Kaş kartpostal kadar mükemmel görünen limanı ile sizi karşılar. Kıyı şeridi boyunca birçok gizli koy ve ada göreceksin. Ve inan bana eğer yat yolculuğu yapıyorsan defalarca demir atacaksın.

Kasabanın içi, turistlerin alışveriş ile rahatlayabileceği sevimli butikler ve sevimli kafelerle doludur. Kekova ve Kaleköy etrafında batık kalıntıları tarihsel cazibeye sahiptir. Likya gibi Yunan kalıntıları ve Roma dönemlerinden kalan ve dağlık alanı çevreleyen hinterlandında (iç sahil) gizlidir. Kaş’taki en gözde atraksiyonlar listemizle gezinizi planlayın;

Meis

Kaş’ın hemen dışında, Meis adasının jeopolitik yapısı mevcut. Kıyıdan sadece 20 dakika ve deniz taşımacılığını kullanabilirsiniz. Meis’in seni gün boyunca meşgul edecek çok şeyi var. Yapılacak en popüler şeyler arasında adanın kıyı mağaralarına tekne gezileri ve terk edilmiş kilise kalıntılarına yapılan geziler sayılabilir. Ve doğa yürüyüşleri içinde uygun alandır. Liman kenarındaki köy de şahane bir şekilde sevimlidir, çok sayıda kafe vardır ve tüm binaları pastel tonlarda boyanmıştır.

Her gün Kaş’tan iki feribot kalkmaktadır ve Yunanistan’a doğru yola çıkıyorsanız, haftalık feribotlarla Rodos’a da devam edebilirsiniz.

Antiphellos Harabeleri

Modern Kaş şehri, antik Antiphellos bölgesini işgal etmiştir. Antik çağdan kalma cazibe merkezleri arasında yer alan şehir, kent merkezinde (Likya) bir lahit bulunuyor. Şehrin batı tarafında, körfezin güzel manzarasına sahip olursunuz. İyi korunmuş bir tiyatro, limanın yakınındaki antik kent surlarının kalıntıları ve bazı Likya kaya mezarları bulunmaktadır. Kendinizi zinde hissediyorsanız, bu kalıntıları keşfederek geçirdiğiniz bir öğleden sonra size bu turizm kentinin tarihi için bir his verecektir.

Kaş ve Plajları

Kaş tatili güneş, deniz ve kumla ilgilidir. Kaş’ı çevreleyen sahil şeridinde, havlunuza uzanmak için birçok mükemmel beyaz sahil şeridi bulunur. Kaputaş Plajı Kaş ile Kalkan arasında) en popüler olanlardan biridir ve yaz aylarında güneş arayan her turistin uğrak noktasıdır.

Kalabalıklardan kaçıyorsanız, karşı yarımadanın güzel Liman Ağzı plajlarına gidin. Kıyı boyunca uzun bir yürüyüş yapmayı sevmiyorsanız, Kaş limanından deniz taksileri ile kolayca ulaşılabilir.

Kekova: Batık Şehir Kalıntıları

Açık deniz Kekova adası, Kaş yakınındaki en ilgi çekici yerlerden biridir. Ada,”batık şehir” olarak bilinen sualtı kalıntıları ile ünlüdür. Buraya gelmenin en iyi yolu, tekne sizi harabeye götürebildiğinden, Kaş veya Üçağız’dan bir yat veya tekne gezintisidir. Alternatif olarak, batık şehre yapılan dalma aktiviteleri son derece popülerdir ve yüzeyin altına daha da iyi bakmanızı sağlar.

Kaş limanından yola çıkarak, Kekova bölgesindeki bu özel yat gezisi, turkuaz sularda gezmek ve bu berrak sularda yüzmenin deneyimini yaşamak için idealdir.

Dalış aktiviteleri için gruplara dâhil olabilirsiniz. Kekova ve Kaleköy kalesinin su altı kalıntılarını bir rehber eşliğinde keşfetmeniz mümkündür.

Üçağız

Üçağız köyü kesinlikle büyüleyicidir, dinlenmek için en ideal yerlerden biridir. Bu bir yat cennetidir ve şaşırtıcı bir şekilde şehirdeki tüm eylemler sınırda gerçekleşir. Üçağız, Likya hükümdarı Perikles Limyra’nın komutasındaki MÖ 4. yy. başlarında antik Teimiussa’nın yerinde oturuyor.

Akropolis üzerindeki birkaç kalıntı, aile mezarları ve Myra ve Kyaneai vatandaşlarına ait lahitler içeren iki mezarlık ve deniz kenarındaki antik duvarların batık bir kısmı da dâhil olmak üzere, köy ve çevresi etrafa dağılmıştır. Buradaki asıl zevk, liman kafelerinden birinde güneşte oturmak ve sadece bu büyüleyici dünyayı seyretmektir.

