Macera ve doğa tutkunlarının Türkiye’de en çok tercih ettikleri rotalardan biri olan Karia yolu, bölüm ve parkurları ile yürüyüşçülere kusursuz bir deneyim vadeder. Ege’nin bütün güzelliklerinin bir arada yer aldığı bu yol, aynı zamanda Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olma unvanına sahiptir. Toplamda 4 parkurdan oluşan bu rotada ek olarak Muğla Çevresi parkuru da bulunur. Orman, deniz ve diğer tüm saklı Ege güzelliklerinin bir araya geldiği bu macera dolu deneyim, doğa tatilleri için son derece etkili bir alternatiftir.

Karia Yolu Bölüm ve Parkurları

Karia Yolu, yerli turistler kadar yabancı maceracıların da tercih ettiği bir lokasyondur. Bozburun Yarımadası’ndan başlayan bu yol Muğla’da son bulur. Bu aşamada Datça Yarımadası, Gökova Körfezi, İç Karia olarak sıralanan 4 farklı parkur ile yürüyüş rotası ortaya çıkar. Karia Yolu aynı zamanda kamp alanlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Yürüyüşçüler bu alanlarda konaklayarak dinlenebilir ve yemek, uyku gibi gereksinimlerini karşılayabilir. Doğa harikası parkurların ayrıntılı özelliklerine ise aşağıda sizler için yer verdik.

Bozburun Yarımadası

Bozburun Yarımadası; Marmaris İçmeler mevkinden başlayan ve eşsiz güzelliklerle dolu bakir bir doğal yaşam alanıdır. Karia Yolu rotası içinde yer alan Bozburun etabı, yürüyüşçülerin kendilerini doğa ile baş başa bulabilecekleri oldukça özel bir deneyim vadeder. Orman içi patikalardan oluşan yol, aynı zamanda çevre köyleri de ziyaret edebilme fırsatı tanır. Ayrıca Bozburun Yarımadası parkurunda yol boyunca Yunan Adaları’nın eşsiz manzarası da macera ve doğa aşıklarına eşlik eder.

Datça Yarımadası

Datça Yarımadası da yürüyüş yolunun en kıymetli deneyim ve manzaralarını barındırır. Eski Datça’da başlayan parkur, engebeli yolları ile katılımcılara doğa yürüyüşünün heyecanını ve adrenalinini sunar. Önce güney daha sonra batı yönünde ilerleyen Datça Yarımadası parkuru, yürüyüşçüleri Knidos Antik Kenti ve Deveboynu Deniz Feneri’ne ulaştırır. Yolun bitiminde ise Yavaş Şehir ve Akyaka bulunur. Parkur, yürüyüş rotasının en el değmemiş kısımlarından birini oluşturması sayesinde maceracılara eşsiz doğa manzaraları ve yeni keşifler sunar.

Gökova Körfezi

Gökova Körfezi yolu da Karia Yolu macerasının en güzel kısımlarından birini oluşturur. Datça Yarımadası parkurunun son bulduğu, Akyaka’da başlayan Gökova Körfezi saklı koyları ve el değmemiş plajları ile yürüyüşçülere mavinin en özel halini sunar. Ayrıca yol, antik dönemden kalma kervan yollarını da takip ederek tarihi bir yolculuk yapma fırsatı sağlar. Gökova Körfezi parkuru ayrıca Milas’ın köylerinin sıcak insanları ile tanışmak ve bölgedeki dokumacılık faaliyetlerini keşfetmek için uygun bir rotadır.

İç Karia

Gökova Körfezi parkurunun ardından başlayan İç Karia yolu ise yürüyüşçüleri tarihin oldukça eski dönemlerine götürür. Geniş zeytinlikler ve yemyeşil çayırlar ile kaplı bu alan Karia’nın başkenti Mylasa’ya ulaşarak yürüyüşçülere tarihin ve doğanın büyüleyici bir birleşimini sunar. İç Karia parkuru Milas’ın düzlüklerinden devam ederek Beşparmak Dağlarına ulaşır ve ardından Bafa gölü kıyılarında yürüyüşçülere eşsiz bir deneyim vadeder. Beşparmak dağlarının zirvesine dek uzanan rota, Karia antik kentine kuş bakışı bakabilme fırsatı tanıyarak Karpuzlu mevkinde son bulur.

Muğla ve Çevresi

Karia Yolu macerasının son durağı ise Muğla ve çevresi parkurudur. Akyaka’da başlayan eski kervan yolunun devamı olan Muğla ve çevresi parkuru diğer tüm parkurlarda olduğu gibi tarihin derinliklerinde gezinme fırsatını doğaseverlere sunar. Ormanlık yamaçlarda devam eden yol, Thera Antik Kenti’nin büyüleyici havasında sürer. Pek çok han ve kahvehanenin bulunduğu rotada Mobolla Antik Kenti ve Eski Muğla da yer alır. Meyistan ve Stratonikeia Antik Kenti ile son bulan Muğla ve çevresi; görülmeye değer tarihi kalıntılar ve Ege’nin muhteşem doğası ile yürüyüşçüleri baş başa bırakır.

Karia Yolu bölüm ve parkurları ile yürüyüşçülere huzuru, keşfi ve tatili bir arada sunar. Bozburun Yarımadası, Gökova Körfezi, Datça Yarımadası ve İç Karia parkurları ile tek bir rotada pek çok eşsiz deneyimi bir araya getiren bu lokasyon, aynı zamanda kampçılar için de doğru bir seçimdir.

Siz de ruhunuzu dinlendirecek ve sizi bambaşka dünyalara götürecek bu deneyim için Holimax fırsatlarını mutlaka gözden geçirin. Kendinize tarih ve doğa ile dolu bir tatil armağan ederek yılın yorgunluğundan kolayca kurtulun.