Türkiye ve tatil kelimelerini bir arada gören herkesin aklına gelen ilk destinasyon tabii ki Antalya. Kaş ise Antalya’nın dünyaca ünlü cennet köşelerinden biri. Antalya’nın en batısında yer alan ve merkeze uzaklığı yaklaşık 187 kilometre olan Kaş, özellikle plajları ile haklı bir üne sahip. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce ziyaretçi Kaş’ın kartpostal güzelliğindeki plajlarına kelimenin tam manasıyla akın ediyor. İşte karşınızda Kaş’ın en iyi plajları…

Küçük Çakıl Plajı

Kaş merkezdeki Küçük Çakıl Plajı, adından da anlaşılabileceği gibi hem küçük hem de çakıl taşlı bir plaj. İçerisinde iki adet tesisin bulunduğu plaj, doğal güzelliğinin yanı sıra denizinin serin olmasıyla da ünlü. Küçük bir plaj olduğu için şezlong ve şemsiye bulunmak zor olsa da güzelliği, serin suyu ile Kaş’ın en iyi plajları arasında sayılmayı fazlasıyla hak eden bu plaja gidip denize girip güneşlendikten sonra tesislerde bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Kaputaş Plajı

Kaş-Kalkan yolu üzerindeki Kaputaş Plajı sadece Kaş’ın değil, ülkemizin en güzel plajlarından biri. Yoldan plaja merdiven ile iniliyor. 187 basamaklı bu merdiveni yaz sıcağında inip çıkmak gözünüzü korkutabilir ancak emin olun Kaputaş Plajı’nın manzarası, denizi bu zahmetinize fazlasıyla değecek. Kaputaş Plajı aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının da üreme alanlarından biri ve bu sebeple sabah 8 akşam 7 saatleri arasında açık. Plaja giriş ise ücretsiz, eğer plajda tüm gün zaman geçirip herhangi bir harcama yapmak istemezseniz yanınızda bolca içecek ve yiyecek götürmeyi unutmayın.

Asmaaltı Plajı

Kaş merkezinden uzaklaşmadan harika bir denizin tadını çıkarmak için Asmaaltı Plajı ideal bir adres. İlçe merkezindeki limanın yanında yer alan plaj aynı zamanda enfes gün batımı manzarasıyla da ünlü. Denize girip, güneşlenip plajda bulunan mekanda bir şeyler yiyip içip, günü de dillere destan gün batımını izleyerek kapatmak için Asmaaltı Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Bu arada merkezde olması sebebiyle yaz boyunca plajın çok kalabalık olduğunu da ekleyelim, bu nedenle Asmaaltı’na sabah erken saatlerde giderseniz daha kolay yer bulabilirsiniz.

Fırnaz Koyu

Kaş tatillerinin vazgeçilmez rotası Fırnaz Koyu aynı zamanda Kaş’taki günübirlik tekne turlarının da mutlaka uğradığı bir durak. Muhteşem güzellikteki koyda bir de çamur banyosu bulunuyor. Koruma altında olması ve bu sebeple yapılaşmaya izin verilmemiş olması Fırnaz Koyu’nun doğal güzelliğini korumasını sağlamış. Koyun turkuaz rengi tertemiz, berrak sularında serinleyip, gençleştirdiğine inanılan çamur banyosunda keyif yapabilirsiniz.

Hidayet’in Koyu

İlçe merkezinden 2,5 kilometre uzaklıktaki Hidayet’in Koyu ismini eskiden orada yaşamış olan Hidayet’ten almış. Eskiden bakir bir koy olan Hidayet’in Koyu’nda bugün işletmeler var ve giriş ücretli. Denizi için akvaryum gibi tanımı kullanılan Hidayet’in Koyu’nda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor. Şnorkel ile tertemiz denizde yüzüp, denizin içindeki balıkları izleyip unutulmaz bir Kaş macerası yaşamak için Hidayet’in Koyu’na gidebilirsiniz. Denizin sakin ve rüzgarsız olması da birçok kişinin burayı tercih etmesinde rol oynayan unsurlar.

Kekova

Kaş’a gidip de Kekova’yı görmeden dönmek olmaz. 4,5 kilometrekarelik küçük bir ada olan Kekova’nın üzerinde yerleşim yok ancak tarihi kalıntılar bulunuyor. Ayrıca denizde batık şehir de olması Kekova’da yüzmeyi bambaşka bir deneyim haline getiriyor. Kaş ilçe merkezinden Kekova’ya her gün günübirlik tekne turları düzenleniyor ve bu turlarla adaya varmak yaklaşık 2 saat sürüyor. 2 saatlik keyifli bir tekne yolculuğunun ardından varacağınız Kekova’da tarihle doğanın muhteşem birleşimi olan bir noktada denize girmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum Yazın