Aydın şehrine bağlı tarihi İyon medeniyetine uzanan Kuşadası, doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan bir turizm merkezidir. Aydın iline 68 km uzaklıkta yer alır. Yaz aylarında nüfusu oldukça artan Kuşadası, her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlar. Gezi teknelerinin uğrak noktası olan Kuşadası gezilecek yerler bakımından görülmeye değer pek çok seçeneğe sahiptir. 

guvercin ada kalesi

Güvercinada Kalesi 

Tarihi Bizans Dönemi’ne uzanan Güvercinada Kalesi, Kuşadası’nın Hacıfeyzullah Mahallesi sınırları içinde yer alır. Tarihte Mora İsyanı sırasında çevreden gelebilecek tehditleri engellemek amacıyla inşa edilir. 

Güvercin ve pek çok kuş türüne ev sahipliği yapan ada, merkeze 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunur. Kuşadası’nın sembolik yapılarından biri olan kale 1957 yılında yapılan çalışmalarla karaya bağlanır. 

Akşamları ışıklandırılmış görüntüsüyle tatilcilere harika bir manzara sunar. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Güvercinada Kalesi’ni boydan boya gezebilirsiniz. 

dilek adasi

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Türkiye’nin en iyi kamp alanları arasında bulunur. Kuşadası-Söke bölgeleri arasında Dilek Dağı’nın eteklerinde yer alır. Kuşadası merkeze 23 km uzaklıkta bulunur. 

Yemyeşil doğası, barındırdığı doğal ve tarihi güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakır. Soyu tükenmekte olan canlılar ve 804 bitki türünün yer aldığı milli park doğa fotoğrafçılarının uğrak noktasıdır. Milli parkın Dilek Yarımadası tarafında 2 kilometre uzunluğunda trekking turları, dalış sporu aktiviteleri, jeep safari, at safari gibi gezi seçenekleri yer alır. 

kaleici camii

Kaleiçi Camii

Kuşadası merkezde yer alan Kaleiçi Camii, 17. yüzyılda Öküz Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilir. Kuşadası’nın en eski camisi olan yer alan bu turistik yer hamam ve kervansaray ile birlikte yapılır. 

İslami eserlerin yer aldığı cami 1.800 m² alan üzerine kesme taşlarla inşa edilir. Kubbesi kurşun kaplama olan Kaleiçi Camii,  Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alır. Kuşadası’nın en görkemli camisi olarak yer alan tarihi yapı ibadete açık durumdadır. 

okuz mehmet pasa kervansarayi

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Kuşadası’nın sembolik yapılarından biri olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, 1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yapılır. Kuşadası iskelesinde yer alan kervansaray iki katlı bir avlu yapıya sahiptir. 

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen yapı mistik bir dokuya sahiptir. Tamamen taş malzeme kullanılarak yapılan kervansarayın içerisinde pek çok oda ve revak yer alır. Odaların bir kısmı günümüzde otel, avlu kısmı ise restoran olarak hizmet verir. 

kusadasi kadinlar plaji

Kadınlar Plajı

Masmavi denizi ve altın sarısı kumsalıyla mavi bayrak statüsüne sahip Kadınlar Plajı, oldukça popüler bir plajdır. Kuşadası ilçe sınırı içerisinde yer alır. Bölgenin en eski plajı olarak ilçe merkezine 3 km uzaklıkta yer alır. 

1 km uzunluğunda bir kumsala sahip plaj, Osmanlı Dönemi’nde sadece kadınlar tarafından tercih edildiği için bu ismi alır. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan plajın denizi sığ, dalgasız ve girişler ücretsizdir. 

efes antik kent

Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alır. Kuşadası merkeze 21 km uzaklıkta bulunur.  Bölgenin en çok ziyaret edilen antik kentleri arasında dünyanın 7 harikasından biri olarak gösterilir. 

Antik Yunan ve Roma Dönemi’nden kalma bu antik kent tarihte tamamı mermerlerden yapılmış ilk kenttir. Türkiye’nin en önemli tarihi değerleri arasında geniş bir alana yayılan Efes Antik Kenti içerisinde; Artemis Tapınağı,  Celsus Kütüphanesi, Yedi Uyurlar, Liman Caddesi, Büyük Tiyatro gibi pek çok önemli tarihi yapı yer alır. 

Kuşadası tatilinizde doğal güzelliklerin ve denizin keyfini çıkarabileceğiniz keyifli ve konforlu bir konaklama yaşamak için Holimax sitesinde yer alan Kuşadası otelleri seçeneklerine detaylı olarak ulaşabilir, avantajlı fırsatları yakalayabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın