Kıbrıs sadece denizi ve kumu ile değil çok sayıda eğlence ve festivali ile de anılan bir lokasyondur ve burada ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında birbirinden renkli festivaller düzenlenmektedir. Pek çok etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapan Kıbrıs, sırf bu sebeple gelen misafirleri de ağırlar. Son derece keyifli ve renkli geçen bu eğlence ve festivaller sayesinde otel doluluk oranları da hayli yüksek seyreder. Kıbrıs’ta geleneksel olarak düzenlenen bu etkinliklere katılmayı planlayanlar için Holimax sitesinde yer alan Kıbrıs Otelleri sayfası, konaklama konusunda fikir verebilir. Taksit imkanı da sunan bu otellerde hem konforlu bir konaklama yaşayabilir hem de birbirinden renkli etkinliklerle mevsimlerin tadını çıkarabilirsiniz.

2022 Kıbrıs Etkinlikleri Nelerdir?  

Kıbrıs her ne kadar denizi ve yaz turizmi ile öne çıksa da pek çok turistin ilgisini çeken yaz festivalleri ile de ünlüdür. Kıbrıs’ın birçok yerleşim biriminde her yıl düzenlenen ve ünlü sanatçıların sahne aldığı yerel festivallerde çeşitli turnuva ve etkinlikler de organize edilir. Holimax aracılığıyla konaklama planınızı önceden yaparak keyifli bir festival süreci geçirebilirsiniz.

İşte Kıbrıs’ta gerçekleştirilen en önemli festivaller…

muzik fest

Uluslararası Bellapais Müzik Festivali

Kuzey Kıbrıs’ta yer alan Bellapais Manastırı’nda 21 Mayıs ile 24 Haziran günleri arasında gerçekleştirilen Bellapais Müzik Festivali, açılışı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının ezgileriyle, kapanışı ise TSK Armoni Mızıkası Orkestrası ile yapıyor. Her gün farklı bir konserin icra edildiği bu festival ile Kıbrıs’ta unutulmaz günler geçirebilirsiniz.

portakal fest

Güzelyurt Portakal Festivali

Turunç bahçeleriyle bezeli Güzelyurt’ta her yıl Haziran ayında gerçekleştirilen bu festival son derece eğlenceli geçmektedir. Ünlü şarkıcıların sahne aldığı Güzelyurt Portakal Festivali açılışında kortej gösterisi de sergileniyor. Narenciyelerin hasat dönemine denk gelen bu festivalde konuklara, toplanan narenciyelerin taze sıkılmış suları ikram ediliyor. Hem damağa hem kulağa hem de gönüllere hitap eden portakal festivalinde yörenin geleneksel kültürünü de yaşamış olursunuz.

zeytin

Girne Zeytin Festivali

Girne’nin en önemli festivallerinden biri de Zeytin Festivalidir. Zeytin hasadının yapıldığı Ekim ayında, Zeytinlik köyünde yapılmaktadır. 1 hafta süren festivalde karikatür yarışması, bilardo turnuvası, halk dansları gösterisi, kortej ve ünlü müzik gruplarının konserleri yer almaktadır. Festival boyunca yöreye has zeytinli ekmeği, meşhur hellim peynirini, tavuklu ve buğdaylı muhallebiyi, envai çeşit gözleme ve zeytinyağlıları tatma imkanı bulabilirsiniz. 

bahar konser

Uluslararası Bahar Konserleri

1 ile 20 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilen Bahar Konserleri, müzik festivalleri içinde en ilgi çekici olanların başında gelir. Uluslararası Bahar Konserleri, adından da anlaşılacağı gibi klasik müzik tutkunlarına hitap eden uluslararası bir müzik şölenidir. Bellapais Manastırı’nın gotik ortamında, dünyanın her köşesinden çok sayıda müzik tutkununu bir araya getiren bu festival, kaliteli müziklerin ruha dokunduğu bir serüven olmasının yanı sıra manastırın güzelliği ile de görsel bir şölene dönüşüyor. Kuzey Kıbrıs’ın Uluslararası Bahar Konserlerinde piyano ve yaylı çalgıların yumuşacık sesiyle muhteşem saatler geçirebilirsiniz.   

koro

Kıbrıs Uluslararası Korolar Festivali

Koroları buluşturan geleneğin öncüsü olan Kıbrıs Uluslararası Korolar Festivali bu yıl 20 ile 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. Gazimağusa‘da gerçekleştirilen festivalde korolar arasında en beğenilene ödül verilmektedir. Hem festivale katılan koro üyelerinin hem de festivali izlemeye gelen misafirlerin konaklayabileceği otel seçenekleri Holimax sitesinde ayrıntılı olarak incelenebilir.  

Bu eğlence ve festivaller haricinde Mayıs aylarında yapılan Kıbrıs Rakı Festivali, Mart aylarında organize edilen Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali, Eylül ayına denk gelen Kıbrıs Tiyatro Festivali, Nisan aylarında düzenlenen Mormenekşe Enginar Festivali, Mayıs ve Aralık ayları arasında gerçekleştirilen Kıbrıs Tango Festivali, Haziran-Temmuz aylarında düzenlenen Gazimağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali, Ağustos ayında gerçekleştirilen Lefkoşa Gençlik Karnavalı,  Ağustos-Eylül aylarında ortamı iyice hareketlendiren Salsa Dans Festivali, Eylül’de tiyatroseverlere hitap eden Kıbrıs Tiyatro Festivali bir çırpıda akla gelenler.

Elbette bu kadarla sınırlı değil. İster Kıbrıs’ta tatil yaptığınız döneme denk gelmiş olsun ister yolunuzu özellikle Kıbrıs’a düşürmüş olun bu festivalleri Kıbrıs’ın lezzetlerini, doğasını, tarihini doyasıya yaşayacağınız, ruhunuza hitap eden harika zaman aralıkları olarak seyir defterinize not alabilirsiniz.