Karadeniz, gezmek için çok sayıda seçeneğe sahiptir. Doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkan bu adreste hayranlık uyandıran yaylalar yer alıyor. Daha zengin bir gezi planı oluşturmak için aşağıdaki yaylaları gezi listenize eklemeyi düşünebilirsiniz.

İşte dolu dolu bir Karadeniz turu yapmak için mutlaka görmeniz gereken en güzel Karadeniz yaylaları:

Pokut Yaylası

Karadeniz’in en özel yaylalarından biri olan Pokut yaylası, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Yaz aylarında en güzel zamanlarını yaşayan bu yaylada, tarihi ve doğal güzellik açısından oldukça fazla detay bulabilirsiniz. Tertemiz bir havaya sahip olan bu adres özellikle kamp yapmak isteyenlerinde çoğunluklu olarak tercih ettiği yerlerden biridir. Doğa sporları için çoğunlukla tercih edilen bu adreste ayrıca oldukça etkileyici kareler yakalayabilirsiniz. Pokut yaylası kolay bir yerde bulunduğundan dolayı ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı çekmeden buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sal Yaylası

Pokut Yaylasına yürüyüş mesafesinde bulunan bu yayla nefis doğa manzarası ve temiz havası ile tatilcilerin çoğunlukla ziyaret ettiği bölgeler arasında bulunuyor. Karadeniz’İn en çok ziyaretçi çeken noktalarından biri olarak ön plana çıkan bu adres, özellikle yürüyüş yapmak için ideal seçeneklerden biri olacaktır. Konaklama konusunda da çok sayıda imkanın bulunduğu bu adreste kısa bir mola verebilir ve ailenizle birlikte sakin bir zaman aralığı geçirebilirsiniz. Kafa dinlemek isteyenler için oldukça uygun konumlardan biri olan Sal Yaylası, bir tatilden aradığınız her şeyi bulabilmenize aracı olacaktır.

Sis Dağı

Giresun’da bulunan bu yayla, adından da anlaşılacağı üzere sislerle kaplı bir yerdir. 2171 metre yükseklikte bulunan konumu ile en güzel doğa manzaralarını görmenize neden olacaktır. Özellikle temmuz aylarında bir hayli fazla yoğun olan bu yayla, bu dönemlerde düzenlenen festivali ile oldukça önemli bir yere sahiptir.

Sis Dağı şenlikleri adı verilen festivale yerli ve yabancı olmak üzere pek çok turistin katılımı söz konusu oluyor. Mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında bulunan bu yayla, nefis manzarası ve temiz havası ile iyi bir mola vermek isteyenler için doğru bir seçenektir. Burada sevdiklerinizle birlikte huzurlu bir mola verebilir ve bölgenin güzelliklerine yakından şahit olabilirsiniz.

Borçka Karaköy Yaylası

Karadeniz’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunan Borçka Karaköy Yaylası, Artvin’in en zengin doğa harikaları arasında kendisine yer buluyor. Bu yaylayı diğerlerinden ayıran özelliği ise, heyelanın sonucunda oluşmuş olan bir göle sahip olmasıdır. Kamp yapmak isteyenlerin sıklıkla yöneldiği bu seçenek, doğa tatili yapmak isteyenlerin yöneldiği adreslerden biri haline gelmeyi başarmıştır.

Yaylada zengin sayıda konaklama seçeneği bulunurken, uygun fiyatlar üzerinden burada bir süreliğine kalma fırsatı elde edebilirsiniz. Aileler içinde uygun olan bu tatil bölgesi harika bir zaman dilimi yaşamanıza yol açacaktır. Fotoğrafçılığa ilgi duyanlarında sıklıkla ziyaret ettiği bu bölge, eşsiz fotoğraflar yakalamanıza imkan tanır. Vahşi hayvanları ve doğayı fotoğraflamayı seviyorsanız bu adresi ziyaret ederek en güzel kareleri yakalama imkanına ulaşabilirsiniz.

Anzer Yaylası

İkizdere üzerinden ulaşılabilecek Anzer yaylısı, yemyeşil doğası ve eşsiz manzarası ile ziyaretçileri karşılıyor. Zengin sayıda çiçek türüne ev sahipliği yapan bu adres, aynı zamanda belirli zamanlarda düzenlenecek şenliklerle de oldukça eğlenceli bir adres olup çıkıyor.

Özellikle şenlik zamanı bu adresi tercih edenler oldukça hoş bir zaman aralığı geçirme fırsatı elde edebilirler. Bölgenin en güzel hallerini ise ilkbahar ve yaz aylarında görebilmek söz konusu bir hale gelmiş olacaktır. Zengin sayıda konaklama seçeneği sunan bu bölge, konaklama açısından herhangi bir sıkıntı çekmeden burada bir tatil planı oluşturmanıza yardımcı olacak cinstendir.

