Alışveriş merkezlerinden yapılan alışverişler yoğunlukta olsa da, antika pazarlarından yapılan alışverişlerin tadını hiçbir şey vermez. Binlerce insanın haftanın her günü akın ettiği antika pazarları farklı bir zaman aralığı yaşamanıza neden olabilir. İşte İstanbul’a yolu düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken İstanbul antika dükkanları ve pazarları:

Bomonti Antika Pazarı

İstanbul’un en ünlü antika pazarlarından biri olan Bomonti, eskiye özlem duyanların mutlaka görmesi gereken yerlerin başında bulunuyor. Zamanda yolculuğa çıkmayı vaat eden bu dükkan, eskiye dair her türlü eşyayı görebileceğiniz noktalardan biri durumunda bulunur.

Saatlerden, teleskoplara, kılıçlardan, tablolara kadar pek çok eşyayı bünyesinde bulunduran bu antika pazarında keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Özellikle nostalji merakınız bulunuyorsa ve özel bir gün geçirmek isterseniz İstanbul gezinize bu dükkanı eklemeye özen göstermelisiniz.

Dolapdere Bit Pazarı

Yüksek fiyatlı antika pazarlarından kaçınanların uğraması gereken bu bit pazarında, çoğunluklu olarak antika eşyalar yer alıyor. Eve dair hemen hemen her şeyin bulunabileceği bu adreste, ayrıca farklı sürprizlerle karşılaşabilir ve ilginç eşyalar keşfedebilirsiniz.

Meraklısının mutlaka uğraması gereken sayılı yerlerden biri olan Dolapdere Bit Pazarı, zengin sayıda eşya seçeneği ve otantik havasıyla bu tarzdan hoşlananların mutlaka görmesi gereken adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor. Oldukça hoşlanacağınız bu gezi sırasında geçmişi kısa bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Horhor Antikacılar Çarşısı

Antika meraklılarının mutlaka görmesi gereken dükkanlardan biri olan bu nokta, birbirinden nadir ve özel eşyaları bünyesinde bulunduruyor. 7 katlı bir binada sergilenen antikaları içinde bulunduran bu çarşıda hemen hemen aradığınız her eşyaya doğrudan erişim sağlayabilirsiniz.

Dönemin en gözde eşyalarının sergilendiği bu çarşıda, sizin de mutlaka beğenebileceğiniz tarzda eşyalar bulunacaktır. Ayrıca her bütçeye özel olarak bir seçenek bulunduğundan dolayı, buradan eli kolu dolu ayrılacağınıza emin olabilirsiniz. Meraklıların oldukça beğeneceği Horhor antikacılar çarşısı ise Fatih’te yer alıyor. Merkezi bir yerde bulunduğundan dolayı buraya olan ulaşımlar sorunsuz bir şekilde sağlanabilir.

Fatih’e yolu düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken benzersiz mekanlardan biri olmaktadır.

Kadıköy Antikacılar Pazarı

Kadıköy, antikacı dükkanları ile ünlü bir yerdedir. Kadıköy’ün her bölgesine yayılmış olan antikacı dükkanları görülebilir. Meraklıların sıklıkla ziyaret ettiği adreslerden biri olan Kadıköy Antikacılar pazarı, nadir bulunan kitapları bulabileceğiniz bir yer olurken aynı zamanda dergiler, haritalar, vazolar, mutfak eşyaları gibi çeşitli antikalarında bulunabileceği yerlerden biridir.

Zengin sayıda eşya seçeneği bulunan bu pazarda aranılan eşyaya ulaşım bu nedenle çok kısa bir süre içinde gerçekleşebilir. Bu pazarın ön plana çıkan diğer özelliği ise, her ay açık arttırma usulü satışların yapılmasıdır. Oldukça keyifli geçen açık arttırmaları ayrıca izlemeye gidebilir ve hoş bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Kadıköy denildiğinde ilk olarak akla gelen yerlerden biri olan bu Pazar, dönemin sevenlerine hitap edecek pek çok seçenek sunuyor. Klasik eşya türlerinden sıkılanlar için ideal adreslerden biri olarak ön plana çıkan bu adreste şaşırtan türden ilginç eşyalarında bulunması söz konusu bir hale gelmiş olacaktır.

Üsküdar Antikacılar Çarşısı

İstanbul antikacıları arasında önemli bir yere sahip olan bu çarşının kuruluşu eski yıllara dayanıyor. Meraklılarının sıklıkla ziyaret ettiği bu adreste antikaya dair her şeyi bulmak kolaydır. Üstelik fiyatlarda uygun olduğundan dolayı buraya olan ilgi sürekli olarak artmaya devam ediyor. 3 katlı bir binada sergilenen eşyalar nostalji yaşamanıza imkan verecektir.

