Akdeniz’e kıyısı olan Kaş, doğal güzellikleri ile insanı kendine hayran bırakmaktadır. Toros Dağlarının arkasına alan Kaş ilçesi, her sene yaz mevsiminde yabancı ve yerli olmak üzere binlerce turist ağırlamaktadır. Ayrıca Antalya’nın batısında bulunan ilçe, bölgede yüzölçümü bakımından en büyük 4 şehirden biridir.

Şarkılara konu olan, gidenin dönmek istemediği, dönenin tekrar girmek istediği bir yerdir Kaş. Burada işletmelerin bulunduğu ve merkezi bölgesinde bile kafanızı çevirdiğinizde deniz gördüğünüz, birkaç adımda plajlara ulaşabileceğiniz denizlerle kaplıdır. Mavilikler şehri Kaş’ta gezilecek doğal güzellikler saymakla bitmez.  Bunlardan sizlere bahsedelim; yaylalar, koylar, plajlar, mağaralar, kanyonlar ve şelaleler yer alır.

Keşfedilecek pek çok noktasıyla turistlerin uğrak adresi olan bu yer için plan yaptığınız tatilinizde Kaş doğal güzelliklerini gezip görmeden dönmeyin.

 

Kaş’ın Doğal Güzellikleri ile Muhteşem Koyları

kekova

Kekova

Kaş’a gittiyseniz eğer Kekova’ya gitmeden dönmemeniz gerekir. Bu harika güzelliğe sahip yerin, coğrafyası ve tarihi kalıntılarıyla ve masmavi sularıyla beraber birbirini tamamlayan bir yer. Kekova tarihi kalıntılarıyla meşhur olan bir bölge olup,  Kekova, Üçağız ve Kaleköy açıklarında kayalık bir adadır.  Kekova adasına ulaşmak için Üçağız Köyü’nden kalkan küçük tekneleri kullanabilirsiniz.

Batık kent olan Kekova, doğal SİT alanı olarak koruma altına alınmış ve Türkiye’nin en iyi dalış rotaları arasına girmeyi başarmıştır.  Tekneyle Kekova’ya vardığınızda kıyıya doğru yanaşırken batık şehrin üzerinden geçmek sizde farklı bir his yaratacak.  İlk önce denizin keyfini çıkarabilir sonrasında bu eşsiz yerde dalış yapabilirsiniz.

 

Kaputaş Plajı

Kaş koyları denince Kekova’dan sonra ilk akla gelen yer Kaputaş plajıdır.  Tatil yolculuğunuzu yaparken otoban üzerinde arabanın içerisinden camdan dışarı baktığınızda sol tarafınızda saklanmış muhteşem bir güzellik Kaputaş plajı. Kaş tatilinizde görebileceğiniz doğal güzellikler arasında bulunan bu plaj merkezden yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır.

Önünüzde mavinin her tonu bulunan bir deniz, arkanızda ise kocaman bir kanyon, insan bakmalara doyamıyor. Denizin kıyısında bulunan dalgalarla eğlenip biraz daha ilerisinde çarşaf gibi suda yüzebilirsiniz. Üstelik bu plaja girişler ücretsizdir. Plajın içerisinde Duş alanları ve çeşitli tesisler yer almaktadır.

Bonus Not: Kaputaş plajının hemen arkasındaki kanyondan duş alanlarına gelen su, buz gibidir.

 

Kaş’ın Mağaraları

mavi magara

Mavi Mağara

Biz bu mavi mağara denilen yere ilçe merkezine giderken yol üzerinde görüp hemen denize girmiştik. Kaş’ın doğal doğal güzellikleri arasında yer alan mavi mağaraya iyi bir üzücüyseniz plajdan ulaşım aracına gerek duymadan yüzerek gidebilirsiniz. Mağara 40 metrelik bir uzunluğa sahip küçük bir beyaz kumsalı bulunuyor. Alında burada bir gece kamp bile yapılabilir. Tatilcilerin söylentisine göre içerisinde yarasalar yaşıyormuş. Biz bunu duyduğumuzda mağaranın adını bilmediğimizden buraya yarasa mağarası demiştik.  Kaş doğal güzellikleri içerisinde yer alan mavi mağara, denizin rengi, mavi, yeşil ve turkuaz birleşmesiyle oluşup, oldukça güzel bir görüntü oluşturmuştur.

guvercinlik magara

Güvercinlik Deniz Mağarası

Kaş Kalkan’da bulunan en popüler mağaralardan biridir.  Mağara ismini etrafında bulunan yabani güvercinlerden almaktadır. Mağaranın içinde yer altı deresi bulunmaktadır. Bu yeraltı deresi denize akar.  Mağara 55 metre derinliğe ve 85 metre uzunluğa sahiptir. Bu mağaraya mutlaka bir rehber ile gelmeniz gerekir.  Bulunması zor bir mağaradır. Bu mağaranın loş bir havası olduğu için içerisinde çadır kurabilir veya piknik yapabilirsiniz.

saklikent

Kaş’ın Doğal Güzelliği: Saklıkent Kanyonu

Saklıkent milli Parkında bulunan kanyon, Kaş şehir merkezine yaklaşık 80 kilometre bir mesafeye sahiptir. Saklıkent Kanyonu’na ulaşımlar özel araç veya şehir içi minibüsleri ile şehir merkezinden yapılmaktadır. Bu bölgenin en büyük milli parklarından olan Saklıkent, 1996 senesinde ziyarete açılmıştır. Ayrıca Fethiye’ye komşu olan Saklıkent Parkında yer alan kanyon, tam olarak 300 metrelik bir derinliğe sahiptir. 18 kilometrelik uzunluğa sahip Dünya’nın en derin kanyonları arasında yer almaktadır. Bu doğal güzellik, yıllar boyunca akan suların kayaları aşındırması sonucunda meydana gelmiştir.