Üstelik meraklıları burada kamp düzenleme fırsatı elde ederken, doğa ile baş başa bir tatili çok daha ucuza getirebilirler. Fotoğraf çekmek içinde uygun noktalar arasında bulunan bu adreste, Karadeniz’in güzelliklerini en basit şekilde yakalayabilirsiniz. Her açıdan benzersiz bir Karadeniz turu yapmanıza neden olacak bu adres, buraya yolu düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Ayder Yaylası

Karadeniz’in en meşhur yaylası olma özelliği taşıyan Ayder, bölgenin oksijen deposu olarak biliniyor. Konaklama seçeneği konusunda zengin bir seçenek sunan bu bölge, doğa ile baş başa kalmak için harika seçeneklerden biridir. Yaz ve kış yoğun bir ziyaretçi kitlesine sahip olan bu yaylaya gitmeden Karadeniz turunu bitirmek ise anlamsız olabilir. Özellikle bütçe dostu konaklama seçeneklerinde kısa bir süre kalmayı tercih edebilir ve bölgeyi yakından keşfetme şansı elde edebilirsiniz.

Kiraz Yaylası

Trabzon’un en güzel yaylalarından biri olma özelliği taşıyan bu yaylaya ulaşım son derece kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Bu yaylada aynı zamanda konaklama açısından da pek çok noktanın bulunabileceğini belirtmek gerekiyor. Ayrıca burada doğa sporlarını en iyi şekilde yapma fırsatı elde edebilirsiniz. Özellikle doğa sporlarına düşkün durumdaysanız, bu yaylayı da gezi planına eklemeyi düşünebilirsiniz.

Aynı zamanda yaylanın içinden geçmekte olan suda balık avlayabilir, ayrıca çim kayağı da yapabilirsiniz. Bunun yanında bölgeyi ziyaret etmek için en uygun zamanın Temmuz ayı olduğunun altı çizilmelidir. Zira bu ay gerçekleşmekte olan Ayeser Şenlikleri, bölgenin oldukça hareketli bir yapıya sahip olmasına neden oluyor. Bu dönemde yaylanın en güzel hallerine tanık olabilir ve sevdiklerinizle birlikte keyifli bir zaman aralığı geçirebilirsiniz.

Kafkasör Yaylası

Karadeniz’de hangi yaylaya gitmeli diye düşünenlerin incelemesi gereken bu adres, bölgenin en önemli turistik yerlerinden biridir. Şehir merkezine sadece 8 km uzaklıkta bulunan bu adreste aynı zamanda çok sayıda konaklama seçeneği bulunuyor. Oteller başta olmak üzere, pansiyon, bungalov ve çadır gibi seçeneklerde kalmayı düşünebilirsiniz. Bu bölgenin özellikle Haziran aylarında yoğun bir ilgi aldığını belirtmek gerekiyor.

Bunun nedeni ise bu dönemde düzenlenmekte olan boğa güreşleri olduğu biliniyor. Bu etkinliğe gerek yabancı turistlerden, gerekse yerli turistlerden büyük bir rağbet vardır. Bölge en kalabalık zamanlarını da yine bu dönemlerde yaşıyor. Eğer imkanınız varsa bölgenin en iyi hallerine tanık olmak için ziyaretinizi bu dönemde yapmanız daha doğru olacaktır.

Perşembe Yaylası

Ordu’da yer alan bu yayla, Evliya Çelebi tarafından seyahatnamede adı geçen yayladır. Aybastı merkeze 17 km uzaklıkta bulunan yayla, Karadeniz’in en popüler yaylalarından biri olarak gösteriliyor. Etkileyici manzarası ve temiz havası ile ziyaretçiler için ideal seçeneklerden biri olan bu adres, özellikle Temmuz ayında turistlerin yoğun bir ilgisine uğruyor. Bu dönemde şenlikler gerçekleştirilirken bölgenin en hareketli hallerini yine bu zaman aralığında görebilmek mümkün bir konu haline gelmektedir.

Öte yandan yaylada ziyaretçileri memnun edecek tarzda pek çok aktivitenin yapılabileceğini belirtmek gerekir. Doğa sporları, piknik, kamp, safari gibi çeşitli imkanlara sahip olan bu adres zamanın nasıl geçtiğini anlamadan tatili sonlandırmanıza neden olacak özel bir seçenektir. Özellikle doğa ile baş başa kalacağınız bir tatil planı yapmak isterseniz tercihinizi doğrudan bu adresten yana kullanabilirsiniz. Bu bölgede eğer kalmak istemiyorsanız, mutlaka kısa bir ziyaret gerçekleştirmeniz önerilir. Bu bölgeyi ziyaret etmeden Karadeniz turunu sonlandırmanız ise çok büyük bir kayıp olabilir.

Yorum Yazın