Muğla’ya bağlı Marmaris bölgesi, tertemiz sahilleri, berrak denizi, beyaz kumlu plajları, ormanlık tepeleri, güzel koyları, tarihi kalıntıları, renkli gece hayatı ile dikkat çekmektedir. Ege ve Akdeniz’in birleştiği yerde adalarla çevrili Marmaris körfezi, sahil boyunca yat gezilerinin uğrak noktasıdır. 

Popüler tatil beldesi Marmaris’te turistik yerler, tarihi ve kültürel açıdan oldukça çeşitlidir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist, bu turistik yerlerin tadını çıkarmak için burayı ziyaret eder. 

Marmaris tatiliniz için gezebileceğiniz turistik yerler listemize yakından bakalım.

marmaris kale

Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Marmaris’te pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi, bölgenin sembolik yapılarından birisidir. Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Marmaris Kalesi,  MÖ 1000 yıllarında Yunanlar tarafından inşa edilir, 1544 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle de restore edilir. 

Orta büyüklükte bir avluya sahip dört bir yanı surlarla çevrili olan kalenin içinde küçük bir amfi tiyatro, heykel kalıntıları bulunmaktadır. Kalenin içinde yer alan müzede bölgede ortaya çıkarılan eserlerin sergilendiği 2 arkeoloji, 1 etnografya galerisi yer alır. 

icmeler

İçmeler Plajı

Marmaris’e bağlı İçmeler mevkiinde, merkeze 8 km uzaklıkta yer alır. Merkeze yakın olması sebebiyle çok fazla tercih edilir. İçmeler Plajı, tertemiz ve dingin suları, kullanışlı kumsalı, ormanlarla kaplı yüksek tepeleri ile tatilcilere dinlenme imkanı sunar. 

Plajda sahil boyunca birçok kafe ve restoran hizmet vermektedir. Ayrıca yol boyunca alışveriş yapabileceğiniz büyük giyim mağazaları yer alır. 

turgut selale

Turgut Şelalesi

Marmaris bölgesine 30 km uzaklıkta yer alan Turgut köyünde yer alır. Görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer alan Turgut Şelalesi 4 metre yükseklikten akar. 

Ağaçlarla çevrili şelale yaz aylarında serin suları ile ziyaretçilerin uğrak noktasıdır. Her mevsim gezebileceğiniz bu şelale içerisinde birçok farklı şelale yer alır. Uzun yürüyüşler için oldukça uygun bir alana sahiptir. 

Cennet Adası Koyu

Marmaris koyunun girişinde yer alan bir yarımadadır. Tekne gezilerinin en çok uğradığı nokta olan bu koy, dalış için çok fazla tercih edilir. Büyüleyici bir manzaraya sahip olan Cennet Adası Koyu, doğa yürüyüşleri yapmak için de idealdir. Koy çevresinde manzaranın tadını çıkarabileceğiniz restoran ve kafeler yer alır. 

loryma

Loryma Antik Kenti

Bozburun Yarımadası’nın güneybatı kıyısında Bozuk Koyu’nda yer alır. Görülmesi gereken tarihi yerler arasında bulunur. Bölgede yer alan Bozburun Limanı, yat ve tekne gezilerinin popüler uğrak noktasıdır. Loryma Antik Kenti’nde günümüze kadar korunarak ulaşan dikkat çekici yapılar Helenistik kökenli bir antik kale ve körfeze dağılmış antik Loryma kalıntılarıdır. 

marmaris milli

Marmaris Milli Parkı 

Muğla şehir merkezine 60 km, Marmaris bölgesine 2 km uzaklıkta yer alır. 1996 yılında Milli Park ilan edilir ve günlük 3 bin ziyaretçi kapasitesindedir. Yürüyüş yolları, gölet, piknik ve kamp alanlarına sahiptir.

Bölgeye özgü özgü endemik bir ağaç türü olan günnük yani sığla ağacına sahip olan Marmaris Milli Parkı, halk arasında Günnücek Milli Parkı olarak da bilinir. Parkın içerisinde avrasya vaşakları, yaban domuzu, yaban keçisi, sincap, kartal, şahin gibi çeşitli hayvan türleri yer alır.  

fosforlu magara

Fosforlu Mağara

Marmaris koyu girişinde Cennet Adası üzerinde yer alır. Her yıl binlerce turist, tekne turları ile burayı ziyaret eder. Turkuaz renkli denizin mağaraya yansıması sonucu ışıl ışıl bir görüntü oluşturduğu için fosforlu ismini alır. Turkuaz renkli bu şahane denizde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu rotaları gezmek ve bu gezi sırasında nerelerde konaklayacağınızı düşünüyorsanız bütçenize ve zevkinize uygun birbirinden konforlu Marmaris otellerine Holimax üzerinden ulaşabilirsiniz.