Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak istiyorsanız sizi vakit kaybetmeden Marmaris’e bekliyoruz. Kartpostallardan fırlamış güzelliği ile dikkat çeken Marmaris; ulaşım açısından son derece avantajlıdır. Dalaman Havaalanı’na yalnızca bir saat uzaklıktadır. Buna ek olarak, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden hem karayolu hem de havayolu ile rahat bir şekilde ulaşılabilir. Marmaris; marina ve yat limanına da sahiptir. Bu noktada, denizyolu ulaşım seçenekleri de vardır. Bodrum ve Datça’dan düzenli olarak yapılan feribot seferleri de Marmaris’in ulaşım konusunda ne kadar sorunsuz olduğunu gösterir.

Marmaris; deniz, kum ve güneş üçlüsünün dışında farklı şeyler de vaat eder. Çok sayıda antik kente ev sahipliği yapar. Buna ek olarak, tıpkı diğer tatil yerleri gibi ilkbahar ve yaz aylarında ziyaret edilmelidir. Marmaris’e bilhassa Ağustos ve Eylül aylarında gitmeyi tercih ettiğiniz takdirde nem sorunundan etkilenmeden harika bir tatil yapma şansına erişebilirsiniz. Yazımız sayesinde Marmaris en iyi plaj başta olmak üzere Marmaris ile ilgili merak ettiğiniz her detaya ulaşabilirsiniz. Hadi başlayalım!

İncekum Plajı

Muğla ilinin Marmaris ilçesinde bulunan bu plaja görür görmez hayran kalacaksınız. Türkiye’nin en güzel plajlarından birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Mavinin en güzel tonuna sahiptir. Bunun yanı sıra, berrak deniziyle de farkını ortaya koyar. Altın gibi parlayan kumlarıyla gören herkesi büyüleyen eşsiz bir kumsala sahiptir.

İncekum Plajı; kartpostallardan fırlamış bir güzelliğe sahiptir. Hem denizi hem de kumsalı oldukça temizdir. Buna ek olarak, sosyal açıdan da güzel şeyler vaat eder. Sahil kısmına bir hayli yakın olan barlar sayesinde keyifli vakit geçirmek mümkündür. Bunun yanı sıra, plajın çevresinde çok sayıda otel vardır. Bu sayede, insanların konaklama problemi yaşamadan plajın tadını çıkarmasını sağlar.

İncekum Plajı; doğal ve temiz oluşuyla dikkat çeker. Hem ormanın hem de denizin bir arada olmasıyla göz doldurur. Turkuaz renkli denizi, yeşilin en güzel tonlarını barındıran oksijen deposu ormanıyla size iyi ki buraya gelmişim dedirtecek bir yerdir.

Uzunyalı Plajı

Marmaris ilçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunan bu plaj; tıpkı İncekum Plajı gibi eşsiz bir güzelliğe sahiptir. 10 km sahil kıyısına sahip oluşuyla dikkat çeker. Yaz sezonunda sayısız kişiyi ağırlayan harika bir plajdır. Tertemiz bir denize ve kumsala sahip olmasıyla bilinir. Bunun yanı sıra, insanların farklı aktivitelerle eğlenmesini mümkün kılan bir plajdır.

Uzunyalı Plajı; bilhassa sahil şeridinde bulunan restoran ve kafeleri ile harika bir yer olduğunu kanıtlar. Plaja gelenler burada bir şeyler yiyip içerek güzel vakit geçirme şansını elde ederler. Buna ek olarak, çeşitli su sporları yapma şansı elde edilir. Plajdaki güvenlik önlemleri dikkat çekicidir. Bilhassa çocukların güvenliği en iyi şekilde düşünülür. Duş hizmetinin bulunması bu plajı özel kılan detaylar arasındadır. Sonuç olarak, bu plaja gittiğiniz takdirde hem plaj hem de aile boyu piknik yapma keyfine erişebilirsiniz.

Kumlubük Plajı

Sakin ve temiz denizi ile dikkat çeken Kumlubük Plajı; aynı zamanda yemyeşil bir konumda yer alması ile de göz doldurur. Herhangi bir otopark sorunu olmamasından mütevellit insanların rahatlıkla ziyaret edebileceği bir plaj haline gelmiştir. Marmaris’te bulunan diğer plajlara kıyasla daha geniş bir sahili vardır. Bilhassa çocuklu ailelerin rahatlıkla denize girmesine olanak tanır.

Plajın adında kumlu ifadesi olsa da plaj sınırları içerisinde sizi rahatsız edecek kumlu bir ortam ile karşılaşmanız mümkün değildir. Görüp görebileceğiniz en berrak denize sahiptir. Ancak, denize rahat bir şekilde girmek isteyenlerin deniz ayakkabısı giymesi tavsiye edilir. Sakin ve dalgasız denizi ile Marmaris’te harika bir tatil yapmak isteyenlere hitap eder. Ancak, bilhassa çocuklu ailelerin denize girme konusunda dikkatli olması gerekiyor. Çünkü, biraz açıldığınız takdirde derinleşen denizi ile karşılaşabilirsiniz.

Kumlubük Plajı; deniziyle on üzerinden on alsa da diğer özellikleri beklentileri pek karşılamaz. Her şeyden önce, çevresinde market gibi bir yer yoktur. Bu yüzden, piknik yapmaya gelenlerin tüm ihtiyaçlarını yanlarında getirmesi şarttır. Ayrıca, çok geniş bir alan olmasından mütevellit insanların istedikleri gibi mangal yakması da mümkündür.

Cennet Adası Plajı

Marmaris Koyu’nun hemen giriş kısmında yer alan bu plaj; tam da adı gibi cennetten farksız bir yerdir. Yemyeşil tabiatının yanı sıra masmavi deniz sularıyla da size iyi ki buraya gelmişim dedirtecek türden bir yerdir. Tertemiz bir denize sahiptir. Ayrıca, kalabalık olmamasından mütevellit insanların rahat bir şekilde yüzmesine olanak tanır. Bunun yanı sıra, ziyaretçilerine dalış yapma fırsatı da verir.

Cennet Adası Plajı çevresinde birbirinden kaliteli konaklama seçenekleri vardır. Herkesin bütçesine hitap eden bu otel seçenekleri arasından seçim yaparak hem plajın hem de genel olarak Cennet Adası’nın keyfini çıkarabilirsiniz.

Biraz da Cennet Adası’ndan bahsedelim! Burası her şeyden önce sahip olduğu harika doğa manzarası ile dikkat çeker. İnsanların cennetten farksız bir ortamda harika doğa yürüyüşleri yapmasını mümkün kılar.

Kızkumu Plajı

Marmaris merkeze 35 km uzaklıktadır. Günübirlik turlarla veya şahsi araçla buraya gitmek mümkündür. Kızkumu Plajı ile ilgili birçok hikaye anlatılır. Her yaz sezonu boyunca yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret eden bu plajı muhakkak görmelisiniz. Eşsiz doğa harikası bir mekandır.

Siz de Marmaris’i keşfetmek istiyorsanız, hemen Holimax’i ziyaret ederek size en uygun oteli seçebilir ve kolayca erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.