Kuzey Kıbrıs’ta deniz, kum ve güneşin keyfine varabileceğiniz pek çok plaj bulunmaktadır. Doğal alanları bakımında fazlasıyla zengin olan Kıbrıs, dünyaca ünlü pek çok plaja ev sahipliği yapmaktadır. Kıbrıs’taki plajların çoğunda şemsiye, şezlong, giyinme kabini, tuvalet ve bar gibi imkânlar yer alır. Genellikle ince taneli kumlardan oluşan sahiller üzerinde hizmet veren Kıbrıs plajları, ulaşım açısından da oldukça rahatlık sağlamaktadır.

Neredeyse yılın 290 günü denize girilen Kıbrıs’ın birçok noktasında denize girmek mümkün. Kıbrıs’ta altın sarısı kumu ve berrak denizi ile gidebileceğiniz en popüler plajları sizin için derledik.

 

Acapulco Plajı

Girne’ye bağlı Çatalköy bölgesinde hizmet sunan plaj Acapulco Resort Hotel bünyesinde hizmet veriyor. Lefkoşa’ya 32 km uzaklıkta yer alır. Acapulco plajına özel araçla Beş Parmaklar Caddesinin kuzey yönünde takip ederek ulaşabilirsiniz. Bu plaj altın renkli ve ince kumlarıyla birlikte etkileyici bir deniz keyfi yapmanızı sağlamaktadır. Ayı zamanda Çatalköy minibüsleriyle de ulaşabilirsiniz.

Acapulco plajının suyu son derece ılıktır. Bu sebeple denize çok rahat bir şekilde girebilirsiniz. Zaten Kıbrıs’ta var olan sıcaklık nedeniyle kendinizi suya atacağınıza eminiz. Ayrıca bu plaja girebilmek için otel misafiri olmanıza gerek yoktur. Plaja ücretiyle beraber rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.

mare monte plaji

Mare Monte Plajı

Girne’ye bağlı olan Alsancak bölgesinde yer alan Mare Monte Plajı, kuzey Kıbrıs plajları arasında en popüler olan plajlardan bir tanesidir. Lefkoşa’ya 33 km’lik bir mesafede yer alır.  Bu plaja özel araçla gelinebildiği gibi Alsancak dolmuşlarıyla da gelinebilir.

Gelelim plajın güzelliğine, tertemiz bir suyu olan bu plaj, çocuklar özel alanlar tasarlanmasından dolayı çocuklu aileler için oldukça tercih edilen bir plajdır. Restoran ve kafe hizmeti her daim bulunur. Tamamen güvenilir ve her daim hizmet vermektedirler.

glapsides plaji

Glapsides Plajı

Gazimusa’ya bağlı Tuzla Mahallesi sınırları içerisinde bulunan plaj, Kuzey Kıbrıs şehir merkezine biraz uzakta kalmaktadır. Merkezle arasında tam olarak 56 kilometrelik bir uzaklık vardır. Özel araçla ulaşım mümkün olduğu gibi taksi veya 20 dakikada bir hareket eden tuzla dolmuşlarıyla bölgeye ulaşabilirsiniz.

Yaz aylarında oldukça kalabalık olan plajın sahili tamamen kumsal bir alanla kaplıdır. Özel olarak su altı dalışları ve su sporlarıyla ilgili olan kişilerin uğrak noktası olan Glapsides plajında aynı zaman voleybol turnuvaları düzenlenmektedir.

altinkum plaji

Altınkum plajı

Kuzey Kıbrıs’ın en doğu kısmında yer alan Altınkum plajı, Karpaz yarımadası sınırları içerisinde Dipkarpaz bölgesinde bulunmaktadır. Lefkoşa’ya 138 kilometre uzaklıktadır. Kıbrıs en iyi plajları arasında yer alan Altınkum plajının kumları Kıbrıs’ın neredeyse her yerinde olduğu gibi ince taneli ve altın rengindedir. Adını da buradan alan plaj, bir rivayete göre Yunan mitolojisinde güzellik ve aşk tanrısı olan Afrodit’in doğduğu yer olarak bilinmektedir. Ayrıca bu plaja giriş ücretsizdir.

alagadi plaji

Alagadi Plajı

Kuzey Kıbrıs’ın güneyinde Girne’ye bağlı Gözübüyük Mahallesi içerisinde yer alan Alagadi Plajı, Girne’ye 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Lefkoşa şehir merkezine 39 kilometre mesafede bulunan plaja özel araçla ulaşımlar olduğu gibi Girne’den taksi veya dolmuşlarla da gidilebilir.

Girne’nin en uzun sahiline sahip olan Kıbrıs en iyi plajları arasında bulunan Alagadi Plajı’nın bir kısmı deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı bölge olduğu için koruma altına alınmıştır.  Deniz kaplumbağalarının üreyebilmeleri için sahilin bir kısmından denize girmek yasaklanmıştır. Sonuçta onların alanını bozmaya hakkımız yok. Bu plajda deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktıkları yeri izleyip orada bulunduğunuz sürece onları sizde koruyabilirsiniz.

Çevresinde hizmet veren herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu sebeple gitmeden önce plaj malzemelerinizi almayı unutmayın. Herşeyiniz tamamsa sakin ve huzurlu bir atmosferde tatil keyfine hazırsınız demektir.