Deniz tutkunları için yaz sezonunu beklemek zordur. Baharın son demlerinde masmavi deniz ve incecik kumlarla buluşmak için gün sayanlardansanız size birkaç önerimiz olacak. Otel fiyatlarının daha makul ve kumsalların daha sakin olduğu Mayıs’ta gönlünüzce bir tatil yapmak için Holimax sitesinde yer alan oteller kategorisinden bütçenize ve tercihlerinize en uygun oteli seçebilirsiniz. 

İşte mayıs ayında denize girilebilecek Türkiye’nin en önde gelen tatil cennetleri…

kibris

Kıbrıs

Akdeniz’in en sevilen tatil beldelerinden birisi olan Kıbrıs’ta deniz sezonu Mayıs ayı itibariyle başlar. Az da olsa parçalı bulutlu ve serin günlerle karşılaşsanız da Mayıs ayında Kıbrıs’ta rahatlıkla denize girebilirsiniz. Tercihiniz sakin bir deniz ve geniş kumsallarsa Bafra ve civarını tercih edebilirsiniz. Holimax’in Kıbrıs Otelleri kategorisinde Bafra başta olmak üzere pek çok otelde konaklayabilir, aynı zamanda sezon başlangıcı olması nedeniyle otellerin fiyat avantajlarından faydalanabilirsiniz.

alanya

Alanya

Akdeniz güneşinin en cömert ışınlarının değdiği yerlerin başında gelen Alanya’da, bahar ayları da denize girmek için ideal zamanlardır. Antalya’nın bu güzel ilçesinde Mayıs ayının bunaltmayan sıcağında, masmavi deniz ve doğal güzelliklerin seyrine dalarak huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Denize girmenin yanı sıra ilçenin Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası ve Arkeoloji Müzesi gibi tarihi yerlerini  gezebilirsiniz.

datca

Datça 

İflah olmaz bir Ege tutkunuysanız Mayıs ayında Datça çok iyi bir seçenek olabilir. Palamutbükü ve Hayıtbükü’nde masmavi ve dingin sularda kulaç atabilir, muhteşem güzellikteki koylarda manzaranın seyrine dalabilirsiniz. Yaz tatilinde gidilecek en iyi lokasyonlardan birisi olan Datça, ilkbaharın son demlerinde de size mükemmel bir tatil ortamı vadeder. 

bodrum

Bodrum

Tüm zamanların modası asla geçmeyen kadim tatil cennetlerinden biri olan Bodrum hem popüler hem de geleneksel havasıyla sadece yaz aylarında değil Mayıs ayında da size tam bir tatil keyfi sunar. Kendine has mimarisi, çarşısı, bitki örtüsü ile karakteristik özelliklerini koruyan Bodrum, popüler kimliğiyle de her sene pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Mayıs ayında Bodrum’da tatil yapacaksanız sizi sakin, huzurlu ve keyifli bir tatil bekliyor demektir. Üstelik Mayıs ayında Bodrum lalesi olarak da bilinen anemonlar da bir renk cümbüşü sunuyor. 

kas

Kaş

Akdeniz’in en popüler beldelerinden biri olan Kaş, Mayıs ayında harika bir tatil rotası olabilir. Eğer dalış yapmaya da meraklıysanız Kaş sizin için ideal bir seçim olacaktır. Upuzun sahilleri, tertemiz denizi, çarşısı, sakin ve huzurlu ortamı ile Kaş ilçesi yaza enerjik bir giriş yapmanızı sağlayacaktır.

fethiye

Fethiye

Tam şehirleşmemiş, karakteristik özelliklerini yitirmemiş ve dünyaca ünlü çarşaf gibi deniziyle Fethiye de Mayıs ayında denize girebileceğiniz beldelerden birisidir. Özellikle Ölüdeniz, yemyeşil ağaçlarla masmavi durgun denizin kucak kucağa olduğu bir bölge ve burada kusursuz bir tatil yapabilirsiniz.    

foca

Foça 

Taş evleri, oksijen oranı yüksek tertemiz havası, berrak denizi ve sakin ortamıyla Foça Mayıs ayında denize girmek isteyenler için ideal beldelerden biridir. Akdeniz foklarının da yaşam alanlarından birisi olan Foça tipik bir Ege kasabası. Yazı Foça’nın hayat dolu ve yaşam enerjisi aşılayan dingin ortamında karşılayabilirsiniz.

manavgat

Manavgat

Uzun sahil şeridi ve birbirinden konforlu tesisleriyle Manavgat Mayıs ayında ideal bir yaz tatili seçeneği olabilir. Konumu gereği yaz aylarında hayli sıcak olan Manavgat, Mayıs sonunda gerek sahilleri gerek şelaleleri ve doğal güzellikleri ile huzurlu bir tatilin vazgeçilmez rotalarından birisidir.   

Holimax sitesindeki otel seçeneklerini inceleyerek hem erken rezervasyon hem de taksit imkanlarından faydalanabilir, yaz sezonu açılışında unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.