Farklı eşyalarında bulunabileceği bu adreste sizi şaşırtacak özelliklere sahip olan eşyalar keşfedebilirsiniz. Bunun yanında çarşının diğer bir ön plana çıkan özelliği ise antika eşyalar için tamir hizmeti vermesidir. Antika eşyalarınız için tamir konusunda bu adresten destek alabilirsiniz. Özellikle bu konuda bir adres arayışınız bulunuyorsa bölgenin en ünlü antikacılarından biri olan Üsküdar Antikacılar Çarşısından yardım almayı düşünebilirsiniz.

Feriköy Antika Pazarı

Antika pazarı denildiğinde ilk olarak akıllara gelen adreslerden biride Feriköy oluyor. Pazar günleri kurulan bu antika pazarında zengin sayıda eşya seçeneği bulunuyor. Aradığınıza sorunsuz bir şekilde ulaşmanıza neden olacak bu adreste mutfak eşyalarından, radyo çeşitlerine, eski madeni para çeşitlerinden, fotoğraflara kadar her türlü eşyaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Öte yandan dönemin en ünlü kıyafetleri ve takıları da bu adreste daima karşınıza çıkacaktır. Her hafta kurulan bu Pazar özellikle meraklılarının dolup taşırdığı adreslerden biri olarak ön plana çıkıyor. Herkesin zevkine hitap edecek türden eşyaya sahip olan bu antika pazarında uygun fiyatlar altından alışveriş gerçekleştirilebilir.

Beyoğlu Çukurcuma

Beyoğlu özellikle bünyesinde bulunan antika pazarları ile tanınıyor. Onlar arasında en ünlülerden biri olan Çukurcuma, antika bakımından son derece zengin yerlerden biri olarak biliniyor. Oldukça farklı bir ürün çeşidine sahip olan bu adreste aranılan şeye doğrudan ulaşım sağlamak mümkün bir konu haline gelir.

Giyim ürünlerinde, nakış işlemelere, tablolardan, günlük eşyalara kadar her türlü eşyanın bulunabilmesi söz konusu bir hale gelmiş olacaktır. Tarihe yolculuk yapmanıza neden olacak bu adres Beyoğlu’na yolu düşenlerin uğraması gereken noktalardan biridir. Özellikle antikalara merakınız varsa ve geçmişten günümüze en özel eşyaları keşfe çıkmak isterseniz doğrudan bu adrese yönelmeyi düşünebilirsiniz.

Cuma Antika Pazarı

İstanbul antika pazarları arasında en çok ilgi gösterilen bu Pazar Kadıköy’de yer alıyor. Zengin sayıda eşyayı bünyesinde bulunduran bu pazarda geçmişe dair aradığınız her şeyi bulabilmeniz mümkün bir hale gelecektir.

Nostaljiye meraklı olanların çok seveceği bu antika pazarında, bugüne kadar görmediğiniz yeni eşya türlerini keşfedebilir ve ünlü eşyaları uygun fiyatlar üzerinden satın alabilirsiniz. Antika pazarında özellikle vazoların büyük bir ağırlık kapladığı görülüyor.

Bunun dışında ev eşyalarına dair hemen hemen her türlü eşyayı bu adres üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz. Kadıköy gezinize eklenmesi gereken bu antika pazarı, hoş bir zaman dilimi geçirmek açısından ideal olacaktır.

Ağğez Antika

İstanbul’un en iyi antikacıları arasında gösterilen bu dükkan, geçmişten günümüze en özel seçeneklerin bulunabileceği yerlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Zengin sayıda ürün seçeneğine sahip olan bu adreste aradığınız her türlü eşyayı son derece rahat şartlar altında bulabilirsiniz.

Uygun bir fiyat aralığı sunulduğundan dolayı ürünlerin kolay bir şekilde satın alınması söz konusu bir hale gelmiş olacaktır. Antika severlerin incelemesi gereken bu adres eşya ağırlıkta olurken ayrıca, dönemin en ünlü giysileri ve takılarını da bünyesinde bulunduruyor. Eski ve nadir bulunan eşya türlerini de görebileceğiniz Ağğez, farklı ve hoş bir zaman dilimi geçirmek için tercih edilmesi gereken adreslerin başında yer alır.

İstanbul gezinizi biraz daha anlamlı bir hale getirmek için bu dükkana uğramayı tercih edebilir ve her açıdan oldukça fazla hoşlanacağınız bir zaman aralığı geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Danier Antik

Sadece mobilya üzerine kurulu olan bu mağaza, antika mobilya severler için ideal olacaktır. Zengin sayıda mobilya seçeneğini bünyesinde bulunduran bu mağazada aranılan seçeneğin bulunması biraz daha basit bir hale gelmiş olur. İstanbul’un ünlü antikacıları arasında bulunan mağaza, özellikle antika meraklılara hitap eden mobilya seçeneklerini uygun fiyatlar üzerinden satmasıyla tanınıyor.

Yorum Yazın