Ege ve Akdeniz’in kesiştiği liman kenti Marmaris, Dalaman Havalimanı’na 94 km uzaklıkta yer alır. Yılın her mevsimi dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçi ağırlayan turistik bir tatil beldesidir. 

Yemyeşil ormanlık alanları, berrak denizi, göz alıcı koyları, şelaleleri, mağaraları, muhteşem plajları, tarihi zenginliği ve gece hayatı ile tatilcilere pek çok alternatifi bulunan bir tatil ortamı sunar. 

Eşsiz ve ferah bir atmosfere sahip Marmaris’in doğal güzellikleri görülmeye değerdir. Görülmesi gereken doğal güzellikler arasında Saklıgöl, Turgut Şelalesi, Günnücek (Marmaris Milli Parkı), Selimiye Köyü, Fosforlu Mağara ve Dişlice Adası yer alır. 

sakligol

Saklıgöl

Marmaris bölgesinin öne çıkan doğal güzellikleri arasında bulunan Saklıgöl, Çamlı köyünde yer alır. Marmaris merkeze 17 km uzaklıkta bulunur. 

Marmaris’in eşsiz güzelliğine yakından şahit olabileceğiniz Saklıgöl, yemyeşil ağaçların arasında hoş bir atmosfere sahiptir. İçerisinde koruma altına alınmış mesire alanını çevreleyen gölde doğa yürüyüşleri, piknik, köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Ayrıca kano, ATV safari turu ve at gezileri gibi aktiviteler de yer alır. 

selimiye

Selimiye Köyü

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye köyü, Marmaris merkeze 45 km uzaklıkta yer alır. Tatilcilerin yaz aylarında müdavimi olduğu köy, mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu gizli bir cennettir. 

Yemyeşil ağaçlarla çevrili Selimiye köyü, tertemiz bir havaya ve sakin bir atmosfere sahiptir. Birçok plaja ve tertemiz bir denize ev sahipliği yapan köy, günübirlik tekne turları düzenlenerek yakından görülebilir. 

milli park

Günnücek (Marmaris Milli Parkı)

Günnücek (Marmaris Milli Parkı), Muğla’nın tatil beldesi Marmaris’te yer alır. Marmaris merkeze 2 km, Muğla şehir merkezine 60 km uzaklıkta hem deniz hem ormanlık alan içeren bir konumdadır. 

Kendine özgü orman ve bitki örtüsüne sahip bir doğa harikası olan milli park görülmeye değer doğal güzellikler arasındadır. Adını günnücek ağacından alan milli parkta maki ve kızılçam ormanları, 50 farklı türde kuş ve çeşitli hayvan türleri yer alır. Milli parkın içerisinde yürüyüş, piknik ve kamp alanları bulunur. 

turgut selale 1

Turgut Şelalesi 

Turgut Şelalesi, Marmaris’in Turgut köyü içerisinde yer alır. İlçe merkezine 9 km uzaklıkta bulunur. 4 metrelik yükseklikten akan şelale aynı zamanda jeep safari turlarının yapıldığı eşsiz noktalardan biridir. 

Yemyeşil doğası, manzarası ve buz gibi suları ile tatilcilerin uğrak yerleri arasındadır. Sakin ve huzurlu bir ortamı bulunan şelalenin çevresinde restoran, piknik ve dinlenme alanları yer alır. 

dislice

Dişlice Adası

Dişlice Adası, Marmaris ilçesinin Hisarönü Körfezi’ne bağlı küçük bir adadır.  Marmaris merkeze 30 km uzaklıkta yer alır. Volkanik patlama sonucu oluşan adaya ulaşım tekne turları ile sağlanır. 

Yemyeşil ağaçlarla çevrili heybetli kayalarıyla muhteşem bir görüntü sunan Dişlice Adası sakin bir atmosfere sahiptir. Denizi oldukça berrak ve dalgasızdır. Gün batımın en keyifle izlenildiği adaya günübirlik tekne gezileri düzenlenir. 

fosforlu

Fosforlu Mağara

Fosforlu Mağara, Marmaris koyunun girişinde Cennet Adası’nda bulunur. Marmaris merkeze 14 km uzaklıkta yer alır. 

Bölge halkı tarafından Dilek Mağarası olarak bilinen Fosforlu Mağara, ismini turkuaz ve yeşil renkli denizin mağaraya yansıması sonucu oluşan fosfor renginden alır. Tekne turlarının uğrak noktası olan mağara berrak denizi ve ilgi çekici görünümüyle görülmeye değer doğal güzellikler arasında yer alır. 

marmaris nerede

Marmaris’te Nerede Kalınır?

Marmaris’te her zevke ve bütçeye hitap eden birbirinden kaliteli ve konforlu konaklama imkanı sunan oteller yer alır.  5 yıldızlı oteller, ultra her şey dahil lüks oteller ve her şey dahil konseptli oteller, butik oteller, apart oteller, denize sıfır oteller, spa oteller, çocuk dostu otel seçenekleri arasından aradığınız özelliklere uygun oteli seçebilirsiniz. Marmaris tatilinizi planlamak için Marmaris otellerine Holimax üzerinden kolaylıkla ulaşabilir, avantajlı fırsatlardan yararlanabilirsiniz.