Akdeniz’de bir inci gibi parlayan Kıbrıs, aynı zamanda bu denizin en büyük üçüncü adası olma özelliğini de taşıyor. Oldukça küçük ve sakin bir ülke olan Kıbrıs; doğal güzellikleri, tarihi dokusu, altın renkte kumlara sahip plajlarıyla muhteşem bir tatil yaşamanıza da olanak sağlıyor. Oldukça avantajlı fiyatlarla tatil yapabileceğiniz bu muhteşem Akdeniz adası, bütçenizi korumanıza da yardımcı oluyor! Peki, Kıbrıs’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler nereler? Sizin için Kıbrıs’ın en dikkat çekici bölgelerini derledik.

Karaoğlanoğlu Müzesi

Barış ve Özgürlük Müzesi ve Anıtı olarak da bilinen Karaoğlanoğlu Müzesi, Kıbrıs’a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bölgeler arasında yer alıyor. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda şehit olan askerlerin anısına bir müzeye dönüştürülen evin birçok farklı bölgesi bulunuyor. Barış Harekâtı’nın canlandırıldığı bölümden harekatta şehit olan askerlerin fotoğraflarına, askerlerin özel eşyalarının sergilendiği alandan tarihsel olayların gelişimine dair belgelere kadar birçok tarihi bilgiye tanıklık edebilirsiniz. Yedi odadan oluşan bu müzede yer alan dört ayaklı heykel ise, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın dört gün sürmesini temsil ediyor. Kıbrıs’a gitmişken bu duygusal yoğunluk yaşatacak tarihi ziyareti mutlaka yapmalısınız.

Girne Kalesi

Roma dönemine ait olan ve Bizanslılar tarafından inşa edilen Girne Kalesi, Kıbrıs’ı temsil eden mekanlar arasında yer alıyor. İhtişamlı bir görünüme sahip olan bu kale, Kıbrıs’ta yer alan ünlü yat limanının da girişinde bulunuyor. Girne Kalesi’ni ziyaret ettiğinizde St. George Kilisesi, Kırnı Mezarları, büyüleyici sarnıçlar, Lüzinyan dönemine ait zindanlar ve Batık Gemi müzesi sizi karşılayacak. Batık Gemi Müzesi’ni özel kılan sebeplerden biri ise bu müzede dünyadaki en eski batık gemilerden birinin sergilenmesi.

Mavi Köşk

İtalyan asıllı bir Rum olan ve aynı zamanda silah kaçakçısı olduğu söylenen Paulo Paolides’e ait olan bu evin en önemli özelliği, hiçbir yerden görünmüyor olması. Köşkün içerisinde ise kaçmak için kullanılan evin farklı noktalarında yer alan tüneller, 13 banyo, 13 oda ve Paulo Paolides’in birçok farklı kişisel eşyası bulunuyor. Köşkte en çok ilgi çeken ve en enteresan bölgelerden biri de evin bahçesine boya ile çizilen yuvarlak alan. Bu alana girdiğinizde sesiniz yankılanıyor ve alanın dışına çıktığında normale dönüyor. İlginç bir deneyim için Mavi Köşk’ü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi

1979 yılında açılan Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi, iki farklı bölümden oluşuyor. Müzenin alt katında doğa bölümü yer alıyor. Bu bölümde Kıbrıs’ta bulunan kuş çeşitlerini, böcekleri, yılan türlerini, balık türlerini ve Kıbrıs’ın jeolojik yapısında bulunan taş çeşitlerini görebilirsiniz. Müzenin üst katında ise arkeoloji bölümü yer alıyor. Bu bölümde Neolitik Çağ’dan Orta Çağ’a kadar geçen sürede bulunan farklı eserleri kronolojik sıra ile görmek mümkün! Tumba Tu Skuru buluntuları ve Artemis Heykeli gibi önemli yapılar da Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.

Namık Kemal Meydanı

Namık Kemal Zindanı ve Müzesi’nin bulunduğu bu meydan da Kıbrıs’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken bölgeler arasında yer alıyor. Vatan Yakut Silistre oyununun sergilenmesi sonrasında Kıbrıs’a sürgün edilen Namık Kemal’in 38 ay boyunca sürgün hayatı yaşadığı bu zindan, tek kapısıyla Venedik Kalesi’nin içine açılıyor. 1993 yılından günümüze değin de müze olarak sergileniyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken bu bölgeyi de Kıbrıs’ta ziyaret edilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kıbrıs’ın eşsiz doğa güzelliklerini ve duygusal anlar yaşatacak tarihi dokusunu yaşamak için Holimax’te oteller konusunda detaylı bir araştırma yapabilir, hem bütçenize hem de hayalinizdeki tatile en uygun oteli kolayca bulabilirsiniz.