Yıllardır her kesimden ziyaretçiyi ağırlayan ve popülerliğini daima koruyan Olimpos, gezilecek yerler açısından oldukça geniş ve ilgi çekici seçeneklere sahiptir. Masmavi denizi, eşsiz doğası ve antik döneme kadar uzanan tarihi yapısı ile Olimpos gezilecek yerler listesi son derece kabarıktır.

Olimpos Antik Kenti, başlı başına bir ziyaret ve gezi nedeni olabilecek niteliktedir ve bölgenin geniş bir kısmını kaplar. Gelidonya Feneri, Molla Deliği Mağarası ve Yanartaş noktaları da Olimpos gezilecek yerler sıralamasının en üstünde yer alır. Geneli sit alanından oluşan Olimpos’a yapılan geziler, hem doğal güzellikler hem de tarihi noktalar açısından doyurucu niteliktedir.

Olimpos Antik Kenti

Olimpos Antik Kenti, oldukça geniş bir araziye yayılmış olan eski dönem kalıntılarını içerir. Olimpos gezilecek yerler listesinde ilk sırada olan bu antik kentten günümüze kadar kalan ulaşmış olan kalıntılar, doğudan batıya doğru ilerleyen ırmağın çevresinde yer alır. Antik dönemde şehri ikiye bölen bu nehrin her iki yakasında da kalıntılar bulunur. Doğal gelişmeler dışında el değmemiş olan Olimpos Antik Kenti’nde nehir üzerine inşa edilen köprünün bir ayağı hala görülebilmektedir.

Bölge Kumluca sınırları içerisinde yer alır ve özel araç, tur aracı ya da kumluca minibüsleri ile ulaşımı mümkündür. Olimpos Antik Kenti gezisinin sonunda taş plajı bulunan sahilde denize girmek ve eşsiz manzaraları izlemek mümkündür.

Gelidonya Feneri

Taşlıkburnu Feneri olarak da bilinen Gelidonya Feneri, Olimpos gezilecek yerler listesinde özel bir yere sahiptir. Kumluca ilçe sınırında bulunan Fener, Akdeniz’in kılavuz fenerleri arasında yer alır ve bulunduğu tepenin eşsiz manzarası ile bölgeyi keşfetmeye çıkanlar için göz alıcı  bir güzellik sunar.

Türkiye kıyılarının en yüksek feneri olan Gelidonya Feneri 237 metre uzunluğundadır. Denizin yaklaşık 3 kilometre açığında konumlandırılan bu fenerin ön tarafında yerleşim bulunmayan 5 adalar bulunur. Mavikent ile Adrasan arasındaki bu fenere özel tur araçları, Kumluca- Adrasan otobüsleri ve özel araçla ulaşım mümkündür.

Molla Deliği Mağarası

Molla Deliği Mağarası, Kemer’de yer alan doğal mağaralar arasında yer alır. Tahtalı Dağı’nın doğusunda bulunan bu mağara, turistlerin uğrak noktalarından biridir. Kuzdere ve Beycik mevkilerinden yapılacak olan yürüyüşlerle Molla Deliği Mağarası’na ulaşım sağlamak mümkündür. Mağaranın sonunda bir göletin bulunduğu inanışı olsa da şimdiye kadar bu noktaya erişen kimse bulunmamaktadır.

Molla Deliği Mağarası, Kemer bölgesinin insan yapımı olmayan doğal ve el değmemiş yapılarından biridir. Tahtalı Dağ’a oldukça yakın olan bu yer, doğanın mucizevi güzelliklerinin yansıdığı bir destinasyon olarak nitelendirilir.  Olimpos gezilecek yerler dendiğinde akla gelen Molla Deliği Mağarası, sağladığı gizemli yolculuk ve doğa harikası görsellerle hem yabancı hem de yerli turistler tarafından sıkça ziyaret edilir.

Yanartaş

Olimpos gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken Yanartaş, Çıralı yakınlarında bulunur. Bu yer, doğal gaz kaynağı olması nedeni ile de büyük önem taşır. Denize yakın konumu ile eşsiz bir manzaraya sahip olan Yanartaş, 2500 yıldır yanmaktadır. Yunan Mitolojisinde önemli bir yer ve anlam taşıyan bu yer, yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilir.

Yanartaş’ta kayaların arasından kokusuz ve sürekli doğal gaz sızıntısı gerçekleşir. Taşlardan çıkan gaz oksijenle temas edince alev oluşturur ve Yanartaş ziyaretçileri için eşsiz bir görsel sunar. Olimpos gezilecek yerler listesinde özel bir yeri bulunan bu destinasyon, popülerliğini korumayı daima başarır.

Siz de Antalya’nın eşsiz destinasyonlarını keşfetmek için Holimax güvencesiyle sunulan konaklama seçeneklerini değerlendirebilir, farklı destinasyonlara yakın konaklama seçenekleri ve uygun fiyatlı oteller ile tatilinizi planlayabilirsiniz.