ülkeye çevirebilirsiniz. Ara mevsimleri değerlendirmek isteyenlerin de uğrak noktası olan KKTC vizesiz giriş, Türkçe konuşma ve Türk parasının geçerliliği sebebi ile sıkça tercih ediliyor. 

Doğu Akdeniz’in en büyük adası konumunda olan Kıbrıs’ta adanın kuzeyine sadece Türkiye’den ulaşılabiliyor. Yavru vatanımız, Akdeniz’in incisi, çok sevdiğimiz Kıbrıs bizleri Akdeniz’in mavilikleri ile buluşturmakla kalmıyor, tarihi ve kültürel mirası ile de bizleri farklı açılardan etkiliyor. 

Hayalinde Kıbrıs’a gitmek olanlar için yaz mevsiminin vazgeçilmezi, sunduğu avantajlar ile ara dönemlerde de tercih edilebilecek olan Kıbrıs gezi rehberi tam da sizler için biçilmiş bir kaftan olacaktır. Diğer pek çok ülkeye göre ekonomik olan, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile sizleri kendine hayran bırakacak olan Kıbrıs turu için arkanıza yaslanın ve sizleri mini bir geziye çıkaralım.

lefkosa

Lefkoşa

İlk kez Lefkoşa’ya gidiyorsanız Kıbrıs Otelleri kurtarıcınız olacak. Konforlu bir konaklama sunan bu oteller Ercan Havalimanı’na ev sahipliği yapan Lefkoşa’da sizlerin ilk durağı olacaktır. Hem kültürel hem de tarihi yapısı ile şehirde gezilecek pek çok nokta bulunuyor.

İsmi ile kafa karışıklığı yaratsa da Lefkoşa’da yer alan Girne Kapısı, şehirde muhakkak görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. 1500’lü yıllarda Venedikliler’den kalan Venedik Sütunu ise Gotik tarzı yansıtan önemli bir eser niteliği taşıyor. Selimiye Cami, Machairas Manastırı da yine şehirde bulunan kültürel miras arasında yer alıyor. 

girne

Girne

Kıbrıs’ta gezilecek yerler araştırması yapıyorsanız muhakkak rotanızı çevirmeniz gereken noktalardan biri de Girne olacak. Girne kültürel yapısının yanı sıra eğlence ve yaz turizminin de kalbi konumunda. Girne Kalesi ve kale içinde yer alan Batık Gemi Müzesi’ni daha önce duymuş olabilirsiniz. 

Ağa Cafer Paşa Cami ve Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında şehit olan askerlerin anısına inşa edilen Boğaz Şehitliği de yine Girne’de bulunduğunuz dönemde ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

gazimagusa

Gazimağusa

Kıbrıs turları yapanlar sadece bu iki büyük şehir ile kalmamalı. Gezginleri bekleyen alternatif noktalardan bir tanesi de Gazimağusa’dır. Salamis Antik Kenti başta olmak üzere St. Barnabas Manastırı, Namık Kemal Zindanı, Lale Mustafa Paşa Cami, İkiz Kiliseler, Mağusa Surları gibi pek çok ilgi çekici ve tarihi mekân bulunan bu liman kentinde Glapsides Plajı da yaz aylarında uğrak noktalardan oluyor. 

Sizler de Holimax tarafından sunulan konforlu otel alternatifleri ile hem bütçenize hem de zevkinize uygun şekilde Kıbrıs’ta konaklama imkânı elde edebilirsiniz. Avantajlı paketler, farklı otel seçeneklerinden yararlanmak için Holimax sitesini ziyaret edebilirsiniz.