Konu alışveriş olduğunda İstanbul’dan daha doğru bir adresin bulunması imkansızdır. Zengin sayıda semt pazarı bulunan İstanbul, alışverişin daha keyifli bir şekilde sonlanmasına yardımcı olmasına neden oluyor. Bu pazarlarda karşınıza giyim ürünlerinden, teknolojik ürünlere, yeme içme ürünlerinden, aksesuar çeşitlerine kadar her türlü ürün çıkabilir. İşte güzel bir vakit geçirmenize neden olacak İstanbul’un semt pazarları:

Sultanahmet Arasta Pazarı

Özellikle yabancı turistlerin yoğun bir ilgisine uğrayan bu Pazar yerleşik pazarlar arasında bulunuyor. Burada el işinin en güzel örneklerine denk gelebilir, nostaljik pek çok eşya keşfedebilirsiniz. Renkli tezgahlarda zengin sayıda ürün seçeneğinin bulunduğu bu Pazar, ayrıca hediyelik eşyaların ağırlıkta olduğu noktalar arasında yer almayı başarıyor. Özellikle hediyelik eşya almayı düşünenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu noktada aranılan seçeneğe ulaşmak çok daha basit bir hale gelmiş olacaktır.

Her açıdan başarılı ürünlere sahip olan bu adresin diğer ön plana çıkan özelliği ise uygun fiyatlar sunmasıdır. Bu şekilde bütçenizi zorlamaya gerek kalmadan ürünleri çok daha rahat şartlar altında bu pazarda satın alabilirsiniz. Merkezi bir yerde bulunan bu pazarın etrafında yer alan tarihi bölgeler sayesinde gezi planınızı biraz daha zengin bir hale çekebilirsiniz.

Dolapdere Bit Pazarı

Burada Pazar geceden kurulurken, en güzel parçalara ulaşım bu şekilde daha erken saatlerde başlamış oluyor. Zengin sayıda ürün seçeneği sunan bu pazarda, pek çok kategoriye ait olan ürünleri keşfe çıkabilmeniz mümkün bir konu haline gelmiş olacaktır.

İkinci el giyim konusunda oldukça memnun edecek bir zenginliğe sahip olan bu adres, aynı zamanda ikinci el ev eşyaları konusunda beğenilen isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Pazarda tek bir kategori üzerine yoğunlaşmazken, her türlü kategoriden aradığınız ürüne hemen ulaşım sağlayabilirsiniz. En gözde saat seçenekleri, tablolar, giyim ürünleri, telefonlar gibi çok sayıda ürün burada karşınıza çıkmış olacaktır.

Ayrıca pazarın sanat yönü de ağırlıklı olurken karşınıza pek çok antika eserin çıkması sürpriz olmaz. Antika meraklılarının mutlaka incelemesi gereken bu adres pek çok özel eşyayı da bünyesinde bulundurmaktadır. Zira antikaya dair her türlü parçanın burada keşfedilmesi mümkün olacaktır.

Selamiçeşme Bit Pazarı

Anadolu yakasının en ünlü pazarlarından biri olarak ön plana çıkan bu çarşı, sahip olduğu zengin sayıdaki ürünle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Her açıdan zengin sayıda bir ürüne sahip olan bu pazarda aradığınız eşyaya çok daha rahat şartlar altında ulaşabilir ve düşük fiyatlarla birlikte ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kadıköy’ün en merkezi noktalarından birinde bulunan bu Pazar, ayrıca Kadıköy’, keşfe çıkmak içinde doğru adreslerden biri olacaktır. İkinci el pazarında aradığınız hemen hemen her türlü eşyayı bulabilirsiniz. Giyim ürünleri, mutfak eşyaları, saatler, telefonlar, tablolar vs. gibi onlarca farklı seçenek bu adres üzerinde karşınıza çıkmış olacaktır.

Üstelik uygun fiyatlar üzerinden alışveriş keyfini biraz daha arttırmayı başarabilir ve alışverişi çok daha rahat bir şekilde tamamlama şansı elde edebilirsiniz. Kadıköy’e yolu düşenlerin mutlaka uğraması gereken bu adres tam olarak aranılanı sunması açısından oldukça başarılı bir adres olmaktadır.

Rami Sosyete Pazarı

İstanbul Eyüp’te pazartesi günleri kurulan bu Pazar, tekstil üzerine yoğunlaşan pazarlardan biridir. Tekstil ürünlerinin en kaliteli çeşitleri bu adres üzerinde bu günlerde ulaşılabilir. Öte yandan renkli tezgahlarda eve dair her türlü eşyanın bulunması söz konusu bir hale gelmiş olacaktır. Çeyizlik ürün konusunda alışverişe çıkanların ilk olarak incelediği adreslerden biri olan bu Pazar, çeşitlilik konusunda tam olarak aranılanı sunuluyor.

