Sakin bir tatil arayışında olanlar, genellikle doğaya kaçmayı ve burada tüm güzellikleri en sakin haliyle yaşamayı arzu ediyor. Her bakışta farklı bir doğa mucizesi ile şaşırtmayı başaran ve el değmemiş bölgeleri ile en huzurlu tatillerden birini yaşamayı garanti eden Kabak Koyu, birçok kişinin hayalini kurduğu bu sakin tatil için en ideal tatil bölgelerinin başında yer alıyor.

Kabak Koyu Nerede?

“Kabak Koyu nerede?” sorusu, bu bölge hakkındaki güzellikleri dinleyen herkes tarafından merak edilen bir detay haline geliyor. Fethiye Ölüdeniz, hemen her sene oldukça fazla yerli ve yabancı turist ağırlayan bir tatil beldesi! Ölüdeniz’in 16 kilometre kadar doğusunda bulunan Faralya Köyü çevresinde ise bakir doğası ile ilgileri üzerine çeken bir sürü saklı cennet bulunuyor. Kabak Koyu Vadisi de bu cennet doğanın içerisinde, her adımı eşsiz bir keyif veren Likya Yolu üzerinde bulunuyor. El değmemiş doğası ve tertemiz denizi ile sakin bir doğa tatili arayışında olanlar için oldukça dikkat çekici bir bölge olan Kabak Koyu’nun çevresinde bulunan kızılçam ormanları da bölgenin doğasını daha da ilgi çekici hale getiriyor. Kabak Koyu’nun etrafındaki 800 metre yüksekliğindeki sarp yamaçlar, bir kanyon görünümü de veriyor. Bunun yanı sıra Kabak Koyu’nu ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken bazı farklı bölgeler de bulunuyor.

  • Masal diyarını andıran Kelebekler Vadisi, tertemiz denizi ve şelalesi ile size doğanın tüm mucizelerini yaşatmak için bekliyor.
  • Kabak Koyu sahiline oldukça yakın olan ve yüzülerek gidilebilen Mavi Mağara da bu bölgeyi ziyaret ettiğinizde mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Mavi Mağara’ya bu ismin verilmesinin sebebi ise mağaranın içinde yüzülebilecek bir havuz bulunması ve bu havuzun yansımalarıyla mağaranın içerisinde mavi ışık oyunları olması! Mavi Mağara gündüz olduğu kadar gece de oldukça ilgi çekici bir yer, çünkü burada gökyüzünü ve yıldızları tüm berraklığıyla görebiliyorsunuz.

Kabak Koyu Nasıl Gidilir?

Kabak Koyu’na nasıl ulaşabileceğiniz, Fethiye Ölüdeniz’e hangi vasıtayla gittiğinize göre değişiklik gösteriyor. Eğer yolculuğunuzu uçakla yapacaksanız, Dalaman Havalimanı’na bilet almanız gerekiyor. Havalimanından Kabak’a transfer yapan şirketlerden rezervasyon yaptırarak kolayca bölgeye ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’ndan Kabak ise yaklaşık olarak 1,5 saat sürüyor.

Fethiye’de vakit geçirdikten sonra Kabak Koyu’nu ziyaret etmek istiyorsanız Ölüdeniz’den kalkan Kabak Koyu dolmuşları ile bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Kabak Koyu’na aynı zamanda deniz yoluyla da ulaşabilirsiniz. Ölüdeniz’de sizi Kabak Koyu’na götürecek teknelerle anlaşarak deniz yolculuğunun tadını çıkarabilirsiniz.

Kabak’a vardığınızda ise her yere yürüyerek gidebileceksiniz! Kabak, yapısı gereği biraz engebeli bir bölge olsa da her yer yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz mesafelerde yer alıyor. Kabak Koyu bölgesinde konakladığınız yer yukarı bölgede kalıyorsa, köyün içerisindeki dolmuşları kullanabilirsiniz.

Kabak Koyu Konaklama

Fethiye Kabak Koyu bölgesinde konaklamak için küçük pansiyonlar, bungalovlar ya da kamp konaklaması seçenekleri sizi bekliyor. Oldukça mütevazi ve sakin bir tatil imkanı sunan Kabak Koyu’nun konaklama yerleri de bu ruha fazlasıyla uyum sağlıyor. Kabak Koyu’nun konaklama yerleri bölgenin farklı lokasyonlarında bulunuyor. Dilerseniz denize daha yakın bölgede konaklayabilir, dilerseniz de daha yukarı kısımlara çıkarak köyün huzurlu sokaklarının tadını çıkarabilirsiniz. Kabak’ın bu özelliği ise farklı arzulara sahip tatilcileri aynı anda mutlu ediyor ve tüm ziyaretçiler bölgede kendisini yansıtan bir detay bulabiliyor.

Siz de Kabak Koyu’nun doğasını en saf haliyle yaşamak ve hayalinizdeki tatili mükemmel kılmak için için Holimax’te detaylı bir araştırma yapabilir, bütçenize en uygun oteli kolayca bulabilirsiniz.

Yorum Yazın