Ülkemizin en kalabalık ve en çok betonlaşmış şehri şüphesiz İstanbul’dur. Birbirinden farklı pek çok değerli etkinliği bulabileceğiniz gezi rotaları, İstanbul’un kalabalık ortamlarından biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için alternatif sunuyor. Ancak işleri veya hayat şartlarından dolayı şehirden uzun süre ayrılamayacak olanlar daha yakın rotalar seçmek zorundadırlar. Özellikle hafta sonları veya kısa bir tatilde İstanbul’a yakın günübirlik rota arayışına girmektedirler.

Yaz tatillerini İstanbul’da geçirmek zorunda olan ve iş hayatının yorucu temposundan bunalmış insanlar için kısacık bir tatil gününü süsleyecek ve bambaşka deneyimler kazanılmasını sağlayacak gezi rotaları bulunmaktadır.  

Ailenizle doyasıya eğlenebileceğiniz hem deniz hem orman manzaralı İğneada, Mudanya, Cumalıkazık, Kilyos, Burgazada, Yedigöller, Şile Saklıgöl, Ağva ve daha birçok yer sizleri bekliyor.

Şile Saklıgöl

Kalabalıklardan ve şehrin boğucu kasvetinden kaçmak isteyenler için İstanbul’da en mükemmel yerlerin başında Şile Saklıgöl gelir. Doğa ile denizin muhteşem bir görsel şölen oluşturduğu bu alan, yazlıkçıların uğrak noktalarından birisidir. Ayrıca küçük kaçamaklarınız ya da romantik bir gezi rotası için de tercih edebilirsiniz. İstanbul’a yalnızca 1 saat uzaklıkta olan bu muhteşem yer İstanbul’a yakınlığına rağmen şehrin stresinden, iş hayatının yorucu temposundan, şehrin gürültüsünden kısa bir süreliğine de olsa kurtulmanızı sağlamaktadır. Yalnızca 35.000 nüfusu olan Şile’nin büyük bir bölümü ormanlarla kaplıdır. 

Şile Üsküdar’a yalnızca 60 kilometre uzaklıktadır. İstanbul’a yakın günübirlik tatil olarak gelebileceğiniz en mükemmel yerlerden birisidir. Mutfağından doğasına kadar birçok farklı konuda günübirlik olarak unutulmayacak, zamanınızı keyifle geçirmenizi sağlayabilecek bir yerdir. 

Şile’nin en büyüleyici alanlarından birisi şüphesiz Saklıgöl’dür.
Şile’ye yalnızca 8 kilometre uzaklıkta olan bu yer, içerisinde birçok farklı aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz doğa harikalarından biridir. İçerisinde ördek ve kazların bulunduğu birçok farklı kuşun cıvıltılarıyla unutulmaz bir gün yaşayabileceğiniz göle sahiptir.

İstanbul’a yakın günübirlik gezi rehberlerinde en başta yer alan Şile Saklıgöl kahvaltı, doğa yürüyüşü, piknik, et mangal gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz bir yerdir. Göl kenarında halka açık alanlarda dilediğiniz gibi ailenizle zaman geçirebileceğiniz gibi dilerseniz göl kenarındaki işletmelerde de birçok farklı damak lezzetine hitap eden menüler tercih edebilirsiniz. Kendin pişir kendin ye alanlarında ailenizle beraber hem doğanın hem de birlikteliğinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Ağva

İstanbul’un en yeşillik alanlarından biri olan Şile yalnız başına kendi sınırları içerisinde bile birçok doğa harikasına barındırmaktadır. Şile’ye 30 kilometre uzaklıkta olan Ağva, Şile’nin en güzel yerlerinden biridir. 

Yemyeşil bir doğaya sahip olan bu alan tertemiz havası, birbirinden lezzetli balıkları, eşsiz güzellikleri içerisinde bulunduran nehirleri ve yeşilliğin kendi ile bütünleştiği denizi ile ziyaretçilerin unutamayacağı anılarına konu olmaktadır. Ağva, koyları, mağara ve şelaleleriyle farklı doğa harikası alanlara da sahiplik yapan muhteşem bir yerdir. Ayrıca tarihi bünyesinde barındıran Ocaklı Kale’ye sahiptir. 

Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz bu doğa harikası içerisinde konaklayabileceğiniz birbirinden farklı ve birbirinden donanımlı pansiyon, tatil köyü konseptlerinde işletmeler bulunmaktadır. 

Günübirlik Gezi Rotasında Holimax Özel Fırsatları

Şehrin gürültüsünden ve stresinden bunaldıysanız İstanbul’a yakın günübirlik gezi rotaları ile sizlerde muhteşem organizasyonlara katılım sağlayabilirsiniz. Birbirinden farklı günübirlik tatil avantajlarını sizlerde Holimax ile yakalayabilirsiniz. 

İstanbul’a yakın günübirlik tur seçenekleri ile sizler de Şile ve Şile’ye yakın tüm doğa harikası alanları keşfedebilirsiniz. Şehirden uzaklaşarak doğanın kalbinde sevdiklerinizle doyasıya eğlenebilirsiniz. 

Tatilinizi değerlendirmek için en dolu programları ve tatil fırsatlarını Holimax sitesinde detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Sizler de Holimax ile her anınızı unutulmaz anılarla doldurma fırsatını kaçırmayın.