Fiyatlarda uygun bir yapıya sahip olduğundan dolayı, istenilen seçeneğe daha rahat şartlar altında ulaşım sağlanabilir. Merkezi bir yerde bulunan bu pazara ulaşımda son derece kolay bir şekilde yapılmaktadır. Ulaşım konusunu dert etmeye gerek kalmadan bu pazara ulaşım sağlayabilir ve zengin ürün seçeneği üzerinden alışverişe başlayabilirsiniz. Her açıdan tatmin edici bir sonuca ulaşmanıza neden olacak bu Pazar bütçe dostu bir alışveriş gerçekleştirmenize neden olacaktır.

Yeşilköy Çarşamba Pazarı

İstanbul ikinci el pazarları arasında önemli bir yere sahip olan bu Pazar, İstanbul’un her yerinden ziyaretçilerin akın ettiği noktalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Sabah 8’de açılan bu Pazar akşam saat 20’ye kadar açık kalıyor. Pazarda en çok ön plana çıkan ürün türleri arasında ev tekstili, çeyizlik ürünler, bebek için ürünler, güneş gözlükleri, kumaşlar bulunur.

Zengin sayıda bir seçenek sunduğundan dolayı farklı ürün seçeneklerine ulaşmak isteyenlere sıklıkla önerilen pazarlardan biri olmaktadır. Bu pazarın diğer beğenilen yanı ise kaliteli ürünlere ucuz fiyata ulaştırmasıdır. Bu durumda fazla ödeme yapmaya gerek kalmadan en kaliteli ürün çeşitlerine ulaşımı mümkün bir hale getirmiş olursunuz.

Fatih Çarşamba Pazarı

Fatih’te kurulan bu Pazar, İstanbul’un en büyük pazarlarından biri olarak biliniyor. Tarihi bir yere sahip olan bu Pazar, her türlü ihtiyaca cevap verecek seçeneklerden biridir. Kalabalık bir yapıda olduğundan dolayı buradan en iyi şekilde yararlanabilmek için sabahın erken saatlerinde ziyaret edilmesi tavsiye edilir. Bu sayede çok daha rahat bir şekilde pazarda sunulan ürünlerin keşfedilmesi söz konusu bir hale gelmiş olur.

Tarihi bir yerde bulunduğundan dolayı gezmek isteyenler içinde bulunmaz bir fırsat olarak görülmektedir. Pazarı ziyaret ettikten sonra bölgede yer alan tarihi eserleri gezintiye çıkabilir ve gezi planını çok daha zengin bir şekilde tamamlama şansı elde edebilirsiniz. Her açıdan keyifli bir gün geçirmenize neden olacak bu Pazar, aradığınız ürün çeşidine fazla arayışa girmeden hemen ulaşmanıza neden olacaktır.

Ortaköy Perşembe Pazarı

Eski adı ile Ulus pazarı olan bu Pazar, bölgenin en kalabalık pazarlarından biri olarak biliniyor. Ürün seçeneği ile bir hayli fazla beğenilen bu Pazar tekstil ürünlerinden, giyim ürünlerine, ayakkabı çeşitlerinden, bebek ürünlerine, çeyiz ürünlerinden, tekstil ürünlerine kadar pek çok ürün seçeneğini bünyesinde bulunduruyor. Özellikle aranılan ürün çeşidi bu zengin format sayesinde çok daha kolay bir şekilde bulunabilir.

Bunun yanında bütçe dostu olduğundan dolayı alışverişin tahminlerden daha ekonomik bir şekilde tamamlanması söz konusu bir hale gelecektir. Hareketli bir bölgeye sahip olan bu pazarı ziyaret ettikten sonra, bölgede bir hayli ünlü olan mekanları ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Bu ünlü mekanlar geziye kısa bir mola vermek için harika seçenekler arasında bulunacaktır.

Beşiktaş Cumartesi Semt Pazarı

Beşiktaş’ta cumartesi günleri kurulan bu Pazar, tekstil ağırlıklı pazarlardan biridir. Dönemin en trend kıyafetlerini burada görebilir ve uygun fiyatlar üzerinden alışverişi tamamlama şansı elde edebilirsiniz. Yediden yetmişe herkes için ürün seçeneği sunan bu Pazar, merkezi bir yerde olduğundan dolayı çok daha kolay bir şekilde ulaşılabilir.

İstoç Toptancılar Pazarı

İstanbul toptancılar pazarı arayanların mutlaka incelemesi gereken bu adres ihraç fazlası ürünleri daha ucuza alabileceğiniz yerlerden biridir. Bağcılar’da bulunan bu çarşı, sahip olduğu fiyatlar nedeniyle sıklıkla ziyaret edilen adreslerden biri olmayı başarmıştır. Alışverişi mümkün olan en kolay hale çeken bu çarşıda aradığınız her türlü ürünü çok daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz.