1983 yılında bağımsızlığını ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’in en güzel destinasyonlarından birisidir. Tarihi ve doğal güzellikleri açısından son derece zengin bir yer olan Kıbrıs aynı zamanda güneşin sıcacık ışınlarını cömertçe sergilediği, masmavi denizin ve birbirinden lüks otellerin yer aldığı en popüler tatil beldelerinden biridir. 

Kıbrıs sahip olduğu bu zenginliklerle sadece yaz mevsiminde değil yılın her ayında ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bu güzel tatil beldesinde konaklama için her bütçeye uygun oteli bulmak mümkün. 

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Tatilini Kıbrıs’ta geçirmek isteyenler için Kıbrıs’ın gezilecek yerleri ve Kıbrıs’ın doğal güzellikleri listesi birbirinden güzel öneriler sunar. Yolu Kıbrıs’a düşenler için işte Akdeniz’in en güzel lokasyonları…  

Girne Yat Limanı

Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köşelerinden birisi olan Girne Yat Limanı, Kıbrıs’ta gezilecek yerler listesinin başında yer alıyor. Girne’nin incisi sayılabilecek bu mekan Venedik tarzı evleri, leziz yemeklerin servis edildiği restoranları, coşkulu tavernaları ve renk cümbüşü yaratan balıkçı tekneleriyle unutulmaz saatler geçirebileceğiniz bir nokta. Buradaki Girne çarşısından sevdikleriniz için hediyelik eşya alabilir aynı zamanda marinadaki gezi yatlarıyla açılarak denizin seyrine dalabilirsiniz. Marinayı gezerken görüş alanınıza girecek Girne Kalesi de seyir zevkinizi ikiye katlayacaktır. 

Salamis Harabeleri

Tarihe ve arkeolojiye meraklıysanız Kıbrıs’ta görmeniz gereken yerlerden birisi de Salamis Antik Kenti ya da diğer bir deyişle Salamis Harabeleri’dir. Kadim bir geçmişe sahip olan Salamis Harabeleri sayısız medeniyete ev sahipliği yapan bir yer olarak öne çıkıyor. Gazimağusa’da yer alan ve bölgenin en ünlü antik kentlerinden birisi olan Salamis Harabeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tarihsel anlamda da ön plana çıkaran kültürel bir mirastır. 

Beş Parmak Dağları 

Girne Dağları olarak da bilinen Beşparmak Dağları Kıbrıs’taki en büyük ikinci sıradağlar olarak bilinir ve KKTC sınırları içinde yer alır. Dar ve uzun bir forma sahip olan Beş Parmak Dağları 1024 metre yüksekliktedir. İğne yapraklı ağaçlardan oluşan ormanlık bölgede pek çok turist parkuru bulunan Beşparmak Dağları, özellikle doğa yürüyüşünü sevenler için son derece cazip bir bölge.   

Green Heights Park

Kuzey Kıbrıs’ta görmeniz gereken yerlerden birisi de Green Heights Park’tır. 1997 yılında bir botanik bahçe olarak inşa edilen Green Heights Park, Madagaskar, İtalya, Fransa, Hindistan, Nepal başta olmak üzere birçok farklı ülkeden getirilen bitki ve ağaçlarla dizayn edilmiştir. 

Restoran ve kafeteryalarda farklı lezzetleri tadabileceğiniz, dart, masa tenisi, badminton, satranç gibi spor aktivitelerini gerçekleştirebileceğiniz Green Heights Park’ta hidroterapi havuzu ve yüzme havuzunda da hoş saatler geçirebilirsiniz. Belli dönemlerde ünlü isimleri de ağırlayan bu botanik bahçede doğum günü partileri ve düğün seremonileri de düzenlenmektedir. Girişin ücretsiz olduğu Green Heights Park haftanın 7 günü ziyaret edilebiliyor.

Othello Kalesi 

Kuzey Kıbrıs’ın görülmesi gereken tarihi değerlerinden birisi olan Othello Kalesi Lüzinyanlar tarafından 14. asırda olası bir saldırıda şehri ve limanı savunmak için inşa edilmiştir.

Karpaz Yarımadası

Kıbrıs’ın en uç noktası denilebilecek bir koordinatta yer alan Karpaz Yarımadası, aynı zamanda adanın en göz alıcı plajlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Kuş gözlemcilerinin en sevdiği mekanlardan biri olan Karpaz Yarımadası kışın alabildiğine sessiz ve yabanıl bir hayat sürerken yaz mevsimiyle birlikte canlanarak popülaritesini yeniden kazanır. 

Sessiz, sakin ve huzurlu zamanlara tutkun olanlar için doğa yürüyüşlerinin yapıldığı sonbahar ve kış mevsimleri de Karpaz Yarımadası’nın öne çıkan özelliklerinden bir tanesidir. Firuze renkli denizi, altın parlaklığındaki sapsarı kumları ve uçsuz bucaksız plajlarıyla Karpaz, aynı zamanda unutulmaz yazların anılarını saklayan bir cennet köşesidir. Karpaz’a girişin de ücretsiz olduğunu hatırlatalım. 

Caretta Carettaların Yuvaları

Eğer sıkı bir hayvanseverseniz Kuzey Kıbrıs’a geldiğinizde en çok dev deniz kaplumbağalarını görmekten mutlu olacaksınız demektir. Yumurta bırakma dönemlerinde yakından görüp daha da fazla seveceğiniz Caretta Carettalar, Kuzey Kıbrıs’ın ince kumlu plajlarına varlıklarıyla renk ve değer katıyorlar. Yeşil deniz kaplumbağalarına da yuvalama olanağı sunan Kıbrıs kumsalları içinde en ünlüsü, Girne’nin doğusunda kalan Alagadi Plajı’dır. Burası kaplumbağaları gözlemleyebileceğiniz en iyi noktaların başında gelir.   

Zafer Burnu

Kuzey Kıbrıs’a 115 kilometre uzaklıkta bulunan Zafer Burnu, adanın en kuzeybatı ucunda yer alır. Sessiz ve dingin ortamlardan hoşlananlar için ideal bir varış yeri olan Zafer Burnu’nda Yavru Vatan bayrağı ile Türkiye’nin ay yıldızlı bayrağı yan yana dalgalanmaktadır. Burada denize girmekten ziyade doğayla baş başa olmak, kamp kurmak ve piknik yapmak gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.  

Eğer adrenalin tutkunuysanız Kıbrıs’ta tüm bunların yanı sıra yamaç paraşütü de yapabilir ve Kıbrıs’ın masmavi denizini kuşbakışı izleyebilirsiniz. 

Kıbrıs’ta konaklama yapacağınız otel seçeneklerini ayrıntılı şekilde Holimax Kıbrıs Otelleri kategorisinde bulabilirsiniz.