Müzeler Haftası, ülkemizde 18- 24 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır. Dünya mirasını koruyup geleceğe aktaran müzelerin önemine dikkat çekilmesini sağlamak amacıyla kutlanan bu günde, geçmişten günümüze kadar ulaşan tarihi değerlerin insanlara tanıtılması hedeflenir. Binlerce yıllık tarihiyle müzeler açısından oldukça avantajlı bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde Antalya müzeleri kültürel anlamda eşsiz bir mirasa sahiptir. 

Birçok müze arasından seçtiğimiz Antalya’da görmeniz gereken müzeler:

Antalya Müzesi

Tarihi 1922 yılına dayanan Antalya müzesi, Antalya’nın ilk müzesi konumundadır. Dönemin tarihçisi Süleyman Fikri Erten, Antalya işgali sırasında açıkta olan eserlerin yurt dışına kaçırıldığını fark ederek Antalya Müzesi’nin kurulmasının ilk adımlarını atar. Türkiye’nin en zengin koleksiyonuna sahip müzedeki eserler ilk zamanlar Kaleiçi Alaaddin Cami, daha sonra Yivli Minarede sergilenir. Konyaaltı’ndaki binasına taşınan Antalya Müzesi 14 sergi salonu ve açık hava galerileriyle Nisan-Ekim ayları arasında ziyaretçilere açıktır. 

alanya muzesi

Alanya Arkeoloji Müzesi

Alanya Arkeoloji Müzesi, 1967 yılında arkeolojik eserlerin korunup sergilenmesi amacıyla arkeoloji ve etnografya bölümleri halinde sergilenir. Son yıllarda bölgede yer alan antik kentlerde kazı çalışmaları sonrası çıkan eserlerin zenginleşmesiyle bugünkü Arkeoloji Müzesi açılır. Yunan mitolojisinin hüzünlü bir öyküsü olan Herakles’in heykeli müzenin en ünlü eseri olarak ayrı bir salonda sergilenmektedir. Hellenistik, RomaBizans dönemlerine ait pek çok koleksiyonun yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserler de bulunmaktadır. 

manavgat kent müzesi

Manavgat Kent Müzesi

Kent Müzesi, Manavgat’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla 2018 yılında ziyarete açılır. Yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gören müzede Manavgat yerli kültürü, Yörük kültürü, ve Girit kültürünü anlatan 3 binden fazla toplanan eser yer alıyor. Ayrıca Manavgat görselleri, doğası, tarihi mekanları, eski yörük hayatı hakkında çok sayıda bilgiyi bulmak mümkün. 

side müzesi

Side Müzesi

Side Müzesi, Antalya’daki müzeler arasında Manavgat’ın Side konumunda yer alır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan liman kenti Side, Roma döneminin tarihi izlerini müze ziyaretçilerine sunmaktadır. Oldukça önemli eserlere sahip Side Müzesi, Roma döneminde inşa edilen hamam yapılardan biridir. Restore edilen hamam müzeye çevrilir ve Roma, Yunan dönemine ait eserler, ilginç kabartmalar burada sergilenir. 

kızıl kule

Kızıl Kule

Kızıl Kule, turizm cenneti Alanya’nın tarihi sembollerinden biri olarak yer almaktadır. Selçuklu mirasının eseri olan Kızıl Kule, 1226 yılında Alaaddin Keykubat tarafından şehrin limanı ve tersanesini deniz yönünden gelecek saldırılardan korumak amacıyla inşa edilir. Sanatsal sergilerin yer aldığı ve 33 metre yüksekliği bulunan kulenin üst katına çıkarak şehrin panoramik manzarasını izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. 

antalya

Antalya’da Müzelere Yakın Nereye Gidebilirsiniz?

Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya, sadece denizi, güneşi, kumsalları, sahilleriyle değil kültürel ve tarihi anlamda da zengin mirasa sahip bir lokasyondur. Pek çok kültürün izlerini görebileceğiniz Antalya’da müzelere yakın konumda yer alan Antalya otelleri arasından bütçenize ve zevkinize uygun otel seçeneklerini Holimax aracılığıyla bulabilir, tatil rezervasyonunuzu kolaylıkla yaptırabilirsiniz. 

Spa hizmeti sunan oteller, aile otelleri, denize sıfır oteller, çocuk dostu oteller, patili dostlarınızla tatil yapabileceğiniz evcil hayvan dostu oteller, her şey dahil sistemli oteller gibi seçeneklerle Holimax, size ve zevkinize uygun bir tatil yapmanızı kolaylaştıran imkanlar sunuyor. 

Tatiliniz için görülmesi gereken müzeleri gezebileceğiniz şekilde bir Antalya tatili planlıyor, hangi otelde kalalım, hangi aktivitelere katılalım diye düşünüyorsanız konforlu otel seçeneklerini, avantajlı paketleri, birbirinden farklı lokasyondaki otelleri detaylı olarak Holimax sitesinde bulabilirsiniz.