Tiyatro, kültürel ve manevi zenginliklerimizi koruyup gelecek nesillere aktarabileceğimiz etkili bir sanat dalıdır. Her ay kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlendiği, dünyaca ünlü oyunların sahnelendiği Antalya Şehir Tiyatroları sürekli güncellenen etkinlikleriyle her yaş kesimine hitap etmektedir. Antalya şehrini kültür ve sanat alanında temsil eden şehir tiyatroları, yurt içi ve yurt dışında düzenledikleri turnelerle seyircisiyle buluşmaya devam etmektedir. 

Sizler için hazırladığımız Antalya Şehir Tiyatroları Mart Ayı Etkinlikleri:

takıntılar

Takıntılar 

Laurent Baffie’nin yazdığı, yönetmenliğini Deniz Hamzaoğlu’nun yaptığı Takıntılar oyununda zaman zaman günlük hayatı olumsuz etkileyen takıntılar mizahi bir dil kullanılarak seyircilere sunuluyor. Takıntılarını çözmek için randevu sırasında beklemek zorunda kalan 6 kişinin birbirlerinin sorunlarını anlamak için gösterdiği çaba eğlenceli bir şekilde aktarılıyor. 

Yer: Antalya Şehir Tiyatroları- Yıldız Kenter Sahnesi

Tarih: 10 Mart 2022 Perşembe

            11 Mart 2022 Cuma

            12 Mart 2022 Cumartesi 

zumrudu-anka

Zümrüdüanka

Yarı masalsı, yarı tarihi konusu olan Zümrüdüanka yönetmen Ali Eyidoğan tarafından sahneleniyor. 2 perdeden oluşan oyun, masalların gerçek, gerçeklerin masal olduğu bir dünyada küllerinden doğan Zümrüdüanka’nın arayış hikayesini konu alıyor.

Yer: Antalya Şehir Tiyatroları

Tarih: 13 Mart 2022 Pazar

Antalya’nın Kültür- Sanat Merkezleri Nerede?

Planladığınız Antalya tatilinizde, “Antalya’daki kültür ve sanat merkezleri nerede yer alıyor?” sorunuzun cevabına gelin birlikte göz atalım.

Antalya Şehir Tiyatroları

Her yıl birbirinden iyi dünyaca ünlü oyunları seyircilerine sunan Antalya Şehir Tiyatroları içerisinde çocuklar için bir kukla tiyatrosu yer alıyor. Antalya’nın yerel tiyatro topluluğu yurt içi ve yurt dışı turnelerinin oyunlarını sahnelemeye devam etmektedir.

Antalya Atatürk Kültür Merkezi

Antalya Atatürk Kültür Merkezi, Antalya’nın çok amaçlı kültür merkezleri arasında yer alır. Gösteriler için 2 salon, sergiler için 2 fuaye alanı vardır. Konser, sinema ve tiyatro etkinliklerinin yer aldığı alanda pek çok etkinlik ve festival düzenlenmektedir.

aspendos

Aspendos Antik Tiyatro

Aspendos Antik Tiyatro, Antalya’nın Serik ilçesi Belkıs Köyü’nde bulunan açık hava tiyatrosudur. Aspendos Antik Kenti’nin en meşhur yapısı olarak yer alır. Sadece Anadolu’nun değil, dünyanın en iyi korunmuş tiyatrosudur. Aspendos Tiyatrosunda her yıl Uluslararası Opera ve Bale Festivali düzenlenmektedir. 

antalya-kultur-sanat

Antalya Kültür Sanat

Antalya Kültür Sanat platformu, ATSO Eğitimi Araştırma ve Kültür Vakfı tarafından Antalya’nın kültür ve sanat etkinlikleriyle öne çıkmasını sağlamak amacıyla kurulur. Kent merkezinde yer alan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski yönetim binası yerine inşa edilir. Antalya Kültür Sanat’ta ulusal ve uluslararası sergilerin yanı sıra atölyeler, etkinlikler ve söyleşiler gerçekleşmektedir.  

hasim-iscan

Haşim İşcan Kültür Merkezi

Opera ve bale denilince ilk akla gelen yer olan Haşim İşcan Kültür Merkezi, Antalya’nın şehir merkezi Muratpaşa’da yer alıyor. Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun etkinliklerine yer veren kültür merkezinde sergiler için fuaye alanları, kütüphane ve resim atölyeleri yer almaktadır. 

Antalya’da Nereye Gidebilirsiniz?

Tatil merkezi olarak öne çıkan Antalya, zengin kültürel mirası, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra  otel  seçenekleriyle de öne çıkmaktadır. Pek çok tatil ve aktivite olanağı sunan her şey dahil oteller keyifli bir tatil yapmanıza olanak sağlar.

Planladığınız Antalya seyahatinizde müzelere gitmek, kültürel rotaları keşfetmek için Antalya kültür-sanat merkezlerine yakın konumda yer alan Antalya otelleri içerisinde bütçenize ve zevkinize en uygun otel seçeneklerini Holimax aracılığıyla bulabilir, kolay bir şekilde tatil rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Antalya otelleri hakkında detaylı bilgilerileri Holimax üzerinden takip edebilirsiniz.