Şelaleler, görsel zenginlikleri ve farklılıklarıyla insanların her zaman ilgisini çeken doğal güzelliklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti berrak suları, altın renkli kumsallarının yanı sıra büyüleyici şelaleleri, mağaraları ve milli parkları ile turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Akdeniz’in incisi Kuzey Kıbrıs’ta günlük rutinden hoş bir kaçış sunan etkileyici Kıbrıs şelaleleri yer alır.   

Doğanın tadını çıkarabileceğiniz Kuzey Kıbrıs’taki şelalelere gelin birlikte bakalım:

Caledonia Şelalesi 

Kuzey Kıbrıs’ın en yüksek şelalelerinden biri olan Caledonia Şelalesi, Trodos Dağlarındaki Platres köyü yakınında yer alır. 13 metre yükseklikte olan şelalenin içinde bir doğa parkuru yer almaktadır. Kıbrıs’ın en popüler şelalesi olan Caledonia, binlerce turistin ilgisini çekmektedir. Bitki çeşitleri, çam ve meşe ağaçlarıyla çevrelenen Caledonia, ziyaretçilerine büyüleyici bir manzara sunar. 

Millomeris Şelalesi 

Kuzey Kıbrıs’ın en büyük şelalesi olan 20 metre yüksekliğe sahip Millomeris Şelalesi Pano Platres köyü yakınlarında yer alır. Güneş görmeyen bir alanda yer aldığı için adını “nemli” anlamına gelen “millos” ve “alan” anlamına gelen “meros” kelimelerinden alır. İlginç bitki türleri, çam ormanları, çınar ağaçları ve kızılağaçlarla çevrelenen şelalede yer alan doğa parkurunda yürüyüş yapabilirsiniz. 

Adonis Hamamları ve Şelaleleri 

Adonis Hamamları ve Şelaleleri, Baf bölgesinin Kil köyü yakınlarında yer alır. Gözlerden uzak konumu ile Kuzey Kıbrıs’ın en eşsiz bölgelerinden biridir. Yunan mitolojisine göre Adonis hamamları, Adonis ve Afrodit’in birlikte en çok vakit geçirdikleri yer olarak söylenir.

Etrafındaki vadilerden akan sular ile oluşan şelale, zamanla toprağı aşındırarak bir göl oluşturur. Yaz aylarında birçok ziyaretçi serinlemek için buraya gelir ve gölde yüzerler. Şelalenin dışında Yunan mitolojisinden heykeller ve 10 metre yüksekliğe sahip Afrodit Heykeli yer alır.

Chantara Şelalesi

Kuzey Kıbrıs’ın Trodos Dağlarında Phini Köyü ile Trooditissa Manastırı arasında yer alır. Adını “su gürültüsü” anlamına gelen “anatra” kelimesinden alır. Kıbrıs’ın en güzel şelalelerinden biri olan Chantara, etrafa hoş bir koku veren çam ormanları, sarmaşık, çam ağaçları, altın meşe, sumak, çilek ağaçları, lavanta, adaçayı, çınar ve kızıl ağaçları ile çevrilidir. 8 metre yüksekliğindeki şelale muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerinin ilgisini çekmektedir.

Mesa Potamos Şelalesi

Kıbrıs’ın Limasol Dağlarında yer alır. Kuzey Kıbrıs’ın en güzel şelalelerinden biri olan Mesa Potamos Şelalesi 7 metre yüksekliğindedir. Bitki örtüsü Chantara şelalesine benzeyen şelale adını Mesa Potamos nehrinden alır.  Çınar ağaçları, meşe ağaçları ve çam ağaçları ile etrafına aroma kokuları veren şelale içerisinde Mesa Potamos piknik alanı ve Timios Prodromos Manastırı yer alır. 

Kuzey Kıbrıs Erken Rezervasyon Otelleri

Otelleri, casinoları, masmavi suları, göz alıcı plajları, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel rotaları, hareketli gece hayatı ile turizmin merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, her yıl  yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Kıbrıs ve çevresinde yer alan birbirinden konforlu otellerde konaklayarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Tatil planları ile başlayan erken rezervasyonlu Kıbrıs otellerini tercih ederek hayalinizdeki Kıbrıs tatilini gerçekleştirebilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatları kategorisinde yer alan bütçenize uygun her şey dahil konseptli ve lüks Kıbrıs otelleri arasından seçiminizi yaparak Kıbrıs’ın eşsiz doğasında tüm bir yılın yorgunluğunu atma şansını yakalayabilirsiniz.

Akdeniz’in en gözde tatil merkezi Kıbrıs’ta tatil yapmak istiyorsanız her bütçeye ve zevke hitap eden, dilediğiniz konaklama özelliklerine sahip eğlenceli ve dinlendirici aktivite imkanları sunan Kıbrıs otellerine Holimax üzerinden ulaşabilir, erken rezervasyonlu otel ayrıcalıklarından hızlı ve kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz.