Piknik yapmak, bahar ve yaz aylarında akla gelen ilk etkinlikler arasında bulunuyor. Özellikle şehrin kalabalığından sıkılanlar doğayla iç içe olmak için boş zamanlarını piknik alanlarında değerlendiriyor. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul’da piknik yapacak yer bulunur mu diye düşünüyorsanız, hiç endişelenmeyin! İşte doğal güzellikleriyle içinizi açacak İstanbul’da en iyi piknik alanları…

Belgrad Ormanı

Çatalca Yarımadası’nın doğu ucunda yer alan Belgrad Ormanı, İstanbul’un ciğeri olarak tanımlanıyor. Orman, özel konumu sayesinde çok farklı toprak ve iklim özelliklerine sahip. Belgrad Ormanı’ndaki bu çeşitlilik, farklı türlerdeki bitki ve hayvanın aynı alanda iç içe yaşamasına olanak sağlıyor. Denizden yüksekliği fazla olmamasına karşın önemli ölçüde yağış alan Belgrad Ormanı, su varlığı bakımından da oldukça zengin bir bölge olarak biliniyor. Ormanın içinde yedi bent ve üç dere bulunuyor. Bizans ve Osmanlı dönemlerinde şehrin içme suyu gereksinimi önemli ölçüde buradan sağlanıyordu. Ancak günümüzde Belgrad Ormanı’nın rekreasyonel işlevi daha ağır basıyor. Hal böyle olunca İstanbul’da yaşayan pek çok insan; huzur bulmak ve ailesiyle piknik yapmak için Belgrad Ormanı’nı tercih ediyor. Ormanın içinde çok fazla mesire alanı ve tahta masalar bulunuyor. Doğayla baş başa olup piknik yapmak istiyorsanız, kendi yiyeceklerinizi getirerek bu masalardan faydalanabilirsiniz.

Aydos Mesire Yeri

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Aydos Mesire Yeri; göl kenarında piknik yapmak, balık tutmak ve fotoğraf çekmek isteyenlerin vazgeçemediği adreslerin başında geliyor. Sultanbeyli, Kartal ve Pendik ilçelerinden girişi bulunan Aydos Ormanı, şehrin tam ortasındayken doğanın sesini dinlemeye imkan sağlıyor. Orman çok büyük bir alana yayılmış olsa da hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Bu nedenle kalabalık ortamlardan hoşlanmıyorsanız hafta içi gitmeyi tercih edebilirsiniz. Mesire yerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birkaç tesis bulunuyor. Aynı zamanda Aydos Ormanı’nın farklı noktalarında tuvaletler de mevcut. Orman içinde 537 metrelik yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek tepesi bulunuyor. Dilerseniz Bizans Dönemi’nden kalan Aydos Kalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Aydos Mesire Yeri’nde piknik yapmanın dışında deniz bisikletine binebilir, orman yürüyüşü yapabilir ve göl kenarında doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Beykoz Kaymakdonduran Ormanı

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Kaymakdonduran Ormanı, şehrin en sakin ve sessiz mesire alanlarından biri olarak biliniyor. Kaymakdonduran Ormanı oldukça temiz ve doğal yapısı tamamen korunmuş durumda. Piknik yapmak için burayı tercih edenler, ormanlık alanın içinde ahşap masaları kullanabiliyor. Aynı zamanda mesire alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz küçük bir işletme de bulunuyor. Kaymakdonduran Ormanı, doğa yürüyüşü için uygun arazi yapısına sahip olmasıyla biliniyor. Burası aynı zamanda sincap ve kestane ağaçlarıyla ünlü. Yemekten sonra sevdiklerinizle birlikte kısa bir yürüyüşe çıkarak doğayla baş başa kalabilir ve sincapları izleyebilirsiniz. Kaymakdonduran Ormanı’nda yapılacak aktiviteler bunlarla sınırlı değil. Doğa yürüyüşü dışında; paintball, laser tag ve nerf alanlarında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

İstanbul’un Eyüp ilçesinde yer alan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, ismini parkın içinde bulunan Göktürk Göleti’nden alıyor. Meşe ve gürgen ağaçlarıyla çevrili olan bu park, doğayı sevenler için piknik, bisiklet gezisi ve orman yürüyüşü gibi imkanlar sunuyor. Orman yürüyüşünüz sırasında; kirpi, sincap ve kaplumbağalara rastlamanız mümkün. Göktürk Göleti Tabiat Parkı’nda dilerseniz kendi yiyeceklerinizi getirip piknik yapabiliyorsunuz. Ancak tabiat parkının sadece belirlenmiş alanlarında mangal yapmaya izin veriliyor. Eğer yiyeceklerinizi kendiniz getirmek istemiyorsanız burada bulunan lokantalarda kahvaltı yapabilir ya da akşam yemeği yiyebilirsiniz. Tabiat parkındaki meşhur baraj gölünde balık tutmak serbest. Dileyen misafirler piknik yaptıkları sırada ekipmanlarıyla balık tutabilir. Ancak gölete girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirtmekte fayda var.

İstanbul, dile kolay tam sekiz bin yıllık bir yerleşim yeri. Nice medeniyetlere ev sahipliği yapan bu şehirde gezilecek ve görülecek yerlerin bir sınırı bulunmuyor. Siz de İstanbul’u keşfetmek istiyorsanız, hemen Holimax’i ziyaret ederek size en uygun oteli seçebilir ve kolayca rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Yorum Yazın