Amasra, Batı Karadeniz Bölgesinin bir incisi olarak üç bin yıl önceye dayanan tarihi geçmişi bulunmaktadır. Pek çok medeniyete başkentlik yapan Bartın’ın bir ilçesi olan Amasra, oldukça küçük dar bir alanda yer alır. Masmavi denizi doğanın harika yeşillikleri ile bütünleşerek eşsiz bir görsel şölen oluşturmaktadır. 

Amasra gezi rehberinizi Türkiye’nin pek çok noktasından başlatmanız mümkündür. İsterseniz özel aracınızla isterseniz de şehirlerarası otobüs seferleri ile bu bölgeye erişim sağlayabilirsiniz. Bartın il merkezine erişim sağladıktan sonra Amasra ilçesine giden pek çok araç sizlere yardımcı olacaktır. Bir yarımada ve adadan oluşan Amasra, Karadeniz bölgesinde yer alan yerleşimi olan tek ada özelliğini taşır. Eşsiz gün batımı, kemer köprüsü, dar sokaklarda yer alan küçük dükkânlar arasında muhteşem bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

amasra-1

Amasra Gezilecek Yerler

Her mevsim gezi için uygunluk gösteren Amasra’nın özellikle ilkbahar ve yaz ayları en keyifli zamanlarıdır. En çok ziyaretçi ağırladığı aylar ise Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olarak kayda geçer. Doğanın sunduğu tüm güzellikler ile en iyi butik otel konaklaması gerçekleştirebilir, hatta kamp alanlarında çadırınızla da konaklayabilirsiniz. Beklentinizin üzerinde şirin ve aile sıcaklığında tatil serüveni için Amasra sizlere göz kırpıyor. 

Amasra’da keşfedilecek yerler listesini sizler için derledik. Bunlar;

  • Amasra Müzesi
  • Kemere Köprüsü
  • Seyir ve Manzara Noktaları 
  • Direkli Kaya 
  • Plajları 

Doğa içinde harika bir deneyim sunan Amasra’da Ulusal ve Milli Parklar için küçük geziler oluşturabilirsiniz. Bunlar;

  • Barış Akarsu Parkı 
  • Ahatlar Tabiat Parkı 

Amasra’ya yakın gezi ve tatil yerleri de size fırsatlar sunmaya devam ediyor. Turistik yerler arasında olan Cide, Safranbolu, Ereğli hem Bartın il merkezine hem de Amasra’ya yakınlık gösterir. Bu sayede gezi rotanızı bir tık genişleterek daha fazla deneyim elde edebilirsiniz. 

amasra-3

Amasra’da Ne Yenir?

Genelde aile işletmeleri olan restoranlar deniz manzaralı ya da bahçe içinde hizmet sunar. Bir liman beldesi olarak Amasra’da yemeniz gereken ilk şey hiç kuşkusuz balık olacaktır. En taze ve en lezzetli balık seçeneklerine burada erişim sağlayabilirsiniz. Sezonun en güzeli olan kalkan, mezgit ve tekir balık çeşitlerini burada mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Balığınıza eşlik edecek olan Amasra salatası ise taze ve doğallığı ile lezzet algınıza yön verecek. 

Amasra pidesi de şehir ile özdeşleşmiş lezzetlerden birisidir. Tatlı olarak ballı yoğurt tatlısını deneyimleyebilirsiniz. Damak zevkinize hitap edeceğini düşündüğünüz bu lezzet, manda yoğurdu üzerine bal ve fındık ile servis edilmekte. 

Ayrıca Galla Pazarı denilen yerel halk kadınlarının satış yaptığı bu pazardan organik reçel, günlük toplanılan meyve ve sebzeleri de mutlaka denemelisiniz. 

amasra-4

Holimax Otel Fırsatları ile Amasra’yı Keşfedin 

Çeşmi-Cihan Amasra’yı Holimax otel fırsatları ile keşfetmeye hazır mısınız? Hem aileniz ile yapacağınız küçük tatil planlarını hem de sevdiğiniz ile yaşamak istediğiniz romantik bir kaçamak planını Amasra’da gerçekleştirebilirsiniz. 

Denizi, dar sokakları arasında yer alan samimi küçük aile işletmeleri, eşsiz manzarası ile harika bir deneyim sizleri bekliyor. Ayrıca küçük tekne gezilerine katılarak Tavşan Adası’nı keşfedebilir, gün batımını burada büyük bir keyifle izleyebilirsiniz. 

Denizin sesi eşliğinde huzur dolu bir tatil planınız var ise Holimax fırsatlarıyla sunulan otel konaklamaları ile Amasra’yı keşfedin. Küçük bir alan olduğu için pek çok noktaya yürüyerek erişim sağlayabilir, deniz manzarasında fotoğraflar çekebilirsiniz. Manzarası ile göz dolduran bu bölge romantik balayı tatili için de değerlendirilebilir. 

Unutulmaz bir gezi rehberiniz için konaklama ya da tatil fırsatları değerlendirmek için Holimax web sitesini ziyaret edebilirsiniz.