Kaleköy

Ortaçağ Kaleköy Kalesi, Üçağız’ın suları boyunca uzanan bir yarımada tepesinde muhteşem bir konuma sahiptir. Burası MÖ 4. yy’a tarihlenen antik Simena bölgesidir. Kale, daha önceki Simena kalesinin temelleri üzerine inşa edilmiştir ve bugün, tahkimatların altında, bu erken yerleşim döneminden itibaren 300 kişilik yedi katlı bir tiyatroyu ziyaret edebilirsiniz. Sadece batıda, Likya tarzında çoğunlukla Roma lahitler içeren bir nekropol bulunmaktadır.

Kalenin altında, kıyı şeridi üzerinde, Kaleköy’ün uçsuz bucaksız mezrası, iskelesi ve kafesiyle, sadece deniz kıyısında ;Titus Hamamı’nın batık kalıntıları bulunmaktadır. Çoğu kişi,genellikle Kekova’da bir durağı da içeren Kaş’a yapılan yat gezisinin bir parçası olarak Kaleköy’ü ziyaret eder.

Aziz Nicholas Kilisesi

Noel Baba Türkiye’den geliyor.Demre (antik Myra), 4. yüzyılda öne çıkan bir kasabaya dönüşmüştü ve St. Nicholas (daha sonra Noel bayramına neşeli Noel hediyeleri ve ren geyiği şöhreti olarak atacaktı) burada meşhur piskopos oldu. Aziz Nikolaos’un ortaçağ kubbesi Bazilikası, Ortodoks Hıristiyan inancının inançları için önemli bir hac merkezidir ve apsiste ve duvarlarda bazı fresk kalıntıları ile birlikte, 11. yüzyıl orijinalinde korunmuştur. Demre’ye Kaş’tan ulaşım kolaydır, bir günlük gezi için idealdir.

Kalkan

Kaş sahilinin hemen yukarısında, yaz plajına ve tekne tatillerine adanmış olan liman şehri Kalkan vardır. Buradaki küçük eski kentin Arnavut kaldırımı sokakları, şu anda atmosferik kafelere, zanaat dükkânlarına ve deniz ürünleri ile modern Türk mutfağı konusunda uzmanlaşmış yüksek kaliteli restoranlara ev sahipliği yapan restore edilmiş ahşap evlerle doludur.

Kaş gibi, burası yat gezileri ve sahil boyunca yukarı veya aşağı çok günlük botlar için ana çıkış noktasıdır ve şehir dışındaki küçük plajlar (özellikle Kaputaş Plajı ) diğer önemli cazibe merkezleridir.

Myra

Kaya mezarları inanılmazdır. Likya kaya mezarları uçurumlu kayaların yüzüne oyulmuştur ve ayrıca harika bir şekilde restore edilmiştir. Büyük bir Roma tiyatrosu vardır. Atmosferik bir alandır ve heykel maskeleri tiyatroya giden kayaya oyulmuş ve yukarıda yer alan kaya mezarları ile kaplanmıştır.

Aziz Nikolaos Kilisesi ve Myra’yı yolculuğunuzu aynı güne denk getirebilirsiniz. Çok sıcak değilse kiliseden Myra’ya kolayca yürüyebilirsiniz, ancak Demre merkezinden yola çıkmadan su, güneş kremi ve şapka almayı unutmayın..

Tekne Gezileri

Tekne gezileri, Kaş’ta yapılacak en önemli şeylerden biridir. Kıyıya düşen çam ormanları ile buradaki kayalık sahil manzarası, rahatlamak için konulan bazı yüzme durakları ile güneşlenirken sadece manzaranın tadına varağınız harika tur tam size göredir. Biraz daha aktif bir şey istiyorsanız; şnorkel botu gezisini tercih edebilirsiniz.

Kyaneai, Arykanda, Limyra, Andriake

Kyaneai, Likya kenti MS 4. yüzyıla kadar huzur içinde bir şehirdi. Çok sayıda lahit ve birkaç kaya mezarı, ayrıca bir Pazar yerinin kalıntıları ve bir zamanlar muazzam görünen şehir surları kalıntıları var. Büyük tiyatro var ve bu en ilgi çekici alanlardan biridir.

Akdağ’ın yamacında yer alan Arykanda antik şehri Kaş’ın 72 kilometre kuzeydoğusunda yer almaktadır.

Kaş’ın 81 kilometre doğusunda bulunan antik Limyra kasabası, MÖ 5. yy’a aittir ve Likya’daki en eski yerleşim yerlerinden biridir. Alanın kuzeyindeki tepede,Bizans kilisesi ve Roma tiyatrosu kalıntıları ile üst ve alt akropol görülebilir.

Andriake ise Roma döneminin önemli limanlarından biridir.

Yorum Yazın