Karadeniz Bölgesi’nin özellikle yemyeşil doğası ile tanınan şehri Kastamonu, aynı zamanda binlerce yıldır yerleşim bulunan bir coğrafya. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kastamonu’da, tarihi ve doğal güzellikler kelimenin tam manası ile harmanlanmış. Turistik açıdan her geçen gün daha büyük bir cazibe merkezi haline gelen Kastamonu gezilecek yerler açısından da oldukça zengin. Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Kastamonu’ya gittiğinizde gezip görebileceğiniz yerleri sizler için derledik.

Küre Dağları Milli Parkı

Kastamonu ile Bartın illerinin sınırları içerisinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı, bitki çeşitliliği açısından ülkemizin en zengin noktalarından biri. Bölgeye hem barındırdığı bitkiler hem de burada yaşayan hayvanlar sebebiyle 1999 yılında milli park statüsü verilmiş. Milli park, aynı zamanda Avrupa’nın önemli koruma alanlarına verilen Pan Park (Pan Parkı) sertifikasına da sahip. Parkta Ulukaya Şelalesi, Ilıca Şelalesi gibi şelaleler de var. Doğa ile bütünleşip unutulmaz bir gezi yaşamak için Küre Dağları Milli Parkı mükemmel bir alternatif.

Loç Vadisi

Ülkemiz ve özellikle de Karadeniz Bölgesi vadileri ile tüm dünyada haklı bir üne sahip. Kastamonu’da bulunan Loç Vadisi Türkiye’nin en güzel vadilerinden biri olarak biliniyor. Şehrin Cide ilçesindeki vadi, Küre Dağları Milli Parkı ile çevrelenmiş bir doğa harikası. Dünyanın dört bir yanından doğa tutkunlarını ve fotoğrafçıları kendine çeken Loç Vadisi’nde Devrekani Çayı’nda yüzebilir, çayın çevresinde piknik yapabilir kısacası doğa ile bütünleşerek ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilirsiniz.

Çatak Kanyonu

Şehir merkezine 7 kilometre mesafedeki Çatak Kanyonu’na ulaşmak için 6 kilometre araçla gidip ardından 1 kilometreyi yürümek gerekiyor. Seyir terası ile meşhur olan kanyon ayrıca doğa sporlarının da önemli merkezlerinden biri. Ülkemizin ev sahipliği yaptığı 22 kanyon arasında yer alan Çatak Kanyonu’nun kimi kısımlarında derinlik 900 metreye ulaşıyor. Bu doğa harikası kanyona gidip seyir terasından kanyonu izleyerek unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca doğa yürüyüşü yaparak keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Dipsizgöl Tabiat Parkı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Dipsizgöl bir krater gölü ve bu göl ile çevresindeki doğal güzellikler tabiat parkı statüsü ile korunuyor. 40 metre derinlikteki Dipsizgöl 1550 rakımda bulunuyor. Göl kenarında dağlarla çevrili manzarayı izlerken etkilenmemek elde değil. Dipsizgöl Milli Parkı’nda kamp yapabilir, fotoğraf çekebilir, doğa yürüyüşü ve piknik yaparak bu doğal güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Kastamonu Saat Kulesi

Kastamonu gezilecek yerler listesi denilince akla ilk gelen tarihi eserlerden biri, Kastamonu Saat Kulesi. 1885 senesinde Abdurrahman Paşa’nın yaptırdığı tarihi kulenin yapımında kullanılan taşları 2. Abdülhamit yollamış. 1,6 metre çapındaki ve 12 metre yüksekliğe sahip olan Kastamonu Saat Kulesi, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Kente gittiğinizde tarihi saat kulesinde çekeceğiniz fotoğrafları hoş bir anı olarak saklayabilirsiniz.

Pompeiopolis Antik Kenti

Şehrin sarımsağı ile ünlü Taşköprü ilçesinin merkezinde bulunan Pompeiopolis Antik Kenti Romalılarca kurulmuş. Tarihi milattan önce 64. yıla dek uzanan kentte yapılan kazılarda birçok mozaik ve eser bulunmuş, bugün kentte yer alan tüm bu tarihi eserler Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Milattan sonra 6. yüzyılda piskoposluk merkezi haline gelen ve önem kazanan Pompeiopolis Antik Kenti, Kastamonu’nun ev sahipliği yaptığı en önemli tarihi mekanlardan biri.

Karadeniz’in doğasıyla, tarihiyle, ayrıca mutfağı ve sıcakkanlı insanları ile en güzel şehirlerinden biri olan Kastamonu’yu gezip görmek için yapmanız gereken tek şey, hemen holimax’i ziyaret edip Kastamonu’da konaklamak için kriterlerinize en uygun oteli seçmek ve rezervasyon yaptırmak.

Yorum Yazın