Seyahat denildiğinde büyük bir çoğunluğun aklına yaz aylarında gidilen yazlık beldeler, deniz, kumsal ve elbette güneş gelir. Tüm bir yıl boyunca dinlenmek ve günlük hayatın temposundan uzaklaşmak için sadece yaz aylarını beklemenize gerek yoktur. Kış tatili seçeneklerini değerlendirerek farklı bir seçim yapabilirsiniz. Elbette kış tatili yolculuğuna başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Ne tarz bir seyahat istediğinize karar verin.
  • Gezmek istediğiniz yerlerin listesini çıkarın.
  • Bavulunuzu hazırlamadan önce bir plan yapın.
  • Kullanacağınız ulaşım araçlarına karar verin eğer kendi aracınızı kullanacaksanız bakım yaptırın.
  • Seyahat sigortası yaptırın.
  • Kış mevsiminin zorlu hava şartlarına karşı cildiniz ve bağışıklığınız için takviyeler alın.

Nasıl Bir Tatil İstediğinize Karar Verin

Yolculuk süreci, gezeceğiniz yerler, yanınıza alacağınız kıyafetler gibi önemli konularda karar vermek için yapmanız gereken ilk şey nasıl bir seyahat istediğinizdir. Bu konuda bir karar verdikten sonra ortama uygun kıyafetler, aksesuarlar, gezilecek yerlerin listesi, kalınacak yerler, ulaşım türü gibi diğer konulara açıklık getirebilirsiniz. Eğer bu etkinlik için bir paket program satın almayı düşünüyorsanız, görmek istediğiniz yerleri kapsayıp kapsamadığını kontrol edebilirsiniz. Holimax üzerinden satın alabileceğiniz kış tatili paketlerinin isteklerinize uygun olup olmadığına bakabilirsiniz.

Gezilecek Yerler Listesi Oluşturun

Kış tatili için tercihiniz daha çok kapalı alanlardan yana olabilir ve soğuk hava şartları ile birlikte zaman yönetimi önemlidir. Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce gezmek istediğiniz yerlerin bir listesini oluşturmanız gerekir. Gideceğiniz kentin turistik ve kültürel alanlarını ya da en sevilen kahve dükkânlarını görmek için bir liste çıkarmak her zaman en etkili yöntemdir.

Bavulunuza Koyulacak Eşyaları Planlayın

Yaz ve kış döneminde tatile çıkmanın en büyük farklarından biri bavuldur. Yaz döneminde tercih edilen kıyafetler çok daha ince ve az yer kaplarken kış ayları için kazaklar, hırkalar ve montlar çok daha fazla yer kaplamaktadır. Doğru bir bavul yerleştirme planı ile bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan 1 veya 2 hafta öncesinde gideceğiniz bölgenin hava durumunu takip etmeniz, olumsuz sürprizlere karşı sizi hazırlıklı kılar ve ayrıca hangi kıyafetleri tercih edeceğinizi bu sayede daha iyi belirleyebilirsiniz. Kış tatili hazırlıkları sırasında kıyafetler dışında bavulunuza mutlaka şunlar olmalıdır:

  • Şarj aleti,
  • Kulaklık,
  • Cüzdan,
  • Kimlik, ehliyet, pasaport gibi önemli belgeler,
  • Düzenli kullanılan ilaçlar,
  • Bakım ürünleri.

Araç ile Gidecekseniz Periyodik Bakımı Unutmayın

Kış tatili için çok sayıda ulaşım aracı kullanmanız mümkündür. Yolculuğunuzu herhangi bir hava, kara, deniz ya da demir yolu aracı ile yapabilirsiniz ancak kendi aracınız ile yolculuk yapmak istiyorsanız, mutlaka yolculuk öncesinde aracınızın periyodik bakımını yaptırmanız gerekir. Kış aylarının zorlayıcı hava şartlarını göz önüne alarak, aracınızın bagajına bir acil yardım kiti yerleştirmeniz doğru olacaktır. Karlı bir bölgeye yolculuk yapacaksanız, kar lastiği ya da lastik zinciri gibi farklı gereçleri yanınıza almalısınız.

Seyahat Sigortası Yaptırın

Seyahat sigortası, hem yaz hem de kış aylarında çıkacağınız yolculuklar için gereklidir. Fiyat açısından avantajlı olan seyahat sigortası, yolculuk süresince karşılaşabileceğiniz uçuş iptalleri ve bavul kaybı gibi çeşitli durumlarda mağdur olmanızın önüne geçer. Eğer kış tatili sırasında kayak gibi görece tehlikeli olan sporlar yapacaksanız, tercih edeceğiniz sigortanın sağlık sorunlarını karşılayıp karşılamadığını öğrenmeniz gerekir.

Cildinize Özen Gösterin

Kış tatili sırasında cilt bakım rutininizi bozmamanız, aksine özel bir rutin oluşturmanız gerekebilir. Soğuk ve rüzgârlı kış aylarında cildinizin kurumaması için nemlendirici kremler ve losyonlar gibi farklı cilt bakım ürünlerini yanınıza almanız, tatilde sizi kuruluk veya çatlama gibi sorunlardan korur. Renkli kozmetik ürünlerinde de pudralı ürünler yerine nemlendirici özelliği olan ürünleri yanınıza alabilirsiniz. Kış aylarında mükemmel bir seyahat yapmak için Holimax’i tercih edebilir ve bu süreci kolaylaştırabilirsiniz.