Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Güne dinç ve keyifli başlamanızı sağlar. Akdeniz’in en sıcak tatil yerlerinden Kıbrıs’ta kahvaltı kültürü oldukça gelişmiş durumdadır.

Her damak zevkine uygun pek çok kahvaltı seçeneği Kıbrıs kahvaltı mekanları içerisinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra adaya özgün birçok lezzet Kıbrıs kahvaltısı içinde bulunmaktadır.

kahvaltı kıbrıs

İşte Kıbrıs’ta kahvaltıyı nereden yapacağınıza dair farklı mekan önerilerimiz:

The Palm House

The Palm House, Gazimağusa’nın Palm Beach yakınında denize sıfır mesafede yer almaktadır. Kıbrıs kahvaltı mekanları arasında özel bir yere sahip olan Palm House’da Kıbrıs ve Türk mutfağı lezzetlerinin yanı sıra dünya mutfağı lezzetleri de menüsünde yer alır. Kıbrıs’a özgün kahvaltı lezzetlerini deneyimleme imkanı sunan mekan Pazartesi günleri dışında haftanın her günü açıktır. 

Babil’s Garden

Babil’s Garden, doğayla iç içe kahvaltı yapabileceğiniz güzel bir lokasyon. Botanik bir bahçe içinde yer alan Babil’s Garden’da serpme kahvaltı ve sınırsız çay hizmeti bulunmaktadır. Girne’nin Lapta bölgesinde yer alan mekanın özellikle mıhlaması ve iyi demlenmiş çayı damaklarda unutulmayacak bir iz bırakır. 

Ilgaz Köy Fırını

Ilgaz Köy Fırını, Girne’nin Ilgaz Köyü’nde bulunmakta ve ismini bulunduğu yerden almaktadır. Girne tepesine konumlanan Ilgaz Köy Fırını, eşsiz bir deniz ve dağ manzarasına sahiptir. El yapımı reçellerin ve tüm lezzetlerin yer aldığı bütün yöresel kahvaltıların yanında Karadeniz üsülü yufka ile hazırlanan ıspanaklı ve kıymalı börekleri burada deneyebilirsiniz. 

Altın İnci Restaurant

Altın İnci Restaurant, Girne Lapta bölgesinin tepelerinde konumlanmış tarihi bir Kıbrıs köy evi içinde yer alır. Mekanda geleneksel serpme köy kahvaltısından Türk ve İngiliz kahvaltısına kadar pek çok lezzet bulunmaktadır. Bunların yanı sıra menemen, mıhlama gibi lezzetler de yer alır.  

Argonya

Argonya, Güzelyurt ile Lefke yolunda konumlanmış yeşillikler içerisine gizlenmiş bir açık hava kahvaltı mekanıdır. Argonya’nın kahvaltısında Kıbrıs tatlarının yer aldığı köy ekmeği, börek ve çörek çeşitleri bulunmaktadır. 

Deks Thalassa Cafe & Bar

Deks Thalassa Cafe & Bar, Kıbrıs’ın Bafra mevkiinde Thalassa Beach Resort içinde denizin hemen yanında yer almaktadır. Deks Thalassa’da Türk, İngiliz ve Amerikan kahvaltı seçenekleri bulunmaktadır. Vejetaryen seçeneklerin de yer aldığı mekanda tenis kortları, mini golf alanları gibi pek çok aktivite alanları bulunur. 

Kıbrıs’ta Kalabileceğiniz Yerler

Tatil yapmak isteyen onlarca yerli, yabancı turisti cezbeden, ilgisini çeken Akdeniz’in gözde adası Kıbrıs ve şehirleri, eşsiz doğası, büyüleyici sahilleri, geniş kumsalları, antik kentleri, kültürel rotaları, gurme lezzetleri, gece hayatı ve konforlu otel seçenekleriyle pek çok olanak sağlamaktadır.

Yoğun bir şekilde rağbet gören ada, eşsiz doğasının yanı sıra şık tasarımlı lüks otelleri ve eğlence hayatıyla da öne çıkmaktadır. Modern mimarinin konforlu konaklama seçenekleriyle buluştuğu Kıbrıs otelleri içerisinde bütçenize ve beklentinize en uygun kent merkezi ve kıyı bölgelerine yakın konumda yer alan pek çok otel seçimini Holimax aracılığıyla bulabilirsiniz.

Deniz, kum, güneş, renkli gece hayatı ve tarihi yapılarıyla cazip bir lokasyon olan Kıbrıs’ta ailece tatil için her şey dahil sistemli otellerde konaklayabilir, çocuklarınız için çocuk dostu otelleri tercih edebilir, romantik bir tatil için balayı otellerinde konaklayabilir veya arkadaş grubunuzla tatil yapmak için denize sıfır plaj otelleri tercih edebilirsiniz.

Planlayacağınız Kıbrıs seyahati için pek çok alternatif sunan Kıbrıs otellerinde konaklamanın keyfini çıkarabilir, birçok aktiviteye katılabilirsiniz. İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun avantajlarla dolu otel kampanyalarını Holimax sitesinde detaylı inceleyebilir, erken rezervasyon seçeneklerini kolaylıkla yapabilirsiniz.