Dünyanın en güzel kumsalına sahip Ölüdeniz, Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Doğanın içerisinde tarihi kalıntılara ev sahipliği yapan bölge; yemyeşil doğası ve turkuazın farklı tonlarını görebileceğiniz denizi ile tatil için tercih edilecek en güzel yerlerden biridir. Teke yarımadasında bulunan Ölüdeniz, deniz kulağı ismini alan bir lagün oluşumudur. Bu sebeple denizi de adı gibi durgun bir göl niteliğindedir. Yoğun su kaynağı sayesinde deniz sürekli kendini temizlediği için her zaman berrak ve temiz kalır. Aktivite ve eğlencenin bol olduğu Ölüdeniz’de, gün boyu güneşin ve denizin akşamları eğlencenin tadına varıp, günün yorgunluğunu Holimax otellerinden atabilirsiniz.

Ölüdeniz’de Denize Girilecek En İyi Yerler

Ölüdeniz Plajı

Fethiye deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan bu plaj, dünyanın en ünlü plajlarından biridir. Dillere destan güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan Ölüdeniz’de mavinin en güzel tonları yemyeşil ormanlarla buluşur. Yumuşacık kumu ve bir çarşaf misali durgun denizi bir doğa harikasıdır. Çok fırtınalı günlerde bile rüzgar almayan deniz, su sporları için de uygundur. Yeme içme, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

Kıdrak Koyu

Hem kara yolu hem de deniz yolu ile kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilen koy, Ölüdeniz’in 2 km güneydoğusunda yer alır. Çam ağaçları ve yüksek kayalıklar arasında kalan plajın sahili ince çakıllıdır. Mavinin yeşilin en güzel tonlarının buluştuğu noktada yer alan plajın, denizi çabuk derinleştiği için denize girenlerin dikkatli olmak gerekir. Büfe, restoran ve snack bar bulunur. Tuvalet, duş ve soyunma kabinleri ücretsizdir.

Kumburnu Plajı

Ölüdeniz Tabiat Parkı sınırları içinde bulunan plaj, Fethiye ilçesinin merkeze 15 km uzaklıkta bulunur. Sakin ve dalgasız bir denize sahiptir. Su altı gözlemlerinin gözdesi olan plaj, tropik sahilleri andırır. 50 metre uzunluğunda küçük bir alana sahiptir. Ilık ve sığ olan deniz rüzgarlara karşı kapalıdır. Bu sebeple yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için idealdir. Su sporları yapabileceğiniz ve dilerseniz ders alabileceğiniz bir merkez de bulunur.

Belcekız Plajı

Yerli ve yabancı turistlerin denize girmek için en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Belcekız, Fethiye merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Ölüdeniz’de bulunur. Temizliği ile mavi bayrak alan plajın uzunluğu 1 kilometredir. Yeme içme için kafeler bulunur. Su sporları için uygundur. Deniz görenleri yüzmek için sabırsızlandıran bir akvaryumu andırır. Deniz, serin, dalgalı ve derindir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenlerin gerekli önlemleri alarak denize girmesi gerekir.

Kabak Koyu

Uzun bir vadi içerisinde bulunan plaj, Ölüdeniz’e 17 kilometre uzaklıkta yer alır. 20 dakikalık zorlu bir yürüyüş yaptıktan sonra koya ulaşabilirsiniz. Koy, likya yolunun başlangıcında bulunur. 200 metre uzunluğundaki çakıllı bir plaja sahip olan koy, 800 metre yüksekliğindeki sarp kayalıklarla çevrilidir. Yeme içme için tesis bulunmamasına rağmen duş ve tuvalet mevcuttur.

Soğuk Su Koyu

Muhteşem denizi ve el değmemiş doğası ile görenleri kendine hayran bırakır. Araçla ulaşım mümkün olmadığı için tekne turları ya da yarım saatlik bir yürüyüş ile koya varılır. Çevresinde herhangi bir işletme olmayan, doğası korunan nadir yerlerden birisidir. Su ve tuvalet imkanı yoktur. Büyük bir plaj alanına sahip değildir. Kayalıkların arasından çıkan buz gibi su bu koya karıştığı için suyu oldukça soğuktur.

Ölüdeniz’de Kalınabilecek Oteller

Yaz sezonu boyunca pek çok turiste ev sahipliği yapan tatil beldesi, konaklama açısından da çok fazla imkan sunar. Her şey dahil, 5 yıldızlı, ultra her şey dahil, oda kahvaltılı otel seçenekleri ile en iyi hizmeti Fethiye otelleri verir. Güler yüzlü personeli ve kaliteli hizmeti ile her ihtiyacınıza pratik ve hızlı bir şekilde cevap veren otellerde, güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Her türlü tatil ihtiyacını karşılayan Holimax, Fethiye ve Ölüdeniz otelleri ile yenilikçi ve kaliteli bir hizmet sunar. Pek çok otel seçeneği arasından ihtiyacınız olan tatile tek tuşla sahip olabilirsiniz.

Yorum Yazın