Manavgat plajları her ne kadar güzel olsa da ününü şelalerinden almıştır. Kanyonda ki buz gibi su kaynağına ayağınızı soktuğunuzda bu deneyimi kolay kolay unutabileceğinizi sanmıyoruz. Antalya’ya bağlı Manavgat yerli yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği konumlardan biridir. Toros dağlarından gelen buz gibi soğuk su deneyimini buradan başka nerede yaşayabilirsiniz inanın bilemiyoruz.

Manavgat’ın en önemli özelliklerinden biri de Caretta Carettalar’ın yavrularını bu sahile bırakmalarıdır.

Manavgat’ı ziyaret ettiğimizde buraya yakın Side, Aspendos gibi antik şehirleri de rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

Manavgat Nehri’nin saatlere göre aldığı yeşilin tonları sizleri büyüleyecek, çevresinde lokantalar ve kafeler yer alıyor.

Gizli Cennet Şelalesi yâda Değirmendere Şelalesi

Şelaleye tırmanmak için bir merdiven kullanmanız gerekiyor. Girişi ücretsiz olan Değirmendere Şelalesinde istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Şelaleden akan sular küçük dereler gibi görünüyor ve yaşamanız gereken bir deneyim olduğunu belirtmek isteriz.

Doğaya saygılı bir lokanta var ve misafirlerine canlı alabalık sunuyor. İsterseniz balığınızı kendiniz yakalayabilirsiniz. Bu da oldukça farklı bir deneyim oluyor. Sonrasında yakaladığınız balığı mekân çalışanları pişirip servis yapıyorlar.

Şelale kendi oluşturduğu kanyon’a akarken farklı bir noktada ikinci bir dere ile kesişiyor. Ve en güzeli yürürken kuş sesleri size eşlik ediyor.

Manavgat Nehri

Şelaleler dâhil pek çok güzelliği besleyen Manavgat Nehri, 90 kilometrelik bir yolculuğun ardından Akdeniz’e dökülüyor. Yer altı suları sayesinde taşkın bir şekilde akan nehirde su sporlarının yapılmasına olanak sağlıyor. Rafting ve diğer su sporları için uygun bir yapıya sahiptir.

Manavgat Nehri doğaldır ve tabiatta birçok hayvan karşınıza çıkabilir. O sebeple bir tur aracılığı ile gitmenizi öneririz.

Dünyanın en uzun yer altı kaynak sularından olan ve üzerinde iki baraj bulunan Manavgat Nehri;

    <li”>Oymapınar Barajı ( Türkiye’nin en büyük 3. Barajı dır)

  • Manavgat Barajı

Nerede bir su yatağı görürseniz çevresi bereketlenmiştir. Aynı şekilde nehrin çevresinde bitki çeşitliliği ve çok fazla hayvana rastlamak mümkündür.

Nehrin denize kavuştuğu yer alabildiğine renk cümbüş sunar. Manavgat’ın Sorgun ilçesinin güzelliğini oluşturan Boğazda, her zaman balıkçılara rastlayabilirsiniz.

Seleukela

Manavgat merkezden 12 km uzaktadır. Antik şehre Toros dağları ve Akdeniz’in muhteşem manzarasına sahip kalın çam ormanları ile ulaşılmaktadır. Yedi bilgeler mozaiği bu antik şehrin arkeolojik çalışmalarından sonra bulunmuştur.

Manavgat gezi planı yapıyorsanız rafting, Toros dağlarına safari, tekne gezisi ve daha birçok aktivite ile harika bir tatile hazır olun. Manavgat gezilecek yerler Alara Çayı ziyaret edilmeden tamamlanmış sayılmaz.

Alara Çayı

Boztepe’den denize dökülen Alara Çayı, rafting yapmak için en uygun mekânlardan biridir. Özellikle bahar ayında karların erimesi ile coşan çayda rafting yapmak büyük bir zevktir.

Titreyen Göl

İlginç isimler ülkesindeyiz, kim neden bu ismi verdi bilinmez ama biz size en bilinen efsaneyi anlatalım; e yaşlı bir balıkçı avcıların ateş ettiği ördekleri uzaklaştırmak istediğinde kanat çırpışlarından ötürü titreyen göl ismini aldığı söyleniyor. Aslında göl ufacık bir esintide dahi dalgalanıyor belki bu yüzdendir. Kim bilir! Ördekleri besleyerek rahatlayabileceğiniz bir mekândır.

Köprüler

Medeniyetleri birleştiren köprüler bizim gibi akarsuyu bol ülkelerde bolca bulunuyor. İşte sizse manavgat’a en yakın köprü isimlerini sıralıyoruz.

  • Aspendos Köprüsü

Aspendos şehrinden getirilen taşlar ile yapıldığı söylentiler arasındadır.

  • Oluk Köprü

Köprülü kanyonu görmeye gelen ziyaretçileri karşılıyor.

Mağaralar

Herkes gezi planlamasına mağara eklemek istemese bile biz meraklıları için yazımızda yer vereceğiz.

  • Aslanlı Mağarası
  • Altınbeşik Mağarası
  • Mahrumçalı Mağarası

Yorum Yazın