Yaz mevsiminde güneşin sıcaklığını hissetmeden tatilin keyfi yaşanmıyor. 35- 40 derece hava sıcaklığından etkilenmeyen ve kendisini bu ısılarda denize atarak serinleyenleri termometredeki yükseklik çok da etkilemiyor. Peki Türkiye’nin en sıcak tatil bölgeleri neresi? İşte başlıklar…

ANTALYA

Tatilin başkenti olan Antalya her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Talebin oldukça fazla olması nedeniyle Antalya’da çok fazla tesis bulunuyor. Yaz mevsiminde en çok tercih edilen şehirde nem ile birlikte genellikle sıcaklıklar 40 dereceyi aşkın şekilde hissediliyor. Kış mevsiminde de sıcaklıklar dondurucu derecelerde olmuyor.

MUĞLA

Bodrum, Datça, Fethiye gibi ilçeler yaz aylarını kapasitesinin üst seviyesinde geçiriyor. Nüfus ve ilgi ilçelere arttıkça Muğla, yaz kadar olmasa da kışın da metropollerden taşınanlar ile kalabalıklaşmış durumda. Ancak Muğla her mevsim ayrı güzel. Yaz aylarında masmavi denizi ile 40 dereceyi geçen sıcaklıklarda ferahlayabilir, kışın ise çok fazla üşümeden keyifli bir konaklama geçirebilirsiniz. 

ADANA

Tatil denilince akla her zaman en ünlü kentler geliyor ama Adana Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri. Akdeniz’e kıyısı olan Yumurtalık, Karataş, Akyuva düzenlenen sahilleri ile denize girmek isteyen tüm konuklarına kucak açıyor. Adana Türkiye’deki sıcağı ile en meşhur olan şehirlerden biri. Yaz aylarında 45 dereceyi aşan sıcaklık, kış mevsiminde en düşük 5 derece olarak belirtiliyor.

DİYARBAKIR

Tarihi 9000 yıllık bir geçmişe dayanan Diyarbakır, GAP turlarının vazgeçilmez duraklarından birisi. Gerek tarihi eserleri- kültür turlarıyla, gerekse eşsiz lezzetli yemekleriyle gezilmesi oldukça keyifli bir şehir olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin doğu bölgeleri yaz aylarında sıcak, kış aylarında ise kara teslim oluyor. Diyarbakır yazın 45 dereyi görmüşken en düşük sıcaklık ise -22 derece olarak kaydedilmiş.

ŞANLIURFA

Türkiye’nin en kalabalık sekizinci şehri olan Şanlıurfa özel butik turlar ve gurme turlar ile öne çıkıyor. Gündüz kültür gezisinden yorulanlar gece sıra gecesiyle eğleniyor. Sıcak ve kurak iklime sahip olan şehir yaz aylarında 46.8 dereceyi görmüşken kışın ise -10 derece hissedilmiş. Bu bölgeye turlar hava durumu nedeniyle genellikle sonbahar ve ilkbaharda yapılıyor.

MERSİN

Adana’nın komşusu Mersin liman kenti olarak öne çıkıyor. Mersin Limanı Türkiye’nin en büyük limanları arasında yer alıyor. Oldukça fazla müze ve ören yeri bulunan şehir ziyaretçilerini her mevsimde ağırlıyor. Akdeniz iklimine sahip olan Mersin’de sıcaklık Eylül ayında bile 38 dereceyi buluyor, kışın en fazla 6 derece ölçülüyor. 

İZMİR

Alaçatı, Çeşme ile İzmir yazın en dikkat çeken tatil beldelerinden biri. Gençlerin gerek üniversite yaşamında gerekse tüm hayatı boyunca yaşamak istediği bir şehir olan İzmir, Ege Denizi’nin güzelliği ile sürekli gelişerek dikkat çekiyor. Konak Meydanı ve Saat Kulesi, Tarihî Asansör, İzmir Agorası, gibi önemli lokasyonları ile turistleri ağırlamaya devam ediyor. İzmir şehir merkezinin dışında yaz aylarında tatil ilçelerine giden konukları Ağustos ayında en fazla 43 derecelik bir sıcak karşılarken bölgede en düşük sıcaklık Ocak ayında -8 derece olarak ölçülüyor.

İSTANBUL

Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, Türkiye’ye gelen turistlerin ilk öncelikle ziyaret ettiği şehirdir. Roma, Bizans, Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan İstanbul’da çok fazla kültürel gezi yapılacak yerler vardır. Marmara Denizi’ni kucaklayan İstanbul yaz aylarında en fazla 40 dereceyi görürken, kışın ise en düşük Ocak ayında -11 derece ölçülmüştür. Sahil şeridinde fazlaca bulunan lüks ve ekonomik otellerde konaklayan konuklar İstanbul Boğazı’nda yüzmenin tadını çıkarabilir.

Siz de tatilinizi Türkiye’nin en sıcak şehirlerinde geçirmek isterseniz şehir otellerini incelemek için Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.