Akdeniz denildiği zaman akla gelen tatil beldelerinden biri olan Mersin, eşsiz plajları ile dikkati üzerine çeker. Mersin ilinin kıyı şeridinin yaklaşık 148 kilometresi doğal kumsal alanından oluştuğu için denize girecek birçok farklı plaj bulunur.

Birbirinden muhteşem doğal güzelliklere sahip olan Mersin plajları, deniz tatili yapmaktan hoşlananların mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Bakir koylardan popüler işletmelere varana kadar çeşitli alternatifler sunan Mersin plajlarında tatili doyasıya yaşarsınız.

İncekum Plajı

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Boğsak Koyu İncekum Plajı eşsiz güzelliği ile görenleri büyülemekle kalmaz, Caretta Caretta kaplumbağalarının da üreme bölgesi olduğundan büyük bir özenle korunur.

Aileler için de uygun olan ortamı sayesinde her yaştan insanı kendine çeken bir plajdır. Silifke ilçe merkezine 18 km, Taşucu’na 10 km uzaklıkta olan koya ulaşım da kolaydır.

Taş ve kumun bir arada olduğu karışık tabanlı denizi ile her zevke hitap eden plajın kumları neredeyse koyun tamamını kaplar. Temizliği için mavi bayrak alan plaj hemen derinleşmeyen eğimi ile yüzme bilmeyenlere de hitap eder.

Bozyazı Halk Plajı

Ücretsiz plaj girişi ile avantaj sunan Bozyazı Halk Plajı ilçe merkezinden yürüyerek ulaşılacak mesafede bulunur. 70 metre genişliği ve 1 kilometre uzunluğu ile aileler ve gençler için ideal bir tatil alanıdır.

Çakıllı plajda yer alan şezlonglardan edinerek ya da kendi havlunuzu sererek doyasıya Akdeniz güneşinin tadını çıkarabilirsiniz. Masmavi denizi dalgasız yapısı ile çocuklar ve iyi yüzemeyenler için ideal ortamı sunar. Halk plajı olduğu için kalabalık ve eğlenceli bir ortamı bulunan yerde tuvalet, duş ve restoran imkânı da vardır.

Kazanlı Plajı

Mersin merkez ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan Kazanlı Plajı, şehir merkezine yakın olduğundan hafta sonları birçok misafiri ağırlar. Hem Mersin merkez hem de Tarsus ilçesinden ziyaretçiler kumsal ve denizin tadını çıkarmak için her fırsatı değerlendirir.

Plajı oluşturan ince taneli kum çocuklar için eğlenceli bir ortam sunar. Kumdan kale yapmak, plaj voleybolu ve kuma gömülmek için ideal kalınlıktadır. Ortalamanın üzerinde olan su sıcaklığı ile aylar boyunca sorunsuz denize girilebilir. Sığ suyu ile engelli vatandaşlar ve çocuklar için güvenilir ortamı sunar.

Ayaş Plajı

Mersin ilinin Erdemli ilçesinde bulunan Ayaş Plajı diğer adı ile “Yemişkumu Plajı” popüler denize girme bölgeleri arasında yer alır. Hilal şeklinde doğal kumsalı sayesinde henüz varmadan yolda bile güzelliğini gözler önüne serer. Sığ ve tertemiz denizini tamamlayan ince kumu sayesinde Mavi Bayrak alan yerlerden biridir. Yaz akşamlarında denk gelebileceğiniz konser organizasyonlarının yanı sıra tuvalet, kabin, cankurtaran gibi günlük olanakları da bulunur.

Büyükeceli Plajı

Bakir ve sakin bir koy arıyorsanız; Mersin’e yolunuz düştüğünde Büyükeceli beldesine mutlaka uğramanız gerekir. Denizin altında yer alan zengin habitatı ile tüplü dalış ve tekne turlarının uğrak noktası olan Büyükeceli Plajı, denizi ve kumu ile görenleri büyüler.

Tertemiz turkuaz denizini tamamlayan altın sarısı ince kumlu plajı ve turizme kapalı olması sayesinde doğallığını koruyan yapısı ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatır.

Taşucu Halk Plajı

Ailenizle beraber keyifli vakit geçirmek için temiz ve güvenilir bir yer arıyorsanız, Taşucu Halk plajı tam size göre. Ücretsiz girişi ve isteğe bağlı ücretli şezlong, şemsiye, tuvalet ve duş imkânı ile her bütçeden insana hitap eder.

Uzun plajı sayesinde kalabalık günlerde dahi yer bulmak konusunda genellikle problem yaşamayacağınız bir yerdir. Havlunuzu kum ve ince taş karışımı plaja sererek güneşin tadını çıkarabilir, gönlünüzce bronzlaşırsınız. Sığ denizi sabahları çarşaf gibi sakin, öğleden sonra bazen dalgalı olduğundan ziyaret saatini buna göre ayarlayabilirsiniz. Ilık suyu ile yaz sıcaklarından bunaldığınızda serinlemek için doğru adrestir.

Plajların tadını çıkarmak, doğal ve kültürel güzelliklerini ziyaret etmek için Mersin tatili planlıyorsanız, Holimax avantajlarından yararlanarak konaklama rezervasyonu yaptırabilirsiniz

Yorum